Jump to content

Mas73

Klubbmedlem
  • Inlägg

    13
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Mas73

  1. Jag har en låda från en 83:ans Mustang (1352-034) det är därför det ser lite konstigt ut. [TABLE=class: body-estext] [TR] [TD]TAG #[/TD] [TD]VEHICLE APPLICATION[/TD] [TD]CODE[/TD] [TD]REV[/TD] [TD]1st[/TD] [TD]2nd[/TD] [TD]3rd[/TD] [TD]4th[/TD] [TD]5th[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=class: body-estext] [TR] [TD]1352-034[/TD] [TD]Ford 1983 SVO Mustang 5.0 V8[/TD] [TD]C[/TD] [TD]3.39[/TD] [TD]4.03[/TD] [TD]2.37[/TD] [TD]1.49[/TD] [TD]1.00[/TD] [TD]0.86[/TD] [/TR] [/TABLE] (http://www.britishv8.org/articles/borg-warner-t5-id-tags.htm) Tack för info om 5:ans, när det väl händer så är det förmodligen plånboken som bestämmer.
  2. Hmm, har nog snöat in på fel spår, ville behålla lådan som den va och bara byta 5:ans drev men när jag tittar på tabellerna och tänker efter, så är en alltför låg 1:a inget jag vill ha. Enda nackdelen är ju att en hel låda blir en aning dyrare än ett par drev, synkringar, packningar, olja och ev något lager, tja plus tiden också. Får lägga till låda i budgeten för bakaxeln helt enkelt.
  3. Vill byta utväxling i bakaxeln från dagens 2,75 till ~3,50 , för att på så sätt få lite bättre acceleration och att toppfarten ”bara” blir ~240-250km/h vid 6500rpm på 4:ans växel, jag vill dock inte ställa till utväxlingen jag har idag på 5:ans växel som ger mig ~2000rpm i 110km/h. Har kollat på olika T-5 konfigurationer och antingen blir 1-4:ans växel bra eller så blir enbart 5:ans växel bra. Så min fråga är helt enkelt, går det att byta dreven till 5:ans växel? Skulle behöva gå från dagens 0,86 till 0,68 på 5:an för att få snarlikt resultat med 3,50 bakaxel, någon som vet om det är ens möjligt? Kanske till och med vart det går att skaka fram delarna? Dvs om det nu är möjligt.
  4. Fick till svar från Vänersborgsfirman att beställde jag nu så trodde dom att bilen skullle komma i höst.
  5. Är besviken på de europeiska bakljusen, fan ska de ställa till det, misstänker att det kan vara ett rent helvete att få de amerikanska istället, tänker då mest på att det förmodligen måste programmeras om i databoxar. Någon som vet?
  6. Även om bilarna går åt som smör i solsken så borde det ligga i Fords egna intresse att åtminstone knyta upp kunderna i sitt eget led så fort som möjligt innan den europeiska och svenska marknaden fylls med privatimporterade bilar. Oavsett om inte hela kedjan är klar så är första anhalten försäljning som allt bygger på och det är ju märkligt att man inte direkt satt ihop ett försäljningteam som tar hand om de av oss som redan bestämt sig att ha en. Jag vet precis vilken jag vill ha, vilken färg och vilket lull lull, skriv ut papperna så jag kan skriva på så att bilen kan plockas ihop och skeppas över hit! Grrrr.
  7. Jag mailade till Bilia Västerås och fick till svar: "Det som är sagt är att endast Ford standalone anläggningar kommer kunna sälja nya Mustanger. Vi är en sådan anläggning så jag hoppas att det även blir så. Ford har ännu inte släppt några priser, lanseringsdatum osv. Vi är många som är förväntansfulla iaf." Det verkar som sagt att de inte vet så mycket mer än alla andra.
  8. Tack Per! Ska ju inte ens behöva provköra nya Mustangen för att jag ska köpa den, så någon demo bil behöver jag inte vänta på, utan det hela handlar mer om ekonomi. Det är ju inte fritt med pengar i plånboken direkt och även om den är vacker på alla sätt och vis så finns det en gräns för vad man är villig att betala. Med risk för att få stryk men kommer man kunna välja till dragkrok?
  9. Så när kommer man kunna göra förfrågan om ett eventuellt inköp? Det verkar ju inte vara spikat varken med priset eller vilka bilhandlare som kommer tillhandahålla dem. Väntar de på demo exemplaren eller vad?
  10. Man tackar för uppslagen! Iom att jag har servostyrning tror jag att det nog lutar åt hydraulboost istället för elservo. Hittade en guide som visade att det var någorlunda enkelt att montera. (part 1) (part 2) (part 3)Begagnade delar till rimliga priser finns att hitta här hemma som gör det mer attraktivt.
  11. Tänkte slänga ut en fråga, har någon monterat en elektronisk servobroms på sin mustang? Om så, hur ser en sådan konfiguration ut? Flytande enkolvsok eller två-fyrkolvsok tillsammans med elpump från audi, citroën, ford, volvo eller annat märke? Har trummor runt om utan servo och tänker uppgradera med minst skivor fram och någon typ av bromsservo, när det slog mig att dagens bilar har kanonbromsar utan stora klumpiga lådor som förlitar sig på vakuum, så varför skulle det inte fungera i mustangen. Det har sin charm att behöva ta ordentligt spjärn när man ska ta ner farten vid lite aktiv körning men sådana körningar blir sporadiska och inte alls långlivade. Strävar ju efter fler och längre körningar, därav frågan.
  12. Hade samma fundering när jag stod med nyckeln i handen och skulle åka hem efter inköpet. Nu föll det sig, att det var inte så mycket att fundera på, för det bara fanns ett handtag på pumpen. Så det var bara att tanka och hoppas att man klara sig hem. Efter en natts sömn, lite eftertanke och en hel del sökande, både här på forumet och på andra ställen, så fick det hela vara för min del. Jag kommer att tanka det som finns, visst kommer jag att föredra 98 men står jag med tom tank och har bara 95 att tanka så blir det helt enkelt bara det, jag kommer inte att slå i en skvätt för att jaga runt på en annan mack som har 98. Inte heller kommer jag palta med blyersättning, oktanbooster, etc. Helt enkelt för jag kan inte se nyttan av det när min nyttjandegrad av motorn inte kommer i närheten där de kanske fungerar. Det finns en länk i en annan tråd, postad av Equus, till en snabbutredning i frågan till MHRF:s förbundsstämma: http://www.detomaso.nu/pdf/blyers.pdf Inte för att trampa på massa tår, men personligen så känns alla dessa tillsatser som 1800-tals kvacksalveri, där "effekten" av medlen förs vidare via pratet på stan än opartiska motortester och där innehållsförteckningarna är grumligare än vattnet i Mälaren. De få hundratalet mil om åren får för min del gå på "ren" bensin.
  13. Har varit medlem på forumet ett tag men det var inte förrän i somras som jag blev fullvärdig medlem och efter mycket om och men så har drömmen gått i uppfyllelse. Det tog ett gäng resor runt om i landet innan jag hittade den "rätta", men när väl beslutet var gjort så handlade det mer om att det kändes rätt än att den ursprungliga kravspecifikationen var uppfylld, så nu står en -69 Ford Mustang Sportsroof inklämd i garaget. Snabbfakta: vin 9R02H11***1, 63A I 2G 03L 71 2 1 (någon siffra/bokstav kan vara fel pga mycket färg på plåten) Den är i dagsläget inte Lime Gold och kommer, i min ägo, aldrig bli det igen. Var första gången i trafik, enligt ett gammalt regpapper från DMV, i slutet på -68. Växellådan har mellan då och nu fått ett par extra drev som gjort att man snudd på ligger på tomgång i 100 blås på femmans växel. Trummor runt om utan servo och enhjulsspinn. 351W med bytta toppar sitter på som andas genom en 4-portare. Så mycket mer detaljerad kan jag inte vara, det är nästan pinsamt att säga, för jag har inga fasta tum nycklar och hylsor. Så jag har inte hunnit riva isär så mycket, inte för att jag behöver för den är i bra bruksskick, utan rent nyfikenhetsmässigt på exempelvis vad det är för toppar som sitter på. Rund dra bultskallar med millimeter hylsor eller skiftnyckel kommer helt enkelt inte på frågan. Det finns lite smågrejer att pyssla med i vinter för att jag ska bli super nöjd, nu är jag riktigt j_kla nöjd för drömbilen står i garaget för f_n tro inget annat, men huven skulle behöva justeras lite, detsamma med skuffluckan, skallret i passagerardörren, styrservon som börjar brumma när det behöver ta i lite, tankmätaren ur funktion bla bla bla. Hinner kanske ut någon vända innan snön faller i år, annars väl mött i framtiden! Med vänliga hälsningar! Thomas
×
×
  • Create New...