Jump to content

cabdriver

Medlemmar
  • Inlägg

    10
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av cabdriver

  1. Är det någon här på forumet som har kod, nummer eller liknande till wimbledon white. Har försökt få den fram den färgen hos en färgnasare men de hittar den inte, för gammal kanske. Mvh Otto.
  2. Hej, tråkigt när det krånglar. Edelbrock 600 är lite för stor för en standard 289, men den funkar skapligt ändå. du har 2 skruvar fram på förgasaren, om bilen går på tomgång och du skruvar in dem eller en av dem så ska bilen dö. Om den inte reagerar så har du troligtvis tjuvluft någonstans. När jag gör en grundinställning så brukar jag ha skruvarna ute 2,5 varv. Om det är en förgasare med elchoke så brukar den vara lite snålare bestyckad än den med manuell choke. Ett gammalt knep att kolla tjuvluft är att spraya startgas runt förgasaren.
  3. Tack för ett bra och snabbt svar. Motorn skall vara en 325 hästars version och är helt orörd, blev orolig när det stod 352 överallt......
  4. Hej, är det någon som vet hur man ser om motorn är en 390. står det något instansat på utsidan av motorn eller på topparna? Mvh Otto.
  5. Är det någon som vet om 67ans spindlar passar på 69ans framvagn?
  6. Tog bort min 650 dp idag occh monterade en edelbrock 600, vilken skillnad! Mycket bättre svar och förhoppningsvis lägre soppa förbrukning, förlorar nog lite toppeffekt dock. Jag har en småvässad 351w med rpm insug och comp cam samt portade toppar. Glad påsk!
  7. Tjena. Kolla först upp vad du har för en axel, bör vara en 9 tummare. Allt finns att köpa nytt hos tex stigs axle and parts, som för övrigt är mycket kunnig. Det går även att köpa en komplett klump begagnad, bara man vet vad man har för axel, splines på drivaxlar osv. Byta klump är enkelt, men byta utväxling, sätta i diff osv kräver erfarenhet. Nitroz är en bra sida med mycket beg prylar. Jag köpte själv en beg klump med diffbroms och roligare utväxling, enkelt och billigt (förutsätter att säljaren är ärlig och vet vad han säljer.)
  8. Hej, har en 600cfm på frugans 66 med 289 något vasare kam, weiand stealth insug och 302 toppar. Funkar kanon, fick dock bestycka ner den något. Förgasare med nr 1405 har manuell choke och en sk performance bestyckning, 1406 har elchoke och ekonomi bestyckning.
  9. Har funderingar på att konvertera min 69a musse med 351w till manell låda, troligtvis 5-vxl. Någon som har erfarenhet av detta? Har inte skaffat några grejor ännu, tänkte höra mig för lite först. Har precis konverterat en 69a chevelle och det var tämligen enkelt. Mvh Otto, Halmstad.
×
×
  • Create New...