Jump to content

redneck

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

redneck's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Jag kör med edelbrock 500cfm på min vässade 289, har manuell låda och 3,00 i bakaxeln. Motorn är mkt pigg i hela registret upp till 6500 rpm och går även att köra snålt. Jag har bara bra erfarenheter av edelbrock förgasare och kan rekomendera dem, de är dock inte alls lika en holley. Vridet i motorn har väldigt mkt med kammen att göra- men framför allt ska alla grejorna lira bra ihop då brukar det funka, enligt mina erfarenheter.
  2. Du kan utesluta 351, står det 289 på insuget så passar det 289 och 302. Dessa motorer är snarlika så koderna är det enda som man kan tyda det på, om man inte river motorn. Jag kan inye koderna, men det är här säkert någon annan på forumet som kan.
  3. Jag kör med billiga flowtech inköpta på hansen på min vässade 289a, perfekt passform, inget som tar i inte ens kopplingsstag osv. Går mkt bättre på låg och mellanregister. Har för mig att det finns headders att köpa som är gjorda för 351w i 65-66.
  4. Hej, jag kör med en edelbrock 500 på min 289a, funkar fint och går ganska snålt. Har en småvass compcam och ett weiand stealth insug samt headers annars standard. Jag har manuell 4 petad låda. Kan rekomendera edelbrock förgasare, de är mycket prisvärda och enkla att bestycka. (det är dock inget fel på holley förgasarna heller)
  5. Hej, någon som vet hur man ser skillnad på en liten rug/stor rug. står c5 ar-7006-d w-1 på den. Här brukar ju vara folk som vet vad de talar om. Tack på förhand. Otto.
  6. Jag är inte cmc medlem, hoppas att man kan hänga på ändå. Namn: Otto ottosson Ålder: 32 år ung Yrke: reparatör tunga fordon. Inkommst: inget att tala om. Lite historia: Uppväxt i ett garage med en far som skruvade med alla sorters bilar, han gjorde även plåt och lack jobb. Han hade en firebird 69 som såldes strax efter jag föddes, jag har hört otaliga historier om denna bil. Han hade även ägt ett par klassiska mustanger, så dessa var ju intressanta. Köpte en olds 442 cab 69 som första jänkebil, träffade en tjej med en 66ht mustang, sålde oldsen till förmån för en 69ht som vässades lite. köpte hus och fick avyttra 69 an för att renovera lite (den är längre upp på sidan, hej anders.)Började renovera 66 an som är inköpt i solna av micke b via tips från lars oscarsson. Håller på att lacka om den och har lagt i en 4vxl låda. Motorn hade jag fixat tidigare och den är lite vassare än från början. Ser fram emot en sommar i en fin musse.
  7. Jag har provat både 500 och 600 på min småvässade 289 och med ut ur lådan bestyckning funkade 500 bäst i alla lägen. Funkade dock bra med 600 också, bör dock bestyckas ner för en standard motor.
×
×
  • Create New...