Jump to content

ras

Medlemmar
  • Inlägg

    36
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av ras

  1. Hej Jocke. Tacksam för alla tips. Jo jag har funderat på krängningshämmaren och det blir mer aktuellt nu när jag börjat få grepp om det hela. Slicks tänkte jag kosta på till nästa säsong. Såg att Hoosier nu har 28x10x17. Skulle passa mig eftersom 15" racefälgar kostar en hel del. Det sägs ju att tid är pengar och det stämmer verkligen inom den här sporten. Varje tiondel är förbaskat dyrköpt, likförbaskat är det värt när man kapar den!
  2. Ja, 60-foten är det som gäller. Kör på MT ET Street radialer 295/45-17.
  3. Lyckades med 8,208. 139 km/h på Åland 5/9. 6o-fot på 1,83 bettade bra.åland2.jpg[/attachment:hmkgwhz0]
  4. Körde på Mälardalen open 1. 29/5 i år. Mustang GT-05 201 meter på 8,404 hastighet 138 km/h 402 meter på 12,622 hastighet 177 km/h 60 fot på 1,983 ZEX lustgas 75 hkr, 4.10 utväxling, MT ET street, mm.
  5. Äh fasen, hoppas det går bra. Vet själv ibland bara hur man lyckas trassla in sig i problemen, för att ändå till slut upptäcka att man får ta ett par djupa andetag och börja om på ruta ett. Lycka till i alla fall och låt oss veta hur det går.
  6. uffeg.. har du nyktrat till nu? Tråkigt att läsa om dina problem med bilen. Men fattar inte riktigt: Du lämnar in en fullt fungerande bil på en verkstad för ett kambyte och får tillbaks en bil som inte går som den ska? Varför inte bara åka tillbaks och söka lösningen hos verksta´n istället för att riva håret i förtvivlan och själv söka jobba runt lösningen??
  7. Jag skulle också vara intresserad av dessa kamaxlar, gärna i kombination med de häftigare topparna och long tube headers (det är ju snart Hjul). Någon som har vidare synpunkter på kombinationen? Är det värt pengarna. Vidare har jag funderat på katalysatorerna. Finns det något värde i att byta till racekattar?
  8. Whoopaa! Låter Xpensive det där. Ska bli kul att följa.
  9. Körde Action meet förra helgen. Mustang GT-05 med lite extra pill på. 8.71 på 201m 13.55 på kvartsmilen. 164.31 kph. Detta var fjärde gången jag provat på bana. Kan verkligen skriva under på att det är lätt att vara expert när man sitter på läktaren, fasen så mycket svårare att sitta bakom ratten.
  10. Tja, om du har ändrat omkretsen på fälg och hjul, så har du även ändrat pinjongvinkeln. Finns ändå många faktorer som påverkar: stötdämpare, motoreffekt, däck, sänkt, inte sänkt osv. 2007 fick mustangen bättre original undre bärarmar bak.
  11. >mike85. Mitt bakaxelstudsande blev speciellt besvärligt efter att jag köpte dragpackutrustningen från Ford Racing, men märktes även tillfälligtvis när jag 2006 hämtade ut min bil ny från exclusivecars. Gick knappast att göra en hederlig burnis innan det lät som om man skulle få in bakaxeln i kupe'n. Inte alltid, men emellanåt. Som sagt: Nya undre bärarmar från FordRacing och ny övre från mustangperformanceparts i Sweden så slipper man skämmas när det blir brått.
  12. Såå segt. Dragpack monterat från Ford racing parts i USA. Studsat i ett år... Undre bärarmar beställt från mustangperformance parts (Ford racing Håkan). Fortfarande studsat...Äntligen J&M övre bärarm beställt från Håkan och det fungerar! Väntar nu på ett ZEX-Lustgassystem från USA. Ska f-n bli kul å testa. Tänkte fegladda 75 hkr och hoppas att det håller ihop.
  13. Oj. Såg nu att det heter ZEX active fuel control. Är det då inbyggt att den stoppar lustgasflödet om soppan inte finns där? (Never to lean)
  14. Enligt ZEX så ska man klara att ladda 75 hk med originaltune och original tändstift. Av det som jag har förstått, så är en bränsletryckvakt en bra försäkring.
  15. Hahaha. Smilar i 5 minuter. Försök förklara det för en radikal grönstrumpa?!! Nu är det vår, Snart blir det dåånuttss.
  16. Nej har inte sett något program för MO Kjula 23-24 Augusti, mer än den info som finns på www.rodnkustom.se och det är inte mycket. Eskilstuna ligger annars nära och bra. Trist att behöva leta som en tok på nätet bara för att hitta någonstans att köra. Vore som sagt kul att även se andra, också nyare ponycars testa!
  17. Bahh. Fredag, lördag på Mantorp. Helstrulig helg. Tokförsenat på fredagen och ösregn på lördagen. Fick köra 1 enda repa med min -05 Mustang GT (efter 5 timmar väntan). Körde 13.88 sec med 165 kph i slutfart. Hade varit jädrans kul å prova mer eftersom det var första gången jag provade mina MT ET Street radial däck. Sjukt bra bett i dessa däck, dock blekade jag ur lite på slutet eftersom det kändes lite vingligt. Kommer inte att hända igen! Kör manuellt, med 4.10 i bakaxeln och tune från Ford racing. Det körs Mälardalen open på Kjula den 23-24 Augusti, med Test´n tune. Ska försöka ta mig dit om jag har en chans. Skulle gärna se fler Mustanger på dessa evenemang istället för alla Pokemonracers med tryck å pysteknik. Ta chansen å prova, det är skitkul!
  18. ras

    Fan vad snygg

    Skärpning! Skulle misstänka att den där bilen inte tål någon närmare granskning. Okej att originalshelbyn inte är känd för bästa passform på bitarna, men kolla... den där bilen ser närmast ut att ha haft närkontakt med ett tåg bakifrån. Vill inte förnärma någon, men fan vad mycket skrot det skeppas från USA nu när dollarn är "billig".
  19. Verkstadskillarna på Exclusivecars är toppen! Köpte min 05:a därifrån och har inte behövt ångrat mig. Har själv Ferrita slutrör och det låter alldeles utmärkt bra. Åk till Exclusive och exempellyssna, de har säkert någon Mustang med Ferrita inne. Smaken är ju som baken.
  20. Ja, att bakaxeln läcker är väl förmodligen inte ett vanligt fel. Men allvarligt talat, det låter inte heller som något svårlagat problem?!!
  21. Jag tycker att Grufman. precis som Exclusivecars gör ett utomordentligt jobb när det gäller våra nya Mustanger! Båda ska ha stor credit för det. Klart att det går att beställa delar från det stora landet i väster (jag har själv gjort det), men vore det inte för våra svenska firmor så skulle vi aldrig ha den fina bilpark som finns här nu. Att Grufman tillhandahåller original slitdetaljer till mussen är ju perfekt och nu fick jag dessutom hem en lapp om rabatterat pris på servicen av våra kära Fordar. Och det måste väl alla ändå hålla med om: Att skulle vi alla åka till USA för att serva våra bilar, så skulle det att bli förbannat dyrt!! Gott nytt år!
  22. Nja!! I mina ögon ser KR ut som ett missfoster. Killarna på Ford har kanske blivit fartblinda?!
  23. Aarghh... Automobil är en skräpblaska fylld av journalister som tycker att Audi, BMW och vidriga Volkswagen Passat diesel med dubbla utblås, är det häftigaste som finns på den här planeten. Kan inte begripa att Exclusive lånade ut en Mustang till mullejournalisterna där! 0-100 km/h Hur fort går det? 5,5 sec var väl den siffra som bl.a Ford hänvisade till en gång i tiden? Men med tanke på hur många faktorer som spelar in (däck, väder, underlag, förare, måndagsexemplar) så kan det säkert diffa 1 sekund... uppåt.
  24. Jepp. God jul å gott nytt år. >pineman: Jag kör också -06 Hyundai som extrabil. En Santa Feto. Schysst smäck, som funkar bra kan det väl klassas som? Var faktiskt och tvättade den igår, och fasen säger jag... bilen är lackbehandlad nu i somras och ändå kändes ytan som nollans sandpapper. Förbannade salt. Märkligt det där att Mustangen utan problem handtvättas försiktigt, minst en gång i veckan trots att det bara är damm.. medan de andra bilarna blir så skitiga mellan gångerna så att man helst börjar med isskrapan för att få bort det värsta?!
  25. Förmodligen den taktiken Ford måste ta till för att fånga FastAndFurious kidsen. Faktiskt mycket Nissan Z över den. Hoppas att den kommer så fort som möjligt så att man behåller exklusivitetsstämpeln på den snyggaste modellen genom tiderna 05,06,07,?? Grattis till Nicke som kör den hårigaste bilen som någonsin kommer att tillverkas GT500:an. Blir inte bättre än så, och det är fakta!
×
×
  • Create New...