Jump to content

hanssjögestam

Medlemmar
  • Inlägg

    11
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

hanssjögestam's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. jag lämnade in min motor för borrning av blocket och slipning av vev till Motormekano i halmstad han är väldigt duktig och har humana priser adressen är furuviksvägen 7 Halmstad
  2. jag hade samma problem med min nya konstantströmhållare (sitter bakom instrumentet) köpte en ny på conrads där man kunde justera spänningen till precis den spänning som det skall vara. mycket billigare också.
  3. cc avståndet är 490mm på min 65a. Jag har ett enkelt system liggande om du är intreserad!
  4. efter att jag demonterat förgasaren och mellanplattan så såg jag att nedre packningen inte tätade riktigt på ett ställe, så jag tillverkade en tjockare packning. och problemet var löst. konstaterade att kanalerna skall vara dedåt för det fanns hålrum i insuget för lite oljespill som blir, gjorde även hål i packningen där. Nu går den som en klocka.
  5. jo det är nog rött som du skriver men centrifugalregulatorn ställer ju om en del. jag fick svaret innan att när jag varvar får inte tändningen bli mer än 38 grader. och då hmnar jag på 10 grader utan vacum slangen i. men jag undrar hur mycket skall det ändras , och om man kan justera detta så att jag kan ligga på tidigare tändning vid låga varv.
  6. Testat detta idag jag fick aldrig motorn att spika men redan vi 10 grader så var jag uppe i 38 grader med vakumen påkopplad vid högre varrv. vet du hur många grader vakum fördelaren skall justera som max från inställt läge?
  7. nummer ett du måste göra är att se till att du har ettans burk i tändläge, det gör du genom att vrida motorn tills du ser att sexans ventiler vippar. Då har du ettan i tänd läge , seda monterar du drev och kedja med pilarna mot varandra. motorn skall stå exakt i ÖDP.
  8. Hej! Efter motorreparation så går motorn bra tills den blir varm. OM jag kör ca 5 km och stannar motorn och kommer tillbaka efter ca 5 min så går den illa på tomgång, får förmycket soppa tror jag . Min undran är på vilket håll mellanplattan skall ligga, med kanalerna för vevhusventilation ned mot insuget eller tvärt om hoppas på svar!
  9. Tackar så mycket för ditt svar. Skall testa detta i morron.
  10. Hej! Jag har totarenoverat min 302 -68 i vinter och då även bytt till en lite vassare kam. är det ngn som kan tala om för mig vad jag skall sätta tändningen på. Har ställt den på 6 grader FÖD är det rätt? kammen är ES 1217R int=204-280 grader vall lift 448 exh=214-290 grader vall lift 472 sen står det K=23=07 hoppas att ngn kan ge mig ett svar på detta
  11. hej någon som vet var jag kan köpa dubbelt avgarrrör till min 65 med 289a motortill ett bra pris. hans 65a cab
×
×
  • Create New...