Jump to content

Blinkersproblem


Recommended Posts

Hej

Blinkersen på min 66:a HT lade av på väg hem från bilprovningen.

Blinkersspaken är sladdrig. Neutralläget har förskjutits nedåt med åren. Det är alltså ett kort slag åt vänster och ett långt glapp åt höger men funktionen har tidigare varit ok.

Blinkar man åt vänster så lyser vänster baklampa konstant, fram lyser inte alls. Glödlampan är hel.

Blinkar man åt höger så lyser höger framlampa konstant, bak lyser inte alls. Om man trycker spaken lite extra uppåt så blinkar däremot båda högerlamporna som de ska.

Det verkar som om blinkersomkopplaren innanför rattstången är problemet.

Är det någon som kan tipsa var man lämpligast köper en ny omkopplare?

Link to comment
Share on other sites

Sorgligt nog ar detta ett riktigt "skitjobb".

Bytte denna omkopplare pa min 65:a Shelby

for manga ar sedan och holl pa att bli tokig pa alla

kablar och var de skulle kopplas. Ta bort ratten,

skruva ut spaken, lossa pa alla kablar undertill och

mark var de gar. Lossa enheten i rattstangen och dra upp

med kablar och allt. Jag tejpade ihop kabelharvan innan

jag drog upp allt och samma sak pa den nya enheten

innan montering. Lycka till.

Mvh Bosse

Link to comment
Share on other sites

Sorgligt nog ar detta ett riktigt "skitjobb".

Bytte denna omkopplare pa min 65:a Shelby

for manga ar sedan och holl pa att bli tokig pa alla

kablar och var de skulle kopplas. Ta bort ratten,

skruva ut spaken, lossa pa alla kablar undertill och

mark var de gar. Lossa enheten i rattstangen och dra upp

med kablar och allt. Jag tejpade ihop kabelharvan innan

jag drog upp allt och samma sak pa den nya enheten

innan montering. Lycka till.

Mvh Bosse

Äh! Sluta nu, så farligt är det väl ändå inte!? :shock:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Kom precis hem från kvällens crusing och det visar sig att min blinkers har lagt av... varken varningsblinkers eller den vanliga fungerar. Bromsljus fungerar dock... Försöker spara lite tid och frågar här om någon varit med om något liknande? Är själv lite lur på att kontakten till instrumenteringen inte sitter ihop riktigt...

Blir till att stiga upp tidigt morgon och felsöka... känns Inge vidare att köra utan blink!

Link to comment
Share on other sites

Hej.

Har haft samma problem på min 70:a, det visade sig att det var dålig kontakt i säkringen för blinkersen. lirkade på den och sprejade med 5.56 har funkat sedan dess. Innan jag kom på det så hade jag bytt blinkrelä till ingen nytta.

/Dan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...