Jump to content

Peter Ekelund

Medlemmar
  • Inlägg

    162
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    12

Allt skrivet av Peter Ekelund

  1. Klunket i sidled kan komma från panhardstaget vars bussningar kan sakna fett. Ifall det sitter smörjnipplar, tryck i lite fett så tystnar det förmodligen.
  2. Det borde väl gå att programmera med Forscan? Asbuilt datan för din bil kan laddas ner här: https://www.motorcraftservice.com/AsBuilt
  3. Rengör trottelhuset. Brukar bli väldigt skitigt med tiden.
  4. De där kommer du att bli nöjd med. Finns knappt bättre(iofs en smaksak).
  5. Ngn form av stenskottsskydd är min killgissning?
  6. Du har så rätt så rätt Peter!
  7. Är inte den delen från en nyare bil än 2005, Peter? Är det rätt del du hänvisar till?
  8. Ifall du har ett mätinstrument gå ut och mät batteriet med motorn av respektive till. Ha med någon som kan lägga upp varvet lite grann när du mäter med motorn igång. Publicera värdena här när du gjort det. Ifall det står rätt till ska du ha mer än 12volt utan motorn igång samt över 13,6volt typ när den är igång. Mät batteriet först innan du startar.
  9. Har olika storlek fram o bak sen flera år tillbaka. Märker inte att det påverkar system eller bil något. Hastighetsmätaren visar lite fel då jag har större däck än original bak.
  10. Varför inte kolla hur mycket man egentligen kan om Mustangen? https://www.cjponyparts.com/resources/mustang-quizzes
  11. Jag har et45 på mina 20x10 fälgar bak och det går in 295:or utan problem. 275 borde du få plats med på dina et40. Fram sitter 20x8,5 med et 36mm. Jag har 255 fram och har dessutom spacers på 20mm utan att de sticker ut utanför skärmarna. Bilen är en 2008 GT.
  12. Yadis, starta en ny tråd om dina problem så får du svar där.
  13. Mustangmike, det Raxiomlyset ser ut att vara samma som Spyder Auto tillverkar. Spyder är moderbolaget till Raxiom. Har sett filmer där man drar av dekalen för Spyder och man kan se texten Raxiom under. DDesign säljer sådana i Sverige. https://www.ddesign.nu/product/ford-mustang-2005-2009-rod-light-bar-led-baklampor-roktonade-spyder-auto?referer=google-shopping&gclid=CjwKCAjwnef6BRAgEiwAgv8mQWbGMr3gQExU3jKcJgiNBHo6mDRU9TLIUc2_4qOqBRZvo6O7ipaxdBoCEhsQAvD_BwE
  14. https://www.biltema.se/bil---mc/bilreservdelar/avgassystem/avgassystem-universala/stegmuff-7670635mm-2000029804?gclid=CjwKCAjw4rf6BRAvEiwAn2Q76m7Yf-64ffamPTKEAwmBmDZ-zjkBw0nXyVBc3G07aFYpJ4ZX-Rtp6RoCV7gQAvD_BwE
  15. Ser ut som att man kan förlora en del vridmoment i mellanregistret med delete plates. Denna killen gör jämförande tester i bromsbänk med eller utan plattorna.
  16. Ligg i skuffen med en ficklampa och be någon spola vatten på den. Då kan du se var vattnet tränger in.
  17. Låser passagerarsidans dörr upp då du endast trycker en gång? Isåfall kan tvåstegslåsningen vara disabled och då tutar det inte?
  18. Har du tillgång att se kylaren med IR kamera? Då kan man se ifall det är stopp i kylaren väldigt tydligt. Annars kan du testa att mäta tempen på olika delar av kylaren med en IR pistol. Finns det klart kallare stråk på kylaren är det en bra indikering på att det finns blockerade celler i kylaren. Är kylarlocket tätt?
  19. Jag har haft samma fenomen då jag tankade. Ena bakhjulet hamnade i en brunn och det såg ut som att axeln flyttats i sidled en 10-15mm. Instämmer med datmbn att du troligtvis stått i en ojämnhet med ena hjulet.
  20. Fyll på eller byt med rekommenderad glykol. Är det dags för oljebyte så gör det. Vrid om nyckeln o starta. Kör.
  21. Ifall du förbereder stiften kvällen innan bör det kunna funka utan att stiften går av. Lossa dem ett kvarts varv och fyll på med tex Bräkleen, krypolja eller liknande, 1cm djupt i tändstiftsbrunnen. Jag kunde se att det kom lite bubblor i vätskan då den trängde ner i gängan och tryckte bort lite luft. Låt stå över natten och dra loss stiften ett kvarts varv i taget. Rucka lite framotillbaks så ska du se att du får ut dem hela. Mina gnisslade ganska rejält men alla 8 kom ut hela utan skador. De var 12000mil gamla. Jag tänkte som du och köpte ett verktygset som jag hade liggande i beredskap. Sålde det sedan då jag inte behövde det mer.
  22. Har inte lackeraren färgprover ni kan lägga på klädseln o ta fram en färgkod du vill ha? Ska du måla om bilen eller är det klädseln som ska piffas upp?
  23. Det finns spjäll i insugskanalerna som kallas Charge Motion Control Valve. De kan ha en fördröjning när man trycker på vid tex en omkörning. De drivs av elmotorer på baksidan av insuget. Man kan se motorerna och stagen där. Vanligt fenomen på Mustangen. https://www.americanmuscle.com/charge-motion-control-valves-on-the-05-08-mustang.html
×
×
  • Create New...