Jump to content

Grants

Medlemmar
  • Inlägg

    27
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Grants

  1. Hur går det för dig? hoppas du får igång maskinen innan vintern. Har du kollat vilket år vevstakarna är ifrån?
  2. Hallå Eskilstuna! Ska vi samlas och samåka till Pony Car Meet i Kjula på lördag eller måste jag åka alldeles själv? De verkar trötta alla musseägare här i stan
  3. Hej Paul! blocket ser ut att komma från mitten av 70-talet men topparna behöver inte komma från samma tid o motor. Själv har jag en 302:a från 80-talet fast med äldre toppar. Har du tittat under ventilkåporna efter gjutnummer, det är ju topparna som är viktiga för att du ska få rätt stift. Göran
  4. kolla lödningen i rören som går in i paketet, har själv haft sprickor där.
  5. Hej och tack Lars! Hade hoppats få se er på Big Meet, det var många hästar i hagen Jag har både hört och läst att 4100:an är den bästa förgasaren som Ford hade på den tiden, fast det är nog upp till var o en vad man tycker är bra, förmodligen den man själv har Jag har redan gjort allt det du nämde , rengjort o stoppat i en renoveringssats. Har lite problem med tomgången, den vill tjuvstanna utan vidare och när jag justerar luftmunstyckena så verkar den inte reagera. Motorn går bäst när de är fullt inskruvade. Undrade bara om någon hade en tabell över bestyckningen för det syns att någon har skruvat i den, så kan jag utesluta det. Jag ska såsmåningom gå igenom allt igen för jag är inte säker på var problemet ligger ännu, det kan ha blivit läckage någonstans också Mvh.
  6. Jag har precis köpt en beg. Autolite 4100 480-CFM, tror att den passar bättre till min lätt trimmade 302:a . Jag har en Autolite 4100 600-CFM i nu och den går bra men kanske kan den gå bättre och dra lite mindre, kul att jämföra. Jag behöver hjälp med bestyckningen av en 480 till 302, jag är lite fundersam om rätt munstycken sitter i nu. Huvudmunstycke primär o secundär samt spridare, kanske det finns någon tabell eller liknande. Lite knivig fråga kanske, men jag hoppas på att det finns någon kunnig här.
  7. Jag har precis bytt paket, lite i onödan när jag kunde konstatera vid närmare undersökning att jag kunde ha lödit ena röret som sitter på värmepaketet. Det hade troligtvis blivit någon brytning på röret och lödningen spruckit. Det var inte svårt att byta, passade på att byta ut alla tätningar samtidigt som sitter på spjäll-luckor bl.a. till AC:n. Ett tipps är att kolla att dina rör är hela innan du köper nytt.
  8. Det är ju ett känt märke "nippon-blippon" den borde tända bra. Hoppas du tar dig till V-ås på Lördag i allafall.
  9. Jag skulle nog prova med att sätta dit brytarna om jag vore i ditt ställe för att kolla om det inte är något annat fel. Jag satte dit brytarlöst i våras och följde bara anvisningarna. Använder min gamla högeffekt-spole och det funkar mycket bra, en så länge. Jag kör på den första Igniotor eller vad man ska kalla den. Vilken har du?
  10. Hej Göran! Jag följer din dagbok med spänning Hoppas att få se dig med din kärra på Power Meet i V-ås. Jag kan trösta dig med att min Musse knackar och stånkar o , så du behöver inte känna dig ensam om problem. Tyvärr känner jag inte till något sådant tätningsmedel men har du tur så kanske det räcker med att dra skruvarna om du inte redan har provat.
  11. Jag är svag för blymönja. De som har använt vet att den gör susen mot rost. Målade min Commadore under och i skärmhusen, vet att den rostar aldrig där så länge färgen sitter. finge jag tag på mönja så skulle jag inte tveka att att använda den på Mussen. Till frågan, så har jag använt vanlig servalack på många motorer utan några som helst problem.
  12. Ska försöka förklara mig bättre, den övre länkarmslagring har höger-gäng (grov stigning) på båda sidor, vid fjädring så förflyttas länkarmen längsled och det är då caster-vinkeln som ändrar sig. Jag har nu sett att det finns nya lösningar som jag tror mera på, NPD är en av dom som har kitt.
  13. Jag försöker först med Hansen. Tycker att det är märkligt att hela fjäderfästet ska förflytta sig i sidled vid fjädring. Jag är ganska ny ägare till Mustang och känner inte till dess mystik. Tack för det Göran!
  14. Kan bara inte fatta hur man kan konstruera något så jäää... Finns det flera än jag som har problem och tycker den övre leden i framvagnen inte har gjorts någon större pannskrynkling åt? Jag tror det heter övre bärarms-led och den är bultad i karossen. Har just fixat vänstra sidan med rengöring, lack av innerskärm + div delar, och med nya bussningar. Nu har jag gått på den andra sidan. Gängorna i leden är som ägg, beror förstås lite på tidigare ägares smörjintervaller. Den glappar ganska bra i sitt fäste. Vägegenskaperna blir väl därefter också. Är intresserad om ni har gjort någon annan lösning, berätta gärna. Funderar själv på att cadda upp den i Solid Edge för att sedan omkonstruera, lite problem är det ju med plats. Vet någon var man kan få tag på leden här i Sverige till ett vettigt pris? Jag har precis fått hem delar från USA och hade inte tänkt att beställa något mera för tillfället.
  15. Jag trodde inte att paradiset fanns. Blev man insläppt där kommer man aldrig ut mer.
  16. Väntar in min andra beställning från NPD nu. Är lite nyfiken på vad totalkostnaden blir den här gången. Det är en ganska lång och bred paket, innehållande bl.a tröskellister och dörrsidor. Den förra kostade exakt 10 kr/dollar som kom i december. Min uppfattning är att de verkar ok.
  17. Ett bra tipps är NPD i Florida som jag just handlat av. Beställde ca.30 olika artiklar och inget blev felskickat. De verkar mycket vettiga att ha att göra med. Från beställning till lev. till dörren tog endast 6 dagar. Min tot.kostnad /dollar blev 10:- Skicka mail och be dom räkna ut vad det kommer att kosta dig i frakt samtidigt som din förfrågan görs. Du får räkna med tull, moms och frakt här i detta avlånga land också. Bra grejor, allt fanns i lager och det blev ett lågt totatpris.
  18. Köpte en renoveringssats på Hansen till min, det medföljde sprängskiss också. Billigt var det med, ca 300 spänn.
  19. Grattis!!! Kul att se en nästan exakt kopia av min. Köpte en 68:a i våras och har också lite att göra i vinter.
  20. Har hittat mera data nu på dessa platser http://www.butlers-a1.com/fordm.htm och http://www.hurrikain.com/reman-engines.htm . Löser lite mera av mina funderingar :wink: , det är en 302'a, men årtalet är fortfarande olöst. Får titta på topparna som du säger.
  21. Det står EOAE D3C, efter noggrannare koll. Trodde nog att det gick att se vad för storlek på motorblock det är genom bokstavskoden. Nån som vet eller på vilket sett man får reda på det enklast?
  22. Tack! Blev lite klokare, men inte tillräckligt. Får forska vidare
  23. Jag kan ha tagit fel på sista bokstaven, kanske det var ett E. Ja, båda sitter vid startmotorn. D3G strax under. Undrar då också vad fullsize står för. Säljaren sa att det är en borrad 302a i nu och det känns bra att bli helt säker. Det kanske inte går att få ut av koden vad den suttit i tidigare? Tacksam för visat intresse!
×
×
  • Create New...