Jump to content

Beställa ny motor eller bygga en egen?


mikeo cmc 748
 Share

Recommended Posts

Hej

Jag har har börjat tänka lite på vilken motor jag ska ha till min mustang. Jag undrar vad som är billigaste/bästa alternativet, köpa en färdig motor eller bygga en själv. Jag hade tänkt mig en 351w -69 vilket jag för tillfället har komplett i delar. Jag skulle vilja få ut 450hp ur motorn. Vilket då innebär att jag får beställa helt nya delar till den. Jag har erfarenhet av att sätta ihop en motor. Men jag vet inte om jag vågar lita på mig själv att sätta ihop en sådan stark motor.

Eller är det billigare/bäst att köpa en ny motor i USA. Hittade en intressant här. http://www.fordcobraengines.com/396_485_stroker.htm

Finns det någon här som har köpt en motor från detta företag. Hade inte du John (ht67) köpt en motor därifrån? Isåfall vad tyckte du om den? Hur mycket kostade allt med frakt o så hem till Sverige? Hur långt tid tog det för dom att sätta ihop den?

Finns det några fler förtag i USA som bygger motorer?

mike

Link to comment
Share on other sites

Tjena Mike!

Jo, både jag och Stig köpte våra motorer från fordcobraengines.com. De är mycket lätta att ha att göra med, inga problem.

De använder bra märken på delarna i motorn och det tar högst 2 veckor att bygga den. Sen flygs den hit på torsdagar och landar hos dig måndag eller tisadag efteråt.

Flygfrakten kostade i mitt fall $700. Om det blir ca. $6600 med frakt så innebär det ca. 65.000.- när du har motorn hemma i garaget.

1. Det enda som jag inte riktigt var nöjd med är att ventilvipporna var för hårt åtdragna vilket gjorde att en del ventiler inte höll tätt med varierande

komp och ingen ork på tomgång (kall motor) som resultat.

Efter justering av ventilvipporna gick den mycket bättre på lägre varv, så nu kan man tom. lägga i driven med nystartad motor utan att den dör.

2. De flesta som jag stött på vid bilträffarna mm. säger samma sak, min bakaxel är för klen men framför allt är det helt fel utväxling, troligtvis 3.00:1.

"3.50:1 eller mer skulle göra att det blir en helt annan bil..."

Detta gör att effekten i min motor inte kommer ner i asfalten på det sätt jag vill, vilket stör mig en hel del. :evil: Alla tips om bra 9" emottages tacksamt.

Sammanfattning. Den spinner som en katt och vridet är mycket bra. Väljer man att ligga från 4000 RPM och uppåt så går det så fort att t.o.m.

vissa BMW:er inte hänger med... :--

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...