Jump to content

Thomas302BOSS

Klubbmedlem
  • Inlägg

    228
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    11

Allt skrivet av Thomas302BOSS

  1. Boss ut från garaget.avi Bossen lämnar garaget för en tur i det vackra Roslagsvädret.
  2. Lite mera muller från Bossen. Har Hooker Competition fulllängdsheaders och efter det Magnaflow 2,5 tum rostfritt. Känns ganska lagom tycker jag. Inspelat med mobil så ljudet känns lite lamt och inte som i verkligheten. Bossmuller20.avi
  3. Thomas302BOSS

    Boss 302 -70

    Boss 302 årsmodell -70 Importerad till sverige -76. Har stått avställd i ett garage 1981 till 2013. 23 000 miles på mätaren dvs ca 3700 mil. Renovering med inriktning mot så nära original som möjligt påbörjades 2014.
  4. Första turen våren 2020 foto Cippe.
  5. Jag bytte till Borgeson på min Boss förra våren Blev också lite misstänksam när pumpen kändes ganska varm. Mätte efter en lite längre tur med en lrmätare och fick mellan 65-70 grader. Tänkte då att pumpen sitter i motorrummet inte så långt från headers mm så det är nog ganska naturligt att den blir varm. Jag släppte det problemet.
  6. Japp Modifierade fästet för pumpen så det kan nog skilja lite. Här har du min rem. Borde vara ganska nära. Lycka till. Jag är riktigt nöjd med servot. Känns som en ny bil.
  7. Det blev en vår även detta år. Denna vinter har det varit ganska lugnt i garaget och det verkar ju bli en lugn sommar med. Dessa bilder är från en liten fototräff i Norrtälje med bilder av Bogart och Cippe.
  8. Hej! Usch och fy. Detta måste vara ett riktigt dåligt skämt. Visar egentligen bara baksidan av sociala medier dvs att man kan ge sig på vilka påhopp som helst utan att man själv våga stå för det. Låt inte denna person vinna. Synpunkter utan en underskrift är helt värdelöst och skapar bara en tråkig stämning. Jag tycker att ni som tillhör Sörmland/Västra Götaland borde ta reda på vem som skrivit detta i ert namn. Mycket tråkig attityd.
  9. Om du har någon säkerhetsbrytare på batteriet så kolla den!!
  10. Jag la in BRL Silent coat 2mm i Bossen. Mycket enkelt att lägga. Klistrat och med bra resultat. Jag la bara på golvet.
  11. Enligt de papper jag fick när jag köpte den så ställdes den av oktober -81 och har sedan varit avställd tills jag köpte den december. Vid motorrenoveringen så märkte vi att den hade ett serviceblock och nya kolvar. I övrigt så stämde alla individnummer. 2014 hade den 23000 miles på mätaren. Idag 27000. Den importerades 1976 och jag har varit i kontakt med alla tidigare svenska ägare så jag har bra koll på bilens historia.
  12. Nu sitter Borgeson styrservo på Bossen med Hooker competition fullängdsheaders. Trångt och mycket jobb blev det. Fick hjälp av Mickes Rod o Racing att fixa det. Har nu åkt några hundra mil och det funkar kanonbra .
  13. Min Boss i USA före import -76. Även denna bild skickades till mottagaren i Svedala.
  14. Min Boss i USA -76. Detta var en av bilderna som skickades till mottagaren i Sverige före import.
  15. Har tidigare renoverat orginalservot utan framgång. Det 50 år gamla servot läcker ändå så nu släpper jag originaltanken och byter till Borgeson. Detta Borgeson kitt är ju utvecklat för Windsor 302 och automatlåda så det är en hel del jobb med att få det att funka med en Boss och manuell låda. Får hjälp av en kompis Mickes Rod o Racing i Norrtälje som gjort det förut på en Boss med Hooker headers. Måste anpassa fästet för pumpen, modifiera headers på förarsidan samt kopplingsarmen. Headers och kopplingsarm monteras sedan samtidigt. Vi är inte där än men har kommit en bit. Här ser man förarsidan med headers borta. Kopplingsstaget i mitten. Både headers och kopplingsstaget ska modifieras så att allt får plats. Servopumpen Fästet kommer att modifieras. Bossen på lyften.
  16. OJ vilket jobb du lägger ner. Kommer att bli riktigt bra.
  17. Hej Jag bytte ut mina original exhausts manifolds till Hooker competition longtube headers på min Boss 302:a. Det blev en enorm skillnad. Har inte kört den i bromsbänk efter bytet men jag skulle ja tippa på att den ger + 30-50 hkr. Dvs >370 hkr vid ca 6800. 10-15%. Jag har ju läst på om Boss302 och vet ju att den högvarviga Bossen svarar mycket bra på longtube headers. Tror inte att skillnaden kommer att bli lika stor i din motor.
  18. Bossen hos SET. MHRF-besiktning Fick betyget Mkt fin originalrenoverad Boss
×
×
  • Create New...