Jump to content

Camaro Cup + Mustang + Challenger?


Recommended Posts

Varför finns det en racingklass enbart för Camaros? Vore det inte spännande och lönsamt att utöka den med andra Jänkemärken typ Mustang och skapa en "Pro Muscle" serie? Antar att det finns ett enormt rivirpinkande inom svensk motorsport som aldrig skulle tillåta denna typ av ändring. Men tänk vad häftigt att se nya Camaros rejsa mot nya modellen av Mustang och Challengers. Skulle nog tiofaldiga intresset för serien. Men det lär nog stanna vid en dröm...

http://www.camarocup.com/

Link to comment
Share on other sites

Varför finns det en racingklass enbart för Camaros?

När SSK 1975 startade "Woodhead Super Star Cup", av folkhumorn snabbt omdöpt till "Träskallecupen", så var det fritt fram för i stort sett vilken Amerikansk bil som helst, men redan då bestod startfältet av en överväldigande andel 1970½ Camaro Z28 (mestadels klonade).

Under de följande åren hade man andra sponsorer: "Puss o Kram Super Star" (jeans) och "Sibylla Super Star" (ja, det hänger ihop med Super Star hamburgarna hos Sibylla)

Jag vill minnas att någon under något år åkte 1969 Camaro SS396, ett par Cuda/Barracuda förekom också, men annars var det 1970½ Z28 look-a-likes för hela slanten.

Jag kommer inte ihåg någon Mustang från den tiden, och tävlingsprogrammen ( http://www.bjorns-story.se/private/moto ... 8-9-63.htm ) från den tiden innehåller heller ingen.

Här finns lite historik:

http://www.stcc.se/3/?tx_ttnews[pS]=1051740000&tx_ttnews[pL]=2678399&tx_ttnews[arc]=1&tx_ttnews[tt_news]=909&tx_ttnews[backPid]=1&cHash=df26543393

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...