Jump to content

Peter CMC1869

Medlemmar
  • Inlägg

    205
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Peter CMC1869

  1. Jag tror att det är större skilnader på de mer ovanliga/ dyrare varianterna. En original 302 med en 428 CJ går inte för mycket, där ser man det extra värdet på delarna och kostnaden för at återställa bilen till säljbart skick. En original 428 CJ med en 302 kostar garanterat mer i samma skick. Jag är själv i CJ träsket och där är hur den lämnade fabrik otroligt viktigt. Om man t.ex tar en äkta boss 429 kaross med renoveringsbehov utan motor i så kostar den förmodligen mer än en färdig klon med rätt delar. Jag vet inte hur det är på de vanligare modellerna, men jag antar att så fort man vill ha bra betalt så är alla koder viktiga. Vill man ha en bil att leka med så spelar det nog mindre roll....... Men då får den inte kosta för mycket. Vill man investera i en bil både emotionellt och finansiellt så är det nog att föredra att koderna stämmer. Det är inga billiga leksaker vi har så var försiktiga med förändringar, speciellt om det är en ovanlig modell. De modeller som påverkas mest av förändring är nog Fastbacks, sportsroof och alla bigblockmodeller, skillnaden är nog mindre för HT SB. Jag är ledsen om jag upprörde några nu men sådan är marknaden
  2. Janne, Är inte detta årets julklapp? Hela min släkt ska få en När dimper den ner hos mig?
  3. Jag ska byta till klubbförsäkringen, Länsförsäkringar har också veteranbilsförsäkring, men jag har en vanlig helförsäkring. Jag hamnade i en tvist när jag köpte bilen och i och med rättsskyddet ville jag inte byta innan processen var klar. Nu var det iofs mer än ett år sedan den blev klar...... Men den sitter där och jag försöker få ut den.... Väntar på ploppet
  4. Nu har herrarna på pontiac forumet kommit igång och röstat och petat ner Mustang som den ultimata muskelbilen. Så kan vi inte ha det Rösta! http://www.scandinavianmusclecars.com Kul att boken snart är klar.
  5. Jag behöver hjälp med att regbesiktiga min -68 390 GT FB. Det är lite småfix med reflexer mm men (förmodligen) inget stort. Motorn går kanon och all el verkar fungera perfekt. Styrservot läcker och funkar bara åt ena hållet (när den är ikopplad). Den funkar iofs bra utan, men med en ratt i 5-kroneklassen så blir den inte vald till årets bil för fickparkering . Jag tog hem bilen för drygt ett år sedan och inget har blivit gjort, jag inser att jag måste ha hjälp. Är mitt uppe i barn, husrenovering och många av livets övriga utmaningar så jag känner inte att jag mäktar med. Hoppas att någon kunnig här på forumet skulle kunna hjälpa mig med detta (mot ersättning givetvis). Jag vill bara få den igenom regbesiktningen så att jag kan försäkra den. Maila mig om det låter som ett kul projekt. /Peter peter@businessfactory.se
  6. 6000kr fullspetta på Länsförsäkringar...... Synd att man är så lat så man inte orkar byta till klubbförsäkringen
  7. Nu har det blivit ordning och reda Man kan lägga en röst per dygn. så fortsätt rösta!
  8. I början av nästa år kommer det en bok om svenska muskelbilar med en story om hur dom kom hit och vilket liv de levt här i svedala. Boken har en hemsida och tyvärr så verkar inte besökarna förstå att Mustang är det som gäller. Man kan rösta om vad som är de bästa muskelbilarna och Mustang ligger oförtjänt dåligt till....... Kan vara för att han som skrivit boken är en Camarokille. http://www.scandinavianmusclecars.com In och rösta!
  9. Det fanns på 429 boss 69. Vet ej varför det inte fanns på 302, men den var ju inte ens funktionell så det var väl ett bra sätt att göra den lite annorlunda på..... Vad vet jag.
  10. Det är Fyndbörsgaraget som slagit igen. Jag har varit ett par gånger på motorbörsgaraget och jag tycker upplägget är lite tveksamt. När jag frågade om man fick en åktur i en bil jag var intresserad av sa de att jag skulle komma med en postväxel och köpa bilen och om den inte levde upp till deras beskrivning fick jag häva köpet. Lite märkligt, men samtidigt kan jag till VISS del förstå, men det uppmuntrar ju inte till köp direkt.
  11. Jag sammanställer en lista på de grejer jag har under veckan som kommer.
  12. Fan, vad trist det är med inbrott! Som tur var så, och inte helt oväntat så var det inte de vassaste knivarna i lådan. De snodde min kompis trasiga Aprillia som de måste varit typ 4 pers för att få ut då den var orullbar. Av mig snodde de iofs en hel del verktyg, en MSD box, luftverktyf, borrmaskin, en deWalt skruvdragare och en del annat smått och gott. MEN de lämnade iallafall alla mustanggrejer. Jag har en hel del CJ och SCJ delar som ligger och det känns lite roligare att ha kvar än lite AmPro verktyg och Biltemagrejer. Funderar dock på att sälja av alla mina överflödiga grejer efter detta då det var en liten ögonöppnare som man säger på svenska. Någon som saknar FE grejer? Jag har en hel del. PM:a mig så kan vi se om det går att fixa. Inbrottstjuvarna som garanterat inte var proffs lämnade lite hamburgerpapper och en servett (som numera är på SKL) Vem fan äter en hamburgare under ett inbrott? Riktiga proffs!
  13. Nu sitter kroken på plats och det tog bara en dryg timme i bäckmörker på min garageuppfart. Vi får väl se om bilen får spelet i morgon när jag tar en tur. Han var iallafall mycket trevlig och gav ett seriöst intryck.
  14. Jag har faktiskt kontaktat honom och han ska komma i denna vecka. Tänkte jag skulle dela med mig av erfarenheten efteråt. Det känns ju alltid lite märkligt att göra affärer med någon som har kontoret i bakluckan Har sett på andra forum att han gör ett bra jobb, det finns tydligen 2 killar och den ena är väldigt seriös och den andra mindre seriös...... Hoppas jag hittade rätt kille
  15. Den ska sitta på en -05 BMW 5-serie..... Förmodligen kommer elektroniken skrika om man gör en "specialare". jag får väl sälja blod eller nått, vad får man per liter? Varför har man TVÅ njurar? DET kan nog finansiera ett drag! Så slutsatsen är att bit ihop och betala?
  16. Jag ringde BMW för att få ett pris på en dragkrok till min bil. De ville ha 17.000kr!?!?!?!?!?! Jag ringde Mekonomen och fick priset 13.000kr!?!?! Hur kan det vara så dyrt? Någon som har förslag på någon annan firma som har vettiga priser?
  17. Är någon intresserad av en plats på Kungsholmen (vid S:t Eriksbron) har jag plats för en bil till i mitt garage. Ytan är ca: 5x7 meter där bilen isådannafall skulle stå, det finns toalett, dusch, kompressor, blästerskåp mm. funderar på att bygga en inglasad del för lackering mm. Totalytan där bilarna står är drygt 100 kvm och utöver det är det en övervåning på 50 kvm och en annan yta på 50kvm där jag har bildelar, verktyg och arbetsbänk. Jag har idag 2 bilar i garaget så det blir inte trångt med en tredje. Perfekt för vinterförvaring och mek. Svetsning inte helt ok. Prisidé 2500kr / månad. Garaget är rejält låst. Det finns inte många bra mek garage innanför tullarna för den pengen. Jag hyr inte ut till någon idag, men det kunde vara kul med en garagekompis. Peter 070-791 07 85 peter@businessfactory.se
  18. Jag köpte ju grejer från dom i förra veckan, grym service
  19. Kan man köra med den ändå eller är det stor risk att något förstörs? Det låter ju inte kul.
  20. Helt plötsligt började min starmotor låta som en rövare precis när motorn går igång. Fick den precis utbytt till en hi torque ministarter och den låter fortfarande som en rövare precis när den tänder. Vad kan man göra och vad tar skada när det skorrar? Enligt X-parts ska startmotorn passa Ford FE och starkransen är istort sett ny. Han som bytte startmotorn trodde att kugget låg kvar och det var anledningen till ljudet och att det förmodligen kommer minska med tiden? Vad göra?
  21. Jag måste ju säga att jag inte blir speciellt upprörd över hur den nya ser ut. Hur man än vrider och vänder på det så kommer den aldrig vara lika snygg som dom var förr i tiden (64-70) . Men att den skulle vara ful jämfört med nya camaro och charger mm, eller även tidigare "nya" mustanger kan jag inte hålla med om. Jag tycker den ser rätt cool ut. Snyggt med en clean front. Bakändan får godkänt av mig med. Den känns mer modern, men ändå med en touch av gamla muskelbilar. Förmodligen är vi rätt förändringsobenägna på detta forum då vi putsar skiten ur våra 40+ år gamla bilar och vägrar acceptera någon form av utveckling. (inklusive mig ) JMO
  22. Jag åkte en sväng i en Lamborghini Gallardo idag.......... Jeeeesus säger jag bara Man kunde inte annat än att sitta med ett fånleende och småfnissa. Inte många intelligenta saker kommer ur ens mun då. Det är ju ingen Mustang, men h&%¤te vilken bil. Lite trist bara att man måste ta farthinder diagonalt för att inte bli hängande Idag var en bra dag
  23. Trör att du ska kontakta länsstyrelsen i det län bilen var registrerad för att få de uppgifterna. Jag beställde alla tidigare ägare mm från länsstyrelsen, vägverkets register går inte så långt bak i tiden har jag för mig.
  24. Jag är skeptisk för det bör ju vara en FB för full effekt. Sorry! Bara min åsikt! Det kan kanske bli ganska coolt ändå vad vet jag, men en Volvo med 22 tummare är fortfarande en volvo och en Saab med en lamborghinimotor är fortfarande en Saab. En HT är alltid en HT och Eleanor är en Eleanor. Nu flummar jag svårt, men Vill du ha en Eleanor så satsa på en FB annars kommer du förmodligen alltid snegla på gossarna som har det och inte få tillbaka pengarna om du säljer din Eleanor-pimpade HT.
×
×
  • Create New...