Jump to content

Carnebrant

Medlemmar
  • Inlägg

    41
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Carnebrant

  1. Tjena! Någon har bra tips på att göra framvagn/styrning mer "homogen" med bilen. Den är standard idag och lämnar en del att önska. Har tillgång till fullutrustad verkstad samt hjulinställninsutrustning. Får gärna inte kosta en mindre förmögenhet... Lyfte upp den idag och det första felet vi hittade var att bussningarna till styrväxeln var klappslut så de ska bytas i morgon..
  2. Ah.. Men man blir ju lite nojig så frågan är om man ska låta henne stå tills man installerat något dylikt...
  3. Konstigt för förra året så var den konstant på 50 (mitten) och enda ändringen som skett är att vi installerat startknapp istället för nyckelstart då tändlåset gav upp.. Man blir ju lite nojig.. Vad är det för mätare du har?
  4. Oj va omständligt.. Min är svensksåld så kanske därför jag har vanliga h4. Har du erfarenhet av xenonkinvertering? Sugen som fan. :-)
  5. Ok... Är lampan inne i glaset eller är hela lyktan lampan? Dvs ser det ut som lyktan är fylld med gas och bara elektroder i mitten?
  6. Vill du lyxa till det så dra om kablarna. Gjorde även det JÄTTEMYCKET
  7. H4 har både hel och halvljus i samma lampa. Det sitter 3 bläck på de lamporna. H7 har 2 bläck. H1/h3 har 1bläck Bläck=stift
  8. På halvljuset så skall det vara en standard h4 lampa som kan bytas. Men du måste nog plocka ut lyktan för att få ut den. Det var jag tvungen att göra på min iaf. Byt då även alla kontakter för glappkontakt kan få lamporna att gå sönder och det vill du inte som jag erfara på väg hem på mörk landsväg ca 03:30 på natten Men reglaget är det som vanligtvis går sönder iaf. Byt alla lampor samtidigt så kommer du även få bättre ljus!
  9. Relät du slår på och av lamporna med är dåligt som standard.. Hade samma fel så bytte sen funkade det perfekt. Bytte även fotpedalen för helljuset då den tydligen har en tendens att rosta sönder vilket den gjorde på min 69-a
  10. Får psykbryt snart. Pärlan tappar oljetryck efter att ha kommit upp i temp. Sjunker snabbt (10sek) men går inte sämre utan snarare bättre iaf på tomgång .. Första vändan så kollade jag Stickan och det var lågt så idag fyllde jag på och gav mig ut en sväng igen men samma resultat igen (strax efter soppa och batteritorsk).. Är det så att hon bara avskyr mig eller är det något vanligt. ? Inget större läckage på olja då det Max läckt en deciliter under vintern och hon har parkerats i bilhallen på jobbet dvs 23grader hela vintern men innan så hade jag inte detta problem.. Någon som har tips?
  11. Ska suga på idéen... Skall prova laga låset i veckan först..
  12. Har mach1 -69 där tändningslåset är glappt. Tror att det kan vara jordstiftet som inte får kontakt ordentligt. Någon som plockat isär denna och vet om den har en tendens tt ramla isär i molekyler vid demontering eller ej? Bilen står jävligt dumt nu och den startar inte ens längre pga detta. Detta är ett problem som kommit av och till men nu är permanent.. Så, renovera eller byta?
  13. Ha! Detta hände mig när jag på en landsväg var på väg hem efter en natt i garaget. Skapligt nödig man blev när allt bara svartna på en väg utan lampor... Trodde jag skulle dö...Fick snällt slå på blinkers (som funkade) och vänta tills det kom en annan bil som jag kunde hålla rygg på sista milen..
  14. Det verkar som att det bara är en gummidamask ovanför bromspedalen som torkat sönder. Skall se om jag hittar en ny i eftermiddag. Återkommer!
  15. Trött man blir. Hon har gått hur fint som helst efter söndagen. Nu skulle jag köra ner henne i garaget och sätter foten på bromsen, vrider om tändningen och motorn vrålar igång. Men...men... Vad är det som pyser? Tar bort foten från bromsen, det slutar. Bromsar... Det pyser!!! Bromsar jag Max slutar det men vid körande så trampar man ju aldrig ner bromsen fullt förrens man står vid rödljus. Och ju hårdare jag trycker desto mer pyser det, tills man trampat fullt och det blir tyst.. Liknande ljud som att spraya med en sprayburk är det. Och lika högt. Vad kan detta vara?
  16. och där med det lilla locket uppfällt...
  17. Så ser det ut vid tändningen.. Den vippbrytaren som sitter där tutar man med neråt.. Uppåt ingen funktion...
  18. Skall det vara en blind plats i säkringsboxen?
  19. Jag går ner och tar ett kort sen så blir det lite enklare kanske. Men i det "hålet" ser det ut som att det skall sitta en brytare av något slag.
  20. Nu insåg jag en annan sak som förmodligen INTE är orginal.. Tutan i ratten funkar inte... Men däremot sitter det en vippströmbrytare nedanför ratten till höger, Vrider man den neråt så tutar den och uppåt så händer ingenting.. Och vredet till torkarna har tre lägen. Är det något av dessa lägens som skall få pumpen till spolarvätskan att pumpa? Har även en tom plats bredvid tändningen som det ser ut som att det skall sitta en brytare av något slag.. Kan detta var platsen för brytaren till spolarpumpen? Kanske är helt ute och cyklar nu men iom att tutan inte funkar så kanske någon smart kille kopplat in den på brytaren till spolarvätskepumpen eftersom "de aldrig används" (?!)
  21. Ehhh... det där ser mer ut som ett labyrintpyssel för barn i en serietidning.. Tror i den där pärmen jag nämnde för dig finns en likadan men uppritad på A3 format.. Skall kolla den ikväll om tid finnes... funderar annars på att dra om all kabel från början till slut så att jag vet att inget kabelbrott finns. för vad jag förstått går det bara från tändningen till vredet en kabel och sen två kablar från vredet till torkarmotorn.. så det blir ju inte så värst mycket kabeldragning..
  22. Upptäckte det när jag vände på förgasaren, Vi var lite inne på att "avaktivera" de bakre spjällen men nu går den så fint så vi struntar i det..
  23. Nu går den riktigt fint! Dock så funkar inte choken så när den är kall så får man parera lite på gasen när man står still med driven i... Skall prova att ställa ner den liiiiite till för när den blivit varm så går den lite högt istället.. =)
  24. Fick sån bra hjälp senaste gången jag behövde hjälp så provar igen med ett annat problem =) Vindrutetorkarna är STENDÖDA. Har provmätit på kontakten som sitter mellan motor och vägg och inte ett liv får jag i den. Ryckte ner säkringsdosan och där saknas en säkring men det finns inte heller något fäste för en säkring i det facket så kan ju inte sätta dit någon. Märkningen är 14w på det facket. Har jag sån enorm tur (otur) att det är just den som är till torkarna? Går det att få tag på en säkringsdosa utan att den kostar flera tusen? och då vart? Har även strul med stereon då den svajar i volymen. Och det skumma är att den höjer volymnivån från 10 till 37 när man kollar mätaren. (digital volymmätare) Den svajar altså inte bara i volymen ut (dvs ojämn strömstyrka) utan hela inställningen i stereon blir knäpp.. Tror iofs inte att detta har med varandra att göra. Stereon är en Clarion av nyare modell som är monterad samtidigt som Larmet och centrallåset av akrediterad firma. Någon som har någon ide ang torkarna iaf? Eller hur jag skall göra för att felsöka dem
×
×
  • Create New...