Jump to content

ingemargavle

Medlemmar
  • Inlägg

    11
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av ingemargavle

  1. Det finns en firma som konverterar äldre bilstereo aparater som har en lösning som kan ändra kanalinställningen. http://www.benndorf.se/
  2. För mig låter det som om att kör för KALLT när du kör, moderna motorer med slutna kylsystem har övertryck och ska ligga på en arbetstempratur kring 100*C. Trycket i systemet gör att det inte kokar. Att tempraturen sen stiger vid stillastående beror nog på att du inte får ut värmen ur motorutrymmet, har du tex heta oisolerade headers så kan motorutrymmet bli en bastu där kylaren inte kan kyla. En kåpa kring kylfläkten kan styra kall-luften efektivare genom hela kylaren. Skoop kan hjälpa men då måste du veta att du får ut hetluften, flera har tänkt fel och försöker trycka in kall luft efter kylaren med resultat att luften kring kylaren står still pga övertryck i motorutrymmet.
  3. En anledning till att använda glykol/kylarvätska är att den även smörjer vattenpumpen. Slarvade själv med det på en saab och fick byta pumpen rätt snabbt. Numera byter jag kylarvätska vart annat år och använder mig av kylarvätska avsedd för aluminium motorer då aluminium är en känslig metal som lätt ergar. Rasar det från kylaren är det självklart att den är slut och skall bytas, och då ser man även över kylarslangar och "provkokar" termostaten på spisen med en termometer så man ser när den öppnar. Min öppnade vid 70*C vilket gjorde att datan fetade motorn med hög förbrukning som följd.
  4. När jag luftar bromsarna utan tryckluftsverktyg så har jag alltid hjälp av en kompis. Han trycker på bromsen och jag öppnar nippeln lite gran så att det pyser luft/bromsvätska, sedan stänger jag nippeln snabbt. Kompisen släpper upp pedalen och trycker igen. Detta upprepas tills färsk vätska kommer utan luft. Jag kan bara understryka vikten som tidigare sagts tryck inte bromsen helt i botten, finns risk att packningarna kan skadas av ev. cylinder skada i botten. Sen bör du se till att bromsarnas justering fungerar, Även trumbromsar ska kunna låsa alla däcken på asfalt även med muskelservo.
  5. Jag var där för nån vecka sen och kodade nya nycklar som jag beställt från usa till en -98 så de finns kvar. De saknar dock skyltar som guidar en rätt.
  6. Tycker det är konstigt att inte besiktningen upptäckte hålen i ditt avgasrör. Avgasutsuget som bilprovningen har brukar avslöjja alla hål då du stängt av motorn brukar det låta som en dammsugare vid läckaget. Sen funderar jag på varför ni åtgärdar symtomen (fel avgasvärde) istället för felet som oftast beror på att bilen är feljusterad, sliten och eller har gammal olja. Rätt justerat blir det oftast att bilen blir både snålare/ renare och kvickare.
  7. Elfel med inte fungerande speglar mm. kan vara relativt enkelt att fixa. Ofta är det kabelhärvan i dörrgnomföringen som gått av. "Bara" att skarva i ny kabel. Lite trångt är det och dörren behöver lyftas av. Det Ford inte kan med sina felsöknings datorer finns det andra mindre verkstäder som kan fixa tex grufman bil i järfälla.
  8. Tyvärr är det lite si och så med däckförsäljare de är ofta bättre på att sälja däck en att ge riktiga betyg på dem. Jag söker själv däck med vit rand och vill ha ett tyst komfort däck (205x70x15) och tyvärr är det nog så att man själv får chansa då inga tidningar testar "udda" däckstorlekar då de vill sälja tidningar.
  9. Kolla först med bilprovningen vad de kan godkänna för vikt. Din nya krok måste nämligen vara byggd för den vikten. BOH i hedemora gjorde en krok till min Cadillac direkt på plats. De gör den över dagen om de inte gjort nån tidigare. Priset var inte just nått dyrare än vad en vanlig ford krok kostar monterat och klart. Fast jag gjorde all el själv då jag har lite egna ideer om hur el ska dras till husvagnar. (Kolla min hemsida)
  10. Vet någon om man kan hitta information om sin USA bil som är importerad från tyskland? Jag vill veta tidigare reg.nr. och ev. reparationer. Finns det någon bilbesiktning där som kan ha protokoll och mätarställningarna uppskrivna mm? Går det att få tag på tidigare ägare i tyskland?
  11. Jag har gjort en egen isärtagbar ställning för motorlyft. Den ser ut som en vanlig bock fast mycket hägre och gjord i fyrkants rör med löstagbara ben. Fördelen är att jag kan ta med mig den på ett takräcke om jag behöver lyfta ur en motor som sitter i bil på annan ort eller när kompisarna behöver göra ett motorlyft och jag vill ha garaget ifred. Nakdelen är att man måste flytta bilen då lyftet är klart. Fördelen är att kan du svettsa går det emkelt och relativt billigt med fyrkants rör samma som rambyggare använder.
×
×
  • Create New...