Jump to content

Dennis_f

Medlemmar
  • Inlägg

    25
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Dennis_f

  1. Jag börjar ha kollat på ett antal bilar nu och ska du ha en som är rostfri, med bra lack och bra maskinellt så verkar det inte räcka med 120000:-. Alla jag kollat på i den prisklassen har haft lacksläpp eller rost. Eller båda delarna. Det är för en HT då. Så jag tippar att du måste upp mot 150k som CMC-49 skriver. Motorerna och lådorna är dock oftast helt ok. Det kan såklart dyka upp en pärla till rätt pris också. Jag missade ett rostfritt objekt i göteborg för 80k. Superfint krom, inte en enda liten rostfläck nånstans på hela bilen (jag letade verkligen NOGA!). Gick bra i motor och låda men lacken var ful (dock inga släpp, bara ful färg och lite matt). Dock ett klipp för 80k. Tyvärr blev det en annan kille som fick köpa den.
  2. Hur mycket NY koldioxid du tillför atmosfären beror i allra högsta grad på vilket bränsle du kör på. Etanol som produceras av skogsråvaror som annars bara fått förmultna tillför ingen koldioxid till atmosfären mer än det som ändå släpts ut när skräpet förmultnar. Diesel kan också framställas utan att tillföra nån ny koldioxid, samma sak med gas.
  3. Bensinmotorer går ju att köra på en uppsjö med bränslen med enkla modifikationer så skrot blir det alldrig av dem Etanol kan man ju göra hemma om det krävs och alkylatbensin kommer väl alltid att gå tillverka också. Dessutom finns det redan nu metoder för att utvinna råolja ur t.ex. slaktavfall. Kanske inte ekonomiskt lönsamt än men på sikt kanske det blir det.
  4. Besiktigade min hemmabyggda husbuss förra sommaren, besiktningsmannen kollade inte ens så att bältena satt fast. Han frågade bara hur många passagerare jag ville ha, sa 8, då skrev han 8. Enkelt och effektivt
  5. Jodå, det är på riktigt. En jobbarkompis har varit på uppvisning med den här killen: Och han skjuter bättre än Tom Knapp i den första videon. Det är svårt att fejka exploderande lerduvor på ett öppet fält och ett par tusen personer i publiken.
  6. Jag är också nyfiken på varför det inte blev nått köp. Samt hur mycket den skulle ha kostat om det blivit nått
  7. Jag vill inte kritisera någons nyinköpta pärla men jag tyckte att den låg 40k för högt i pris när han ville ha 120k för den iaf. Det fanns en hel del att göra och mycket av "renoveringen" var dåligt utfört. Man borde åtmindstånde kunna räkna med att folk slipar ner spacklet ordentligt innan lackering?
  8. Är det kanske den som stog i sandviken? Får man isåfall vara så fräck och fråga hur mycket du gav för den? Bild på den i sandviken kommer här
  9. Vilka som är "bäst" finns det nog lika många åsikter om som det finns människor Men jag gillar DLS högtalare. Inte billigast men låter bra. GAS gillar jag också och de brukar ligga rätt i pris hos Brl.se. Dessutom är ju märket från rätt land (Genuine American Sound) fast tillverkningen är väl förmodligen i asisen
  10. kolla i den här tråden så får du en massa info om 289 HP motorn. Är det den på blocket i kiruna? Isåfall kanske du har otur för annonsen är redan borta så jag antar att den är såld?
  11. Ja, visst var den underbar? Jätteskoj att någon orkar både renovera sin bil OCH visa oss andra hur det ska gå till
  12. Kolla i den här tråden. Massor med fina bilder på rostlagning av alla möjliga och omöjliga ställen! Man blir mycket imponerad av bjornpersson's arbete!
  13. Eller lurar man sig själv och får bara hem en värdelös aluminium/gjutjärnsklump för de $2295 man betalar? (Visst, det kommer till lite frakt och tull men ändå, i sverige får du ju knappt en renoverad motor för de pengarna) http://cgi.ebay.com/ebaymotors/FORD-302 ... otohosting Det fanns ju en hel drös med andra också, men jag tog en av de billigaste som exempel.
  14. Testat startgas? Om den startar med det så vet du att det är soppan som inte kommer fram. Om den inte startar med det så får man gå vidare med felsökningen. Gick motorn innan du hade isär allting?
  15. Faktiskt så har jag sett flera som inte haft rost under (kanske några små porer isåfall), dock verkar det vara rätt tjockt där det släppt. Kanske 1-1,5mm. Blir väl ett jäkla jobb att slipa en sån bil plåtren kan jag tro. Jaja, man kanske fortsätter att leta då, det kanske får bli ett billigare renoveringsobjekt istället så man vet att det blir ordentligt gjort
  16. Har kört lite över 300mil och är nu hemma från "inspektionsresan". Missade tyvärr en helt rostfri bil i göteborg (han hade redan hunnit lova bort den till en annan) för 80000:-. Dock kikade jag på en 68HT som var rätt fin förutom ett par saker. 1. Några små rostrosor mellan bakljusen och nån på bagageluckan. 2. Läcker lite automatolja (han sa att det var ur konvertern och en ny fanns men ej monterad) 3. Lacksläpp (ca 3cm spricka där lacken buktar uppåt och verkar lös på ett område totalt 2x3cm). 4. Ska det vara "rundade" skärmkanter på 68ans bakskärmar? På framskärmarna är det ju en tydlig plåtkant där plåten slutar men på bakskärmarna verkade det som att plåten bara fortsatte och satt ihop med innerskärmen. Tänkte inte på det ordentligt föränn resan hem. Bör en bil för 125k vara helt rostfri? (fanns möjligtvis början till rost i bottenfalsen på dörrarna också). http://www.blocket.se/uppsala/Ford_Must ... a=1_11&w=3 Kollade även på en blå 68 med REJÄLA lacksläpp lite överallt samt rost i en av förstyvningslådorna med tillhörande balk. Dessutom rost i plåten mellan bakrutan och bagageluckan. Rejäl buckla i dörren vid förarens backspegel. Dock nyrenoverad motor. Jo, styrningen (styrservo) var lite glapp också, men det kanske inte brukar bli så dyrt att åtgärda. Automatlådan klonkade rätt rejält också, särskillt då man la i backen. 104k skulle han ha för den. Men jag skulle nog tycka att 80 kanske var ett mer normalt pris? http://www.blocket.se/dalarna/Mustang_1 ... a=1_11&w=3 Är det normalt med dessa lacksläpp på en kanske 10år gammal lack? Tycker att jag sett det på många bilar nu. Det släpper alltså ända ner mot plåten men det är ingen rost under...?
  17. Troligtvis blir det att köra till sundsvall då min exsambo slutar jobbet idag. Kika på en 65a där och sova en stund. Sedan blir det fortsatt färd imorgon till gävle/uppsala och sedan vidare till göteborg via örebro. Om man inte slår till nånstans på vägen
  18. Den i saffran har jag varit och kollat på. Väldigt fin färg men uruselt utförd lackering Resten av bilen var inte mycket att hurra för heller.
  19. Blev det den i norrtälje eller? Jag har ringt på en i uppsala som inte lät så dum, får väl se om jag hinner ner och kika på den eller om den blir såld innan (har hänt förut). Men det kommer ju ut nya till salu hela tiden så det löser sig nog.
  20. Mmmange: Är det 67an med 351 motor eller den andra du pratar om nu? Personligen tänker jag inte acceptera rost på lackerade ytor men till en viss gräns kan jag acceptera det under. Om det är rost på lackerade ytor så vill jag nog ha bättre pris än 120k. Fast allt är ju relativt, en liten rostbubbla på en framskärm gör kanske inte så mycket om bilen i övrigt är helt rostfri
  21. Det jag kollar på förutom rost då, är skicket på krom. Vissa delar är rätt dyra i förhållande till storleken. Gummilister är det ju roligt om det är bytt fast särskillt dyra är de inte. Passformen på alla plåtdelar. Skicket på motor och låda kollar jag sist eftersom jag ändå tänkt bygga en ny motor till den jag köper, dock får det inte vara totalskrot eftersom jag tänkt få köra lite i sommar (om man nu hinner köpa någon ) Angående originaleffekten i 289-302 så är det inget monster direkt. runt 200hk, men det kostar inte så jättemycket att få ut ett par hästar till. Denna: http://www.blocket.se/gavleborg/Ford_Mu ... a=1_11&w=3 i söderhamn har jag tänkt ringa på idag. Får väl se när man har tid att åka ner och kolla. Helst ska man ju få med sig nån mer också så man kan köra hem den. Dessutom verkar den ha en C6 automatlåda. Dessa användes ju bara till större motorer (vad jag vet iaf) så man måste nog fråga varför det är satt dit en sådan.
  22. Avstånd är inget större problem Man är ju från norrland. Men är det bara jag eller ser det ut som en stor fet buckla på förarsidans framskärm? Var iaf och kollade på denna idag: http://www.blocket.se/vasterbotten/Ford ... a=1_11&w=2 En 70a. Dvs inte lika snygg som en 69a. Men men... lacken var ok iaf. Dock bytt motor från 6a till 8a. Såg att det fanns en annan tråd skriven om just den bilen tidigare i forumet. Där bedömdes värdet grovt till ca 80k +-20k. Nuvarande ägare vet inte vad som är bytt förutom motorn. Så man kanske måste börja med att fixa nya fjädrar m.m. som inte är samma mellan 6an och 8an. Det blir nog en resa neråt landet igen så småningom. Får väl ringa några samtal efter helgen och be dem att vara brutalt ärliga och överdriva alla deffekter så man inte blir besviken.
  23. Jag har varit iväg på en liten resa för att kolla på lite bilar. Tyvärr hann jag bara med 2 eftesom min skjuts var tvungen att komma sig hem innan torsdagen. Kollade på dessa: http://www.blocket.se/gavleborg/Ford_Mu ... a=1_11&w=3 Tyvärr dåligt lackad. Hål i spackel och tydliga spackelkanter. Ej uträtad plåt innan lack. Enbart utsidan lackad, inte inne i dörrsidor (där var det mattsvart istället. Dessutom färgdamm från det mattsvarta på den riktiga lacken) m.m. Fult fastlimmade rutor, reva i det nya innertaket (som inte var ordenligt fastsatt) osv osv. http://www.blocket.se/orebro/Ford_Musta ... m?ca=8&w=2 För mycket rost för min smak (samtliga skärmar, under och några små fläckar på diverse andra ställen). Droppade olja nånstans ifrån. Växelspaken lös, gaslänkaget lossnade vid provkörning, fick puttra tillbaka på tomgång Dåligt krom, särskillt runt rutor. Jag har ett par andra som verkar intressanta, kanske någon på forumet har kollat på dem redan och kan säga ifall priset verkar rätt? Då jag bor i norrland så är det en bit att köra och många verkar släcka lyset och ta på solglasögonen när de ska beskriva skicket på telefon och i annonser. http://www.blocket.se/stockholm/Ford_Mu ... a=1_11&w=3 http://www.blocket.se/gavleborg/Ford_Mu ... a=1_11&w=3 http://www.blocket.se/dalarna/Ford_Must ... a=1_11&w=3
  24. Ibland orkar inte färgen sitta kvar om man spolar med hetvattentvätt så om du inte redan spolat av tycker jag att du tar det försiktigt. Prova kanske på nån fläck som inte syns så mycket först?
  25. Vad tycker ni om Eleanor-kit på en coupe? Är det snyggt eller smaklöst? Har kanske en 68a på gång som är i bra plåtmässigt och mekanisk skick men med dålig lack som jag funderar på att kustomisera lite under nästa vinter.
×
×
  • Create New...