Jump to content

erkandersgard

Medlemmar
  • Inlägg

    12
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av erkandersgard

  1. Vad jag läser så ändrade ford från 28,2 till 50 1981. http://www.hotrod.com/how-to/engine/1506-the-secret-to-balancing-small-block-fords/
  2. De tidiga Winsorblocken är bäst.(69-70) Därefter ändrade de deckhöjden för att minska kompressionen, och minska effekten på motorena för att tillmötesgå de strängare avgasreglerna. Har man ett nyare block, så finns det kolvar som fixar detta. Topplocken har de största ventilerna de åren också, men en nackdel finns, de är väldigt restrektiva i utblåskanalerna. Detta fixar man lätt med luftslip, ett slipstift i hårdmetall, och lite tålamod. Finns gott om material i dessa toppar, så risken att du portar sönder är minimal. Har Pdf på hur det skall göras om du vill ha. En 351W-2V har 250 hkr. En 351W-4V har 290hkr. Vad jag har kommit fram till så skiljer sig dessa enbart på kompression, insug och förgasare. Jag bygger min på 4-V kolvar, portade originaltoppar(69), port matching, headers, en kamaxel för mycket vrid, ett insug för idle-5500rpm och en 600cfm förgasare med vacuumstyrda sekundärer. Tror att man landar runt 350hkr på det. Vill du köra fort och på bana, satsa på en varvillig motor med mycket toppeffekt. Vill du ha en kul gatbil, bränna däck och rejsa lite vid rödlyset, satsa då på en motor med bottenvrid, och inte så mycket toppeffekt. Köp bromsar från en skrotad Ford, Mecury eller dyligt, det måste ju finnas här i Sverige. Glöm inte att du måste byta huvudbromscylindern också.
  3. http://www.tradera.com/item/301895/228090807/2-st-stotdampare-ford-mustang-1973-78-bak-
  4. Biltemas kör jag med i mina två bilar (musse o cougar). Båda har FMX. Har inte märkt några problem.
  5. Köpte mina glas hos Wccc. Mycket snygga, men mät vilket glas du skall ha, för det finns några olika.
  6. Har en motor från en 70á Torino i min 69á Mustang. Vet bara att kuddarna från Torino var lägre än till Mustangen, så jag fick skifta. Vet inte om det hjälper dig, men kuddarna till Torino har jag ligger.
  7. Har du kollat skrotarna? De nyare är inte lika dyra som typ 69-70 årsm, och tillräkligt ny så får du rullkam på köpet. Det slutade med att jag tog en från staterna. En komplett orörd 70á från en Torino. 500usd + frakt och avgifter = runda slängar 7500sek.
  8. Här har du :-) http://www.hotrod.com/how-to/wheels-tires/fitting-tires-wheels/
×
×
  • Create New...