Jump to content

stickan ht-68

Medlemmar
  • Inlägg

    224
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av stickan ht-68

  1. tog en från en PV och den passar till min -68.
  2. borra ut den gamla och ersätt den med en konisk luftnippel som du drar in, finns på Mekonomen och Proffs, säkert också på Biltema. Så gjorde jag och det funkar perfekt.
  3. Är det nostalgi träff så ska det vara nostalgi bilar och åldersgräns. Jag förstår inte vad det är för nostalgi med nya Mustanger, dom ser ju ut som alla andra moderna bilar överlag. Tycker att dom som är ägare till nya Mustanger kan ordna en egen sait för dom själva och inte blanda sig med våra veteranfordon. Tror att denna fråga har varit uppe tidigare.
  4. Vad har du för dimension på slutrören. Jag har 2.5" på mina. Har jag tur så passar dom på mina slutrör.
  5. Problemet är löst. När jag satte in termostaten i termostathuset så hamnade den tydligen lite snett så den tätade inte mot termostatsätet, därför blev den en genom strömmning av glykolen som orsakade lång varmkörning av motorn vid start av kall motor. Gjorde om proceduren och nu funkar det igen med temperaturen som det ska göra.
  6. Jag har ju bara nya grejer i kylsystemet, vattenpump, slangar. Kylaren är en aluminiumkylare, tror det är 20 eller 22 tum, så den är ju större. Tror nog att jag ska testa med ett annat termostat som du säger. Det blir väl även mer slitage på motorn när det tar längre tid att komma upp i drifttemperatur, det är väl största orsaken till att jag tar upp denna fråga.
  7. det är när jag startar bilen och kör iväg direkt det tar det ca 20 minuter. Innan jag bytte glykol så tog det ca 10 minuter till drifttemperatur, därför tycker jag att det är konstigt att det tar längre tid med Etylenglykol . Jag har ca glykol för -35 grader iblandad. Om det vore någon luftficka så borde den ha försvunnit efter ca 80 mils körning anser jag.
  8. Efter glykolbyte så tar det för lång tid att komma upp i driftstemperatur 82 grader. Vid ute temp +22 grader tar det cirka 20 minuter, minst, innan driftstemperaturen är nådd. Hade Propylen glykol först men sen böt jag till Etylenglykol eftersom den ska vara skonsammare mot aluminium toppar. Sköjde motorn-kylaren två gånger innan jag fyllde på med den nya glykolen, termostaten, 82 graders, borttagen.Kollade även den med en kastrull varmt vatten och den började öppna vid 80 grader. Motortemperaturen stannar i alla fall vid 80 grader så det är OK. Min tanke är att det är en luftficka i systemet. Tacksam för fler förslag.
  9. Tack, då är det nog bättre att avvakta ett tag.
  10. motorn varmkörd, kör igenom samtliga växlingslägen, kolla sen oljan när motorn står på tomgång.
  11. iden är ju bra, kanske ett vinterjobb, tack för tipset.
  12. Tycker att mina framsäten blev för höga efter omklädningen. För det skiljer väl en del mellan 68:an och årtal inunder. Finns det några bra tips på att få ner höjden. Börjar att fundera på att kapa ner stolchassit men någon kanske har enklare lösningar.
  13. inunder finns det en justering. Hissa upp så att bakhjulen är fria. Släpp på Startspärrkontakten . Släpp på justrerskruven på växelförararen inunder . Sätt växeln i Neutral. Snurra på bakhjulen samtidigt som du för växelföraren i läge Park. Nu ska bakhjulen bli låsta. Lås växelföraren. Justera in startspärrkontakten så att motorn går att starta. Startspärrkontakten går att vrida lite i sina splines (två små Bultar) lås därefter startspärren när du har konstaterat att motorn går att starta. Så gjorde jag med min och det funkar.
  14. om du har rätt kickdownvire så finns det en justerskruv på den. Den syns klart och tydligt så du kan inte missa den.
  15. då har jag fyll på med en tjockare mineralolja 20/40, och nu hörs det inget missljud alls efter 50 mils körning. Så enkelt var det.
  16. Orsaken till att jag drog lyftarna ett kvarts varv till är att jag har ett litet missljud från någon lyftare eller vipparm. Nu kör jag med Kendall 10/40 mineralolja. Har använt Omega ventilrensare samt gjorde filter och oljebyte.
  17. När jag justerade mina hydraliska Comp Cam lyftare ett kvarts varv extra till tre kvarts varv så gick några lyftare lättare att dra ( det var mindre motstånd ) än dom övriga. Motorn hade varit varmkörd men stått ca 1 timme. Är det något man behöver oroas sig för. Motorn är en 302:a .
  18. Har ett par järntoppar till salu, 302:a, portade men behöver nog överhalas
  19. om membranet har gått sönder, borde det inte då höras ett pusljud när man trycker ner bromspedalen, bara en undran jag har.
  20. Annars så har jag ett alldeles nytt röd klädselkit till Mustang Cupe -68-69 med nackstöd till salu.
  21. neutralkontakten går att justera/vrida lite så att den hamnar i rätt läge, lossa två små bultar och vrid den i rätt läge.
×
×
  • Create New...