Jump to content

bromsservo problem


Recommended Posts

Har precis byggt om till skivor fram med ny broms cylinder och nytt bromsservo och ställbar reducerings ventil till bak bromsarna. När jag starta bilen och har foten på bromsen så känns det att det finns vakum som hjälper till men när ja ska broms så är det som det inte finns något vakum som hjälper till och det är väldigt trögbromsat. Har sätt vakumslangen på insuget som man ska och har kollat back ventilen som är ok. Har en ganska mild gat kam och ett torker enplans insug men ska väll få nog med vakum ändå? Det konstiga är att när jag har gasat på riktigt så funkar bromshjälpen perfekt och bromsarna bettar ordentligt.

blir fan tokig på detta, är det någon som har tips om vad felet kan vara. mvh. fredrik

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Jag har själv satt ditt ett bromsservo och anslöt mig på samma ställe som automatlådan får sitt vakuum och det fungerar klockrent.

Ett tips kanske.

Köp en vakuummätare från Biltema ” bränsletryckmätare 15-1366” kostar ca 100 kronor och se vad du har för vakuum vid tomgång och låga varv på motorn. Du får även en koll på hur motorn mår.

Lennart CMC 1507

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...