Jump to content

Tommyax

Medlemmar
  • Inlägg

    839
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

About Tommyax

  • Födelsedag 1966-12-04

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tommyax's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

1

Omdömespoäng

  1. Ok, hur gammal är den boken? Den nascarmodifieringen är inte riktigt samma modifiering som jag pratar om. Oljekanalerna och toleranserna i lyftarhålen är för stora, därför rekommenderar man att stoppa i bussningar och borra mindre hål för att oljan skall räcka till ramlager 4 o 5. Utöver detta rekommenderar men 5 restriktorer i oljekanalen för ramlagren. När det gäller oljepump rekommenderas inte HV-pump, man rekommenderar snarare att höja trycket i std pump antingen med fjäder eller bricka. Med en HV-pump måste du ha stort tråg och den pumpen sliter oerhört på drivpinnen. Vanligt med haveri. Gilmer belt drive kostar drygt 1000 inkl. rem på ebay. Lycka till.
  2. Ok, jag trodde du körde med performerinsug.
  3. Alla har sina filosofier och alla gör som dom vill. Om man följer div. 351C-forum rekommenderar man att oljerestriktorer (Oljekanaler+lyftarhålen) installeras oavsett ändamål för motorn. Anledningen är ju att oljesystemet är helt felkonstruerat med inre läckage (för stora toleranser) där man inte vet var oljan tar vägen. Jag hade dock lagt de tusenlapparna för att säkerställa oljeförsörjningen. Om du inte läst denna tråd på Panteraforumet s kan jag rekommendera den, handlar iofs om 4V, men mycket kan appliceras på 2V: http://pantera.infopop.cc/eve/forums/a/tpc/f/5650045562/m/319104265 Vill du ha billiga bling remskivor och tufft ljud så kan du ju alltid satsa på gilmer belt drive.
  4. Hej. Jag hade strukit rullkammen och gått för en flat tapped. Om du väljer att köra med 2V-topparna så behöver du byta till 4v-vippor i stål. Lugna dig med rullvippor odyl. du har bara 5/16 bult original, krävs maskinbearb. eller stud conversion kit 5/16 till 7/16. Du behöver också byta ventiler till one piece single groove om det fortfarande sitter originaltypen. Annars Satsa på de topparna Per tipsade om. Gör oljemodifikationen på blocket också (oil restrictors och lifter bore restrictors) Jag hade även satsat på ett annat insug, Air Gap. En elektronisk fördelare med multi spark. Samt då en större förgasare typ 750. Headers. Tror dock inte budgeten håller, men Rom byggdes inte på en dag.
  5. Hej. Iom att toleranserna i oljesystemet är stora, finns ingen kontroll om vart oljan tar vägen. Vevlager 4 o 5 svälter och går ner sig. Man rekommenderar lifter bore restrictor kit + 5 oljerestriktorer i kanalerna om du renoverar en 351c oavsett ändamål. Man brukar också rekommendera 2 set clevite vevlagersatser där man använder "full groove" delen från båda satserna.
  6. Sent svar, är bilen nyare än 69 kan man ansöka som eget bruk, ger vissa lättnader gällande krav. Är det fel ikryssat ändrar de det på bilprovningen. Du behöver inte ändra ansökan.
  7. Sitter ingen isolator på de Clevelands jag haft. Kolla så att det sitter en en exentrisk ring monterad vid kamdrevet, annars lär inte mekanisk bränslepump fungera. /Tommy.
  8. Nu kommer jag in lite sent i tråden men men,,, Det är rätt märkligt att SBP (med numera flera aktörer) börjar att kolla något som de enligt reglerna alltid varit skyldiga att kolla. Att utöver det sedan underkänna och förelägga om ny registreringsbesiktning, med extra kostnader etc. är i mina ögon rent av kriminellt. En besiktningsmans första uppgift är att kontrollera identiteten, då pratar vi inte registreringsnummer eller plåten i rutan. Den enda sanna identiteten är det instansade som skall vara kollat första gången fordonet registrerats, samt vid varje kontrollbesiktning sedan dess. Sitter chassinumret på ett ovanligt ställe (skall sitta på bärande del) skall det anges i registreringsbeviset. Exempelvis: "Chassinummer vänster balk i bagageutrymme". Som tidigare nämnts skall chassinummer vara minst 7mm höga, kan alltså vara större. (själv drog jag ditt 10mm höga i balken bakom höger framhjul. Har man inga stansar går det att skriva ut chassinumret på ett papper i lämplig storlek och därefter fästa det på balken för att sedan med en körnare med punkter forma siffrorna och bokstäverna (stansa efter konturen av siffra eller bokstav). Jag var själv för en tid sedan och besiktade ett fordon av nyare modell, då jag känner några av dem på SBP så gav jag dem en riktig skrapa angående detta. De skruvade på sig och kunde inte riktigt försvara SBP:s agerande. Jag är rätt säker på att detta beror på att besiktningsföretagen fått bakläxa av Swedac och att detta då medför att vi vanliga Svenssons får ta smällen för något som besiktningsföretagen slarvat med. Jag blir förbannad när jag tänker på det iom. att jag själv är i den branschen.
  9. Har du fortfarande Performerinsug på motorn? Jag tror ett RPM Air Gap skulle sitta fint på din motor.
  10. Jag har hört från flera håll att bilen blir underkänd om instansat chassinummer saknas eller inte kan hittas. Du kan själv stansa in chassinummer på bilen (min 7 millimeter stora).
  11. För att svara korrekt på frågan om storlek på förgasare måste man veta vilken kam som sitter i motorn. Visst vill man söndagsåka från punkt a till b och få en bra bränsleekonomi så funkar en 600. Original hade 351C-4v (closed Chambers) en 630cfm förgasare, medan 351C Boss hade en 750cfm och en annan kam (mekanisk) med högre lyft. Så vill man utnyttja motorns potential och det sitter en värre kam än original, kan 750 vara precis rätt förgasare.
  12. På min wire fanns oringen med när jag bytte, dock får du flytta över drevet den sitter med ett plåt clips. Se till att du får en wire för manuell låda, annars räcker den inte (om du får en till automat). /Tommy.
  13. Vilket jättejobb du gör kämpa på. Ville bara nämna att det går inte att rikta en buckla med hammare och mothåll. En buckla är sträckt plåt som har blivit töjd. Det krävs att man värmer med gas och kyler hastigt så att plåten krymper. Detta kräver en erfaren plåttslagare för att få ordning på. Likaså när man svetsar i tunnplåt krävs minsta möjliga effekt på svets, utan att göra avkall på resultatet svetsmässigt, punkta sen kyl med tryckluft, flytta en bra bit ifrån punkta och kyl igen. Ta god tid på dig, annars kommer bilen se ut som en tvättbräda. /Tommy.
  14. Ignitor "sockerbit" räcker långt om du inte skall toktrimma. En sådan no name fördelare skulle jag aldrig stopa under huven inte ens om jag fick en, stort jäkla åbäke Isåfall rekommenderar jag en hel fördelare från tex. Petronix. Se bara till att du tar ström till ignitorn där du har garanterat 12v+ både på tändning till och när motorn är igång. /Tommy.
×
×
  • Create New...