Jump to content

Backman cmc 1152

Klubbmedlem
  • Inlägg

    241
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Backman cmc 1152

  1. Länge sen jag kollade in här. Hämtade hem Machen idag från vinterförvaringen. Kul att köra lite nu efter vintern mödor. Här tillsammans med betydligt nyare bruksbilen men kompisar trots ålders skillnaden :)
  2. Om dessa nya Mustanger vet jag inte mycket, men har en bekant som har en och han hade problem med tankandet. Han kom på att om tändningen är på när man tankar så går det bra ? Nån ventil som är elektrisk? Har ni provat?
  3. Hur skulle det vara att " bulta" dit en axel av en typ -90 Thunderbird? Tar man av en SC får man en spärrad axel och rejäla bromsar.
  4. Kul att det löste sig med bälten med hjälp av min tråd. Jag har rullbälten bak och ett midjebälte mitt i baksätet men dessa bilar blir väl för det mesta registrerade för chaufför och en med passagerare?
  5. Ingen snusdosa men en korthållare. Denna fick jag lasergraverad från en bild i telefonen under vår senaste resa till Kanarieöarna. Imponerande vad tydlig bild det blev, går att avläsa reg nr. Ser bättre ut i verkligheten än på bild.
  6. Detta var jag ut för i våras med. Fick ett stenskott på min passat och for till lokala bilglas butiken för att få det fixat. De sa där att med största sannolikhet går rutan sönder och måste bytas. Han gav mig möjligheten att komma senare när gatorna är sopade och försöka fixa den men den lilla stjärnan är kvar i rutan och den retar inte mig mera. Han sa att vissa bilmärkes rutor går till 90% sönder.
  7. Det är inte gamla lagerbanor utom de som satt färdigt i de nya skivorna jag har köpt.
  8. Hej! skall jag knacka, pressa bort de yttre lager som sitter i mina nya bromsskivor eller är det bara att använda de med dom nya lagrena som jag har tänkt använda?
  9. Så var då bakbromsarna klara med nya belägg och trummor knepigt det här med trummbromsar fast jag tyckte ha det på klart hur alla fjädrar och stag sitter så blir det till ett plockepinn när det ligger på golvet. Men efter lite klurande satt de där igen
  10. Kom mig ner i garaget i dag efter allt julfirande. Machen upplyftad på pallbockar, tänkte ge den nya broms skivor, lager, trummor och belägg. Inte så dumt med fräscha bromsar till nästa säsong.
  11. Blir fint det där. Kul med en till Österbottning här.
  12. Hei Joni! Mun -72 on myös myyty uutena ruotsissa. Minä olen tilannut Riksarkivet runkonumeron avuksi kaikki entiset omistajan tiedot ja sain sielltä kans enisimäinen registerioten tai se mitä suomessa kutsutaan kantokortti.http://www.mustangclubsweden.org/showthread.php/11140-Renovering-Mach1-72-cmc1152/page8
  13. Hej! Ett alternativ är ju denna. Jag har använt den nu i tre sommrar och inga problem. Lätt att montera och jag köpte den i lokala butiken till som jag minns förmånligt pris. Inga spetsar men varvskydd. http://www.cranecams.com/view.php?s_id=17
  14. ? Vi var nog där hela dan fick ju till och med vara med på prisutdelningen men sen blev det brått till färjan. Kanske du kom till kvälls partyt?
  15. Det är nog ett bra tag sen nu som jag monterade ett Magnaflow 2,5 tums rostfritt avgassystem med x-pipe under min pärla. Redan då svetsade det nog ganska rejält om för att passa under bilen, men idag har vi nu gjort om det sista så att slutrören kommer ut i samma vinkel under sandplåten. Tycker själv att det var finare ljud i det egen tillverkade röret med h-pipa men nu håller väl röret bilens livslängd ut och det kan nog vara skönt med lite tystare ljud i bilen. Det upplevde vi tillexempel under den ca.70 mil långa resan till Wheels nats i Stockholm. I Stockholm var det en riktigt trevlig tillställning precis som i fjol. När jag som blyg finnländare hittade mod nog att köra upp bilen till bedömningen och tillsammans med Mia presentera bilen så slutade resan i en ännu trevligare tillställning
  16. Tack THOMAS! Raka fina svar som alltid. Hittade bränsle filtret hos den lokala speed shopen sen tillverkade jag själv en hylsa/plug för ventilationen och pluggade chock hålet med en aluminium plugg jag filade till, tänkte klara mig utan chock. Tillverkade en kula för gasvajern så nu är den tror jag klar för montering imorgon.
  17. Fick köpa en del grejer från en -72 Mach 1. Där fick jag med en enligt ägaren en Autolite förgasare som han säger suttit orginal på en 351 Cleveland 4V. Ser den ut så? Hittar inga typnummer på den. Tänkte prova den i min bil då jag inte kommer ricktigt överens med Holleyn. Hålet som är på gaveln vad skall sitta där är det nåt vakuum utag eller? Sen undrar jag om specern den ryms inte som jag mätt det då jag har Ram Air luft intaget men behövs den ?
  18. Oj vad glad man blir av Grabber oranga Mustanger. Hur snyggt som helst Denna kommer att bli grym och snygg.
  19. Du kan ju gå upp till 295/50/15 och de ryms bra ännu under bilen utan att bygga om hjulhusen. då kommer du ännu lite närmare Mickes däck
  20. :) :) :) Bilen lite vår servad inför 1 Maj körningen, ifjol var vi ca 400 http://youtu.be/zmFAGi1YXro
×
×
  • Create New...