Jump to content

Mustang 1967 Fastback cmc 748 (Eleanor projekt)


mikeo cmc 748

Recommended Posts

  • Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Det är tusan att det börjar klia i mig med nu. Man väntar på första uppstarten med spänning. Det är absolut ett av dom grymmste byggerna jag sett. Varje gång man går in och tittar så blir man knäsvag. Hoppas det går lika bra i fortsättningen.

Berra

Link to comment
Share on other sites

Tackar så mycket :) det vore kul om bilen kunde starta så man slipper felsöka sen. Är lite orolig för elen att jag har kopplat rätt :P Det är lite klurigt att få ihop hur man ska koppla mellan startrelä och tändningsmodulen men jag hoppas på att det har blivit rätt.

Får se när det blir tid över till att provstarta, blir till att jobba sent skift nästa vecka och då blir det inte mycket skruvande. Men tanken är att motorn ska ha startat innan jag flyttar ner till Lund igen om 3 veckor.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Idag kopplade in batteriet för att se om bilen skulle brinna upp eller ej :rolleyes: Det gick både bra och dåligt. Det som funka var bl.a. elfläktar med termostat, dimljuse, spolarpump, belysning när dörrarna öppnas, extra helljuse (de vanliga hel/halv lamporna va ej inkopplade), baklampor. Hade problem med att blinkersen inte ville blinka, kan nog bero på att lamporna till blinkersen fram är lite väl stora så ska prova med att byta relä. Startmotorn funka också och drog runt motorn men tändstiften sitter inte ej så motorn gick inte igång riktigt än. Det som inte funka så bra va tändingen, det kom ingen ström fram till startreläet så det blir till att felsöka. Det har varit några frågetecken runt tänding/startrelä så vi får börja om lite där.

Får se om vi hinner med lite mer på söndag annars kommer projeket ta en liten paus fram till septemeber.

Link to comment
Share on other sites

Tackar så mycket :) det går sakta men säkert fram. Du verkar ju ha en rolig bil med, inga bilder på den?

Jo den är faktiskt riktigt rolig:D. Vill du se bilder på den så sök på användare: bossrules på www.garaget.org. Återkom gärna med en kommentar. Kan även säga att jag är grymt imponerad av ditt tålamod. Att du bara orkar hålla på år efter år, helt otroligt.

Link to comment
Share on other sites

Idag blev sista skruvdagen på minst en månad. Fick rätt på tändningen idag så nu funkar det att köra igång startmotorn med nyckeln. Ellådan med säkringar o reläer till elfläktar, extraljus m.m. fick sig ett nytt huvudrelä så nu är den lådan helt klar. Rattstången justerades in, den va vriden lite fel. Gaspedalstaget sitter med på plats nu.

Link to comment
Share on other sites

Härligt, Mike!

Vi väntar på fortsättningen! Lycka till!:D

Mvh.

P-O.

Tackar :) Men som sagt så kommer det dröjja minst en månad till, blir inte så mycket skruvande på bilen nu utom på helger men jag hoppas att bilen ska kunna starta innan hösten är över

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Blev lite skruvande på bilen i helgen. Monterade sidorutorna vilket var lite kämpigare än jag trodde. Svårt att se att rutorna sitter där men det gör de :P

IMG_1322.jpg

Monterade tillbaka slutsteget i bagaget efter att fästet blivit lackerat, monterade även dit trap door med högtalare. Det blev bra ljud i bilen nu :)

IMG_1325.jpg

Link to comment
Share on other sites

Fick ordning på blinkersen nu i helgen, headersen är åter på plats blev tvungen att slipa ner kanterna lite för att kunna få dit tändstiften. Sen har huvudströmbrytaren till batteriet kommit på plats. Börjar se ett slut på kopplande av elsystemet :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nej, kanske kanske hinner vi prova det imorgon. Allt runt batteriet i bagaget ska kopplas färdigt imorgon, sen ska vi försöka hitta felet med tändningen om vi gör det så ska vi försöka provstarta. Det blir sista chansen imorgon för det här året, sen åker den in i vinterförvaring för jag har ingen möjlighet att åka hem och meka med bilen under oktober. Hade varit ett skönt avslut för det här året om den hade startat imorgon :)

Link to comment
Share on other sites

Som vanligt hinner man inte med o göra så mycket som man tror på en dag, så inget startförsök idag :P Men elen i bagageutrymmet är klart, kablar till batteri och slutsteg är klart och batterilådan är på plats. Sen är bränslepumpen och tankgivaren färdigkopplad med reläer och säkringar.

IMG_1401.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Gick ut och tog några bilder.

Lite mer städat är här nu iaf, nu kan jag sätta tillbaka rören till AC/kupefläkten så de inte ligger och skräpar.

tn_IMG_1553.jpg

Vi gjorde en liten elcentral på kardantunnel till diverse saker som är monterade på mittkonsollen, så detta kommer givet vis inte att synas sen.

tn_IMG_1562.jpg

En liten bild på ormboet till elledningar, en av anledningarna till att elen har tagit sån tid :P Även om jag köpte ett "komplett" orginal system så har vi lagt till många meter sladdar till allt möjligt men nu har vi fått ordning på det :)

tn_IMG_1558.jpg

Satte varmvit LED som lyser ner på golvet mot fötterna när dörren är öppen. Tillverkade ett fäste sen va de enkla att klistra dit.

tn_IMG_1564.jpg

Syns lite dåligt här att LED lyser på golvet, blixten förstör ljuset men lite skymtar man iaf :)

tn_IMG_1556.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i denna tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...