Jump to content

AndersH

Medlemmar
  • Inlägg

    74
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av AndersH

  1. Hur ska jag justera modulatorn. Jag har ingen verkstadsmanual som visar. Finns det ngn bild möjligtvis, och kort instruktion?
  2. I mitt fall är det snarare att jag inte kan köra för sakta När jag ligger i ca 100-120 km/h så känner jag inte av några vibrationer, de finns men väldigt lite!
  3. När jag kör så växlar den när den ska, som den ska. Jag kan kanske tycka att den skulle växla lite mjukare, men det är en gammal bil och smaken är som baken. Vid ett tillfälle så 'slår' den iväxlarna. När motorn/växellådan är varm så slår den i växlarna när man skiftar från P till D, och ännu värre om jag går till R. Och när den är varm så tycker jag mig känna detta även när jag kör. Så min idé är att det kan vara vakumregulatorn eller så är det dåligt med olja någonstans i lådan. Nivån är dock helt ok på stickan.
  4. Dåligt med kunskap om Mussar här Jag har precis varit ute en runda och konstaterat att mina vibrationer är kvar , nej jag har faktiskt inte gjort ngt åt det heller så. Men jag körde mest på 70-vägar och det är då det vibrerar som mest, vid ca 70-80 knyck. Jag stannade och fyllde på luft i alla däck, 2,2 bak och 2,3 fram (bar). Då så är vibrationerna mkt mindre! Så ett konstaterande är: Byt däcken, för de är ändå så j-a gamla. (Någon som vet var jag kan få tag i dual red line däck, eller white wall?) Jag tror mig även konstatera att vibrationerna är varvs-bundna och inte hastighets-bundna. Jag provade att köra "manuellt" i de olika växlarna. Det sitter en C4 i min bil. Men då är det nog ngt i växellådan som inte är som det ska?! Jag såg någonstans att man kan byta, enkelt och billigt, en grunka som "bestämmer" hur hårt lådan växlar, någon vakumklocka? Tips på hur man gör och vart jag kan köpa grunkan? Vibrationerna märks till 98% vid gaspådrag eller att man ligger och drar jämt. När jag släpper gasen så försvinner vibrationerna (förrutom de som kommer från mina gamla däck). Någon som haft liknande symptom och fått det uppordnat? Alla tips emottages tacksamt!
  5. Jag har en -66 GT med en hyfsat nyrenoverad LS-slip-diff. Fram tom förra säsongen så har den inte alls "dummat" sig. Nu så låter det inget trevligt när man ligger i ca 70-85 km/h. Då låter det som attans och det är lite för mycket vibrationer mot vad det varit tidigare. I slutet av förra säsongen så fick vi bytat spindelleder fram och det gjordes en framvagnsinställning, sades det- jag fick aldrig se några papper på det -men det är en seriös firma i Lund som gjorde det... Sedan så är det skillnad ifall man har gas på, inte vid acceleration -då låter det så mkt ändå så då märks det inget. När man släpper gasen så "tystnar" det extra oljudet. Vad kan detta vara. Jag har skiftat fram- och bak-däck, och det blev bättre, men inte helt. Jag har lite för mycket olja i min C4 med det kan inte vara mer än 1 dl kanske. Var ska jag kolla för att felsöka först. Vad är era erfarenheter?
  6. Så var den på plats. Fungerar klockrent! Jag installerade regulatorn med långa kablar så att jag kan justera med allt på plats så det var riktigt skönt att inte behöva gissa sig till hur mycket soppa man har kvar
  7. Toppen! Tack för hjälpen! Nu gäller det bara att vänta tills jag får hem den. Sedan ska den installeras. Jag återkommer med en recension.
  8. Jag har samma problem med min voltregulator och hittade denna tråd. Vilket följdaktligen tog mig till Conrads hemsid för att köpa denna, till synes, eminenta lilla pryl där. Men jag hittade inte denna Någon som har rätt länk eller vet ifall ngn annan säljer liknande justerbara regulator? Det enda jag hittade var ej justerbara och det fanns ingen med ca 5,6V
  9. Hej! Jag har ett ojlud i min C4 när jag lägger växelväljaren till antinge "D" eller"R" när bilen är varm. När jag startar upp den så låter det iofs men inte alls lika mkt som när den är varmkörd. Det slår riktigt i lådan så att hela bilen vill hoppa till, så det gäller att trampa hårt på bromsen. Det känns inte helt rätt Jag hade lite låg nivå när jag kollade igår och fyllde på, men har inte haft möjlighet att kolla nivån sedan dess. Jag har dock kört bilen 4 mil nu på morgonen och jag har samma oljud/hoppande kvar. Någon som haft liknande problem? Tilläggas kan att den växlar väldigt mjukt och fint i alla växlarna både upp och ner. C4an sitter i en -66a, lite trimmad 289 vilket ger ca 250hk. Tacksam för alla tips Anders H CMC2134
  10. Japp den syns! Hade tidigare svart inredning med svarta a-stolpar och har nu en med röd inredning och röda a-stolpar.
  11. Då känns det som om jag fått tillräckligt med info för att hitta vad jag behöver. Jag tackar för den utförliga infon, som vanligt
  12. Ok! Jag tänkte att det kanske var ngt min eller max-mått. Jag vet att där är två olika infästningar för batterihållaren i plåten på batterihyllan, så där finns så klart utrymme för lite olika storlekar. Påminn mig gärna, hur sitter nu + & - på batteriet? Visst är det minus (-) åt höger ifall jag står framför bilen och tittar på batteriet (alltså på vä sida i färdriktningen)? (Gud vad det lät krångligt )
  13. Hej alla experter Jag måste köpa ett nytt batteri till min -66:a. Jag har bara ett problem , jag måste ha ett nytt batteri med mig när jag ska hämta bilen, som står i Stockholm. Och jag vill inte först åka norr om stan för att kolla mått sedan åka söder om stan för att handla etc. etc. ( ja det blir ett Biltema så länge ) Så, är det någon som har måtten på batteriet löst. Alla mina manualer är nedpackade (pga flytt till Skåne ) så de kommer jag inte åt heller. Mycket tacksam för all hjälp i detta "enkla problem".
  14. Jodå, nu fick jag det! Tackar!!
  15. Ett bra tips! Det ska jag ta och kolla upp tackar!
  16. Finns det ingen som har några tips? I första hand så behöver jag någonstans att stalla upp min häst, sedan är det alltid trevligt med plats att meka med Alla tips är välkomna! Om vi är ett gäng så skulle man kunna leta upp en större lokal att dela på. Finns det fler intressenter på detta?
  17. Hej alla! Vi håller på att flytta hem igen efter att ha bott i exil i Stockhplm ett antal år. Så nu letar vi garage till vår -66:a. Är det någon som vet om ngt eller har en plats ledig? Just nu så har vi ett riktigt bra garage uppe i Stockholm med gott om plats och vill gärna ha detsamma här nere. Letar efter ca 1½ vanlig p-plats. Det räcker till bilen och mig Alla tips mottages tacksamt! Det kanske är ngn som har en gård med en stor lada till salu billigt? pm:a mig om det finns ngt "Nygammal" Skåning
  18. Det känns som att du har en ponyinredning när det är tvåfärgat. Spontant, och efter det man själv sett runt omkring så är det den blåa färgen som är grund. Dvs att det ska vara blå matta, dito instrumentpaddningen dock så kan själva instumentpanelen (plåt) vara vit. Men å andra sidan så kan det vara precis tvärtom Jag tror dock inte att det finns vita paddningar till instrumentpanelen. Innertak har jag för mig att det finns både vitt och blått. Kolla på de amerikanska reservdelsförsäljarnas hemsidor, kolla länlar på vår hemsida, de har de flesta färdiga kit. Och så naturligtvis kolla runt på nätet på andra bilar så mkt du kan för att se hur andra har det och för att hämta inspiration för hur du vill ha det!
  19. Hej alla! Jag har precis blivit med mekplats på riktigt äntligen! Det bästa av allt är att det kan finnas fler platser lediga! Så om det finns ngn som är intresserad så maila mig så kan jag vidarebefodra intresse till de som håller i trådarna. Det hade varit trevligt med flera Mustanger
  20. Jag har kanske kört max 250 mil sedan bakaxeln blev renoverad med nya lameller. Kan de förstöras så snabbt vid vanlig körning? Om så är fallet så får min "expert" nog sätta i nya lameller då han inte hällde i ngn knäppolja när han renoverade den.
  21. http://www.life.com/image/84621631
  22. Så var det ihällt knakolja, och det funkar Bakaxeln är helt tyst nu när jag kör sakta och med fullt rattutslag. Väldigt skönt Jag provade att spinna loss en gång och då blev det "bara" spinn på ett hjul. Detta kanske kommer efter ett tag. När den var nyrenoverad, för ca 1 år sedan så låste den sig precis som den ska. Vi får se vad som händer i framtiden. Det här med turbinbyte? Hur funkar det? Jag är inte alls insatt i hur en automatare fungerar med alla dess delar. Vad bilr skillnaden om man har lägre eller högre tryck? För- och nack-delar?
  23. Nu har jag talat med "den skyldige". Det ska räcka med att jag häller i "knäpp-oljan" (LS). Så ska det försvinna. Jag undrar dock varför inte han gjorde det när han byggde om den? Om inte det fungerar så skulle jag lämna den till honom så ordnar han det. Så det verkar som att det skulle lösa sig. Det är bara fråga om hur mycket jobb jag får lägga ner på det, som vanligt Det är ju skönt att jag inte behöver betala en ny bakaxel iaf
  24. Jo det är Lim.Slip med lamellerna. Jag var precis ute och körde lite med mussen. Symptomen kvarstår än så länge. Dvs i kurvor i låg fart knakar och knäpper det, sedan om jag ger plattan i mattan och burnar så låster den inte. Det blev alltså bara ett streck Så det verkar som att den fungerar baklänges Kan felaktig olja orsaka båda dessa symptomen? I vilket fall som helst så blir det oljebyte i veckan.
×
×
  • Create New...