Jump to content

Markfrigång


hgz

Recommended Posts

Hej folks!

Håller på att få fason på mitt "lilla" projekt, att byta framvagn på min Musse.. http://www.mustangclubsweden.com/phpBB2 ... highlight=

Det blev inte riktigt så enkelt som jag trodde (blir nånting nånsin det?), så det har dragit ut lite väl mycket på tiden. Bilder på "eländet" kommer att läggas upp så småningom, för intresserade. :)

Men nu till frågan: vad har ni för markfrigång på era Mustanger? T ex under v.låda, oljetråg, balkar o dyl.

Har ju förmånen eller snarare tvånget att ge min bil vilken markfrigång jag vill för tillfället, och att mäta innan jag började riva i allt, det glömdes visst bort.. :roll:

Vill inte att bilen ska upplevas som hög när man ser den, samtidigt som den inte får vara så låg så något tar i hela tiden. Så som jag har måttat in den nu, så har jag ca 13 cm från de två längsgående balkarna som utgör fortsättningen på främre rampiporna, så om nån kunde göra sej omaket att krypa omkring lite och måtta på sin bil, skulle jag vara evigt tacksam!

Tackar på förhand!

Mvh Herman

Link to comment
Share on other sites

Hej Tomas!

Måste börja åt att säga att din bil ser väldigt fin ut! :)

Men, för att knyta an till min fråga.. Vilken är den lägsta punkten på din bil, och hur högt/lågt från marken är den? Har ju som sagt möjligheten att bestämma själv, men vill inte att den ska bli för hög eller låg.. Lagom är bäst, heter det ju! :)

Tackar på förhand!

Mvh Herman

Link to comment
Share on other sites

Mustanger skall vara LÅGA! =)

Men alltför låga är inte särskilt skoj i längden :!:

Jag har rejäla skrapmärken på båda sumparna på min bil. Jag antar att fartbulor, trottoarkanter och tjälskott inte fanns med i tankarna när förrförra ägaren installerade djupa sumpar på både motor och låda. Hade inte motorn rasat så hade snart motorns sump börjat pytsa ut innehållet på backen, så illa skrapad är den

Headers och avgasrör visar också tecken på att de har synat backen mer än en gång.

Och min BMW är inte ett dugg bättre, den har jag till och med spräckt sumpen på en gång. Det är typiskt att man ska ha kompisar som inte krattar sin uppfart varje vecka ;)

Link to comment
Share on other sites

Mustanger skall vara LÅGA! =) Jag kan mäta på min bil. Vart skall jag mäta så vi utgår från samma ställe.

Så här ser min ut nu;

03.jpg

Och jag tänker ev sänka den en liten aning till fram. :--

Tjena!

Om du kan göra mej tjänsten att mäta på främre rampiporna, den delen som är under bilen, bredvid växellådan, så skulle jag vara mycket tacksam! Det bör ju nästan vara dom som är lägsta punkten på bilen, eller? Kanske ett djupt tråg & headers är lägre? Tänkte liksom inte på att kolla det INNAN jag rev bort allt.. :)

Tackar på förhand..

Mvh Herman

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Logga in för att kommentera

You will be able to leave a comment after signing in



Logga In Nu
×
×
  • Create New...