Jump to content

G.Adolf

Medlemmar
  • Inlägg

    32
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

G.Adolf's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

10

Omdömespoäng

  1. Det är Ford orginal magnetic trigger, fungerar alldeles utmärkt när du får igång det. Har du orginalboxen till ? Den går att köra med nästan vilken box som helst, men den kräver en box om du inte visste det .
  2. Har du en röd 302:a är det troligen en gammal båtmotor.
  3. Jag brukar stoppa rostiga prylar i citronsyrebad, jag har en badbassäng för barn ca. 150x150cm och ca.30cm djup som jag köpte på Rusta får 49,90 eller nåt sånt, sen vatten och citronsyra. Citronsyra finns att köpa på 1L-burkar på Ö&B. Låt grejerna ligga ett dygn sen spola med vatten och borsta hård diskborste. Bästa ytbehandlingen inuti dörrar skulle nog jag tro är hålrumsvätska.
  4. Äntligen på hjul, visserligen bara tillfälligt men roligt ändå. Det blir gott om plats i motorrummet. Lite småsaker kvar sen plocka isär allting och skicka på blästring. Mitt andra projekt har efter många timmars riktning och spackling fått grundfärg
  5. Det kan vara svårt att hitta en 9-tummare i rätt bredd till Mustangen så jag kapade en fullsizeaxel, vilket inte är speciellt svårt egentligen. Axeln behövde kapas 150mm och då kan jag använda den tidigare "korta" drivaxeln som "lång" i fortsättningen och behöver bara korta en drivaxel, men det får jag lämna bort, kostar 700.-
  6. Sakta men säkert börjar det faktiskt likna något
  7. Om du vill kan jag fråga "Lampan" om han har lust, han bor ju i Vidbo så det är ju nära och bra. Det beror på hur brottom du har för han håller på med en Riva-motor just nu.
  8. Janne J. vad har du mot Mc Person ? Vad hade du valt ?
  9. Svetsat lite, rambalkarna och golvet uppflyttat 40mm. Nästa steg blir att montera fram och bakvagn
  10. Tecknad bild på oljesystemet i 351c hittar du på: www.351c.net/wiki/oilingproblems.pdf Enligt teorier jag hört kan brustet stift i fördelaren bero på för styv drivpinne till oljepumpen, typ ARP, orginalet är lite mjukare och ska absorbera vibrationer bättre, om det stämmer vet jag inte, det är bara hörsägen.
  11. Mekankam i sej är inget problem, det är ju slipningen som avgör om den är stökig eller inte. Har åkt 351C 4v, 4vxl,10.5 komp. och CompCams 32-238-4 i några år nu, den är nästan lite väl snäll, varvar 6000 sen orkar inte fjädrarna mer men den går så bra i övrigt så jag har inte brytt mej att göra något åt det. Motorn sitter ien Mustang -71. Har mekankam i min -63 Anglia också, trmmad 1600 crossflow utan problem, går som en raket.
  12. Hej! Ett restriktorkit kanske inte vore så dumt, annars ser det väl bra ut. Den borde väl gå ganska bra redan nu? Det du skriver om bred LSA; har du läst George Penses inlägg? Jag håller på med en liknande motor och tänkte nog prova Howards 231332-08 med EDM-lyftare och Tim Mayors kamlager.
  13. Du kan nog helt enkelt strunta i dom gamla kablarna, tejpa ihop dom bara, koppla en pluskabel och en kabel till laddlampa till nya generatorn. Du måste ha en laddlampa till nya generatorn för den behöver strömmen från lampan för att börja ladda, så det går inte med en diod det måste vara en riktig lampa
  14. Hej! Jag får inte ihop det med dina färger, den rödgröna ska sitta ytterst på regulatorn och gå till laddlampa Dom mittre bör vara vit/svart och gå till gen. den andra bör vara en dubbel gul varav den ena går till ett störningskydd och den andra till + via en knutpunkt under startrelät. Men det är ju bara att prova med en spänningsprovare, med tändningen på, om du har + eller - på någon av dom. Eftersom den röd/gröna bör gå till laddlampa kan du prova att jorda den och se om laddlampan lyser.
  15. Vad det blir för motor har jag väl inte riktigt funderat så mycket på ännu. Någrot förslag? Först ska karossen ihop, ungefär som den var från början sånär som cabbens inre trösklar och frameconnectors, sen har jag funderat lite på att ev. montera McPerson-framvagn men vi får se.
×
×
  • Create New...