Jump to content

Förgasare bränsleförbrukning


kärsta

Recommended Posts

Har en mustang -66 med en 289 4v.Har mätt upp bränsleförbrukningen den tar 1,6 liter efter landsväg lugn körning 80-90 km/tim och ca 2 liter i stan.Är det normalt?Har någon provat att koppla bort sekundärspjällen på förgasaren och i så fall blev det någon skillnad?Det sitter en edelbrock 1404 på motorn.

Många musse hälsningar Kärsta i Luleå

Link to comment
Share on other sites

Har någon provat att koppla bort sekundärspjällen på förgasaren och i så fall blev det någon skillnad?

Du tillbringar ändå största delen av körtiden vid lugn körning på enbart primärportarna så att koppla bort sekundärsteget åstadkommer inte mycket mer än att ge dig en slöare bil. Om Du ser till att tändsystem, vakuumslangar, förgasare och sånt är i gott skick och allt är rätt inställt så märker Du troligen mer skillnad.

1,6 liter är väl ingen katastrof men vid lugn landsvägskörning hade jag personligen velat se ett mindre tal för en så liten motor. Du säger inte vad Du har för bakaxelutväxling och om bilen är växlad i himlen så blir det naturligtvis lite törstigare än om man har en mer normal utväxling.

Link to comment
Share on other sites

Motorn är utrustad med ignitor tändsystem även tändspolen.Bakaxelutväxlingen är 2.80 c 4 automat.

Vet någon vad grundinställningen på en edelbrock 1404 ska vara?Började med 2,5 varv öppning på luftskruvarna då tog den 2 liter mil/landsväg,har nu provat med 5-8varv då gick den ner till 1,6 liter/landsväg.Har provat ställa tändningen på 6 grader då går den dåligt och ojämt är uppe i cirka 12 grader då går den betydligt bättre

Kärsta Luleå

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Som jämförelse, 289", 3-vxl manuell, 2:80 bakaxel, ignitormodul med tillhörande tändspole, 2-port med autoliteförgasare. Kör runt 1,0-1,1L/mil långväg blandat med mycket gasande i stan. Enbart stadskörning runt 1,3.

Har du ökat tändstiftsgapet sedan du installerade ignitorn? Du får aldrig full effekt ur dessa prylar om du inte gör detta. Jag kör nu med 1mm och championstift.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...