Jump to content

Tändning


Heritage66

Recommended Posts

Hej. Har en gt 06. När jag vrider på tändningen så hörs ett tickande ljud. Bilen startar o går hur bra som helst. Ljudet hörs bara när bilen är kall. När den är varm hörs ingenting. Har blivit helt plötsligt. Nån som vet vad det är för ljud? MVH ÅKE. 

Link to comment
Share on other sites

När man slår på tändningen bukar man höra bränslepumpen gå igång och stanna när trycket uppnåtts. När motorn startar kan du höra lite tickande från ventil/tryckare å vippor innan motorn är varm. Ventilspelet sköts av hydraulyftarna som får tryck av oljan. Kan vara en lyftare som inte är 100% juste. Kamspänning och kamjusteringen sköts också av oljetrycket.

Hur långt har motorn gått och när bytte du olja?

Link to comment
Share on other sites

Den har gått 7000mil. Bytte för 2 veckor sedan. Tickande var borta igår. Soppa pumpen sitter väl bak nånstans. Detta ljud kommer från under huven. Kan det vara reläet till soppa pumpen som man hör..? 

Link to comment
Share on other sites

Elpumpen tickar när den bygger tryck. Är bilen varm finns det ju oftast redan tryck och då tickar det inte mer än kanske en - två ggr. Relät är ju antingen till eller ifrån. Hörs ljudet från motorrummet får du väl lyssna mera nog vad det är som tickar. Svårt att sitta här o killgissa!

Link to comment
Share on other sites

Reläet sitter i säkringsboxen under huven, pumpen under baksätet bakom föraren. Tror mer på något från ventileriet som jag nämnt. Rätt viskositet och kvalitet på oljan är viktigt. Den hydrauliska kamjusteringen kan även skapa tickande. Men som sagt, svårt att killgissa härifrån 🙂. Du bör kunna lokalisera vilken sida H eV av motorn det kommer ifrån, kamjusteringen sitter i framkant på bägge men tror det kan vara svårt att avgöra. Finns filmer på tuben om dessa olika ljud du kan jämföra med. Samma grund 3V motor i många Truckar F150 osv, Explorer under åren 2006-2010. Oftast har dom dock gått mycket längre. 

 

 

 

   

Link to comment
Share on other sites

Låter som det kommer från mitten av motorn nånstans. Och bara första gången man vrider på tändningen. Stänger  jag av tändningen o provar igen så är det inget tickande ljud. Har det nåt med själva insprutningen att göra tro?. När motorn är igång hörs inget konstigt ljud.. Åke. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i denna tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...