Jump to content

KingCobra

Medlemmar
 • Posts

  90
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KingCobra's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Tack för infon och mailet Musse99. Stort tack även till Fredrik på Gruvman bil som gav mig en beskrivning på hur man justerar rutan i höjdled. Nu är det bara att montera ner och hoppas att det bara är justering och inte att rutan lossnat.
 2. Fick bytt cab förra året och hade inga problem då men nu när jag skulle slå igen dörren efter vinterförvaringen ( jag öppnade den först så den har inte stått öppen sen i höstas ) så slog rutan i cabben. Så nu måste jag ha rutan lite nere hela tiden. Pratade med Top´n Trim i Helsingborg som bytte cabben och de sa att det var inställningen på fönsterhiss motorn som måste justeras. Om det är så är det något man kan göra själv och i så fall hur?
 3. Tobias, om du läser grufmans första inlägg lite mer noggrant så ser du oxå att han ger ett tips om att slippa behöva köpa ny lambda eller att behöva lägga ner pengar på reperation mm. Det är inget fel på värdet och då behövs det inte "fuskas ner" med etanol. Problemet menar grufman beror på okunskap hos besiktningsmännen. Sen håller jag med dig om att etanol kan vara bra ibland i gamla bilar, har hjälp mig vid flera tillfällen
 4. Var och besiktigade min -00 GT cab men fick undekännt på handbromsen. Den tog bra men han kunde inte låsa den. Förmodar att den behövs justeras då vajrarna ser ut som nya och ingen rost i närheten, så att de skulle gå trögt verkar ju orimligt. Var justerar man handbromsen? Och hur gör jag det lättast.
 5. KingCobra

  Dags

  Nu är Mustangen äntligen påställd o besiktigad. Satt inloggad och bokade via internet i morse och ända tiden jag fick fram denna vecka var 1 timme senare. Så det blev en märklig ursäkt till chefen och ett snabbt bilbyte och sen iväg. Blankt papper!! Så nu återstår "bara" en lång sommar av njutnig!!!
 6. KingCobra

  Dags

  Det är bara vid vinterväglag som det är olagligt med sommardäck, eller? I Halmstad hade det nästan gått att köra på sommardäcken året runt. Inte många dagar med snö eller is i vintras.
 7. Sitter inget larm, vad jag vet, orginalmonterat på min -00. Men när jag trycker två gånger så tutar det till och anti theft lampan börjar lysa/blinka. Detta ska tydligen bara vara en signal att dörrarna är ordentligt stängda.
 8. Min -00 GT Cab *automat* ligger på samma som mrmix.
 9. Hade en saab en gång där innertaket lossnade och ibland fick jag sitta och hålla upp det när man körde, men det var väldigt sällan i de hastigheterna. Men vad är det han pillar med i taket hela tiden?
 10. Kör oxå med steedas sänkningssats, blev mycket snyggare än orginal. Bör nog inte sänka den mer om du ska använda den på svenska tjälskadade vägar, då min skrapar i lite då och då. Det är väl sånt man får räkna med. Det kostar ju att ligga på topp
 11. Nu är det klart. Det blir Top n Trim som får göra jobbet. Blir tyvärr inte förrän i november, jag som tänkt låta bilen gå i ide nu.
 12. Har bilen parkerad i ett gemensamt garage under lägenheten där jag bor, kom ner i lördags och ser att någon försökt stjäla bilen eller stereon. Dom har försökt att kringå larmet genom att skära sig igenom taket, som tur har jag intallerat ett larm som utlöses när något rör sig i kupén, så detta hade gått i gång och skrämt iväg dem. Har varit i kontakt med polis, försäkringsbolag och ford. Nu vill de skicka den till en firma i Helsingborg, tror den hette Top Trim. Skulle vara kul att veta vad en ny cab skulle kosta(bara tyget inte ställningen) och om det är svårt att göra själv? Killen på ford sa nämligen att "det var tur att det hände nu när säsongen är över och inte till våren då det kanske kan ta en månad att få det fixat". Känner ingen större lust att lämna in bilen till en verkstad, där den kommer att stå utomhus medans dom inte har tid eller väntar på nya delar. Funderar därför om det är nåt man kan göra själv?
 13. Att vita stift är samma sak som att den går snålt är jag fullt införstådd med. Det jag undrar över är om det är farligt på en fyrtaktare, som har motorolja och därför inte har problem med smörjningen. Kör en hel del enduro med tvåtaktare och där är det viktigt att stiften inte är vita, vilket innebär att motorn får för lite smörja. De kolvarna som du såg, berodde det på att den gått för snålt? Försöker inte på nåt sätt säga att du har fel, vill bara få veta exakt vad du menar då jag aldrig hört detta innan. Vad är det som händer när den går snålt? blir kolvarna för varma, då de får för lite bränsle och går sönder pga det eller vad är det som inte är bra, mer än att man förmodligen tappar lite effekt.
 14. Stiften satt i ordentligt Du är faktiskt den förste som jag har hört säga att det skulle vara någon direkt livsfara för kolvarna att kör med lite för snål blandning, är det verkligen så farligt?? Är risken isåf att den går för varm eller?? Om det nu inte är spridarna, vad är det då som kan vara fel? Går väl inte att justera bränslemängden separat på varje cylinder??
 15. byt bara plats på siffror och bokstäver. Knappt märkbart, men ganska kul. Bra sätt att visa att man har pengar att lägga på onödiga saker. Om nån nu misförstår mig så menar jag inte att personliga skyltar i allmänhet är onödiga saker.
×
×
 • Create New...