Jump to content

COJ

Klubbmedlem
  • Inlägg

    94
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    1

Allt skrivet av COJ

  1. Har du händelsevis bild på dessa i plast? Kanske tom tips om var och artikelnummer? Så jag kan köpa rätt saker. under förutsättning att de nya i plast, passar i min bil?
  2. Inte riktigt, kanske kommer mina från någon annan bil...lite Kajsa varg Så är det uppenbart med andra saker på bilen! Tack!
  3. Hej! Lamphållarna till lamporna i grillen på min Mach 1, 71:a är kass, den ena är dålig den andra helt sönder. Är det någon som har ett tips på var jag kan hitta nya? Då vore jag väldigt tacksam! Se bilder
  4. Ut oljan visste jag, men i...men man startat alltså motorn så olja pumpas in i turbinen...fast det var egentligen självklart, annars hade ju inte funkat på våren när all olja är i tråget Tack för videon, den skall studeras!
  5. Då testar jag det först, vill egentligen inte lägga pengar och jobb på det. Men byta olja och filter skall jag göra. Men är det någon packning som också skall bytas? Och kan man få i all olja via stickan? Svårt fylla turbinen när den sitter i...tror jag Bytte olja o filter på motorn förra våren, men hoppa lådan då...har noll koll på när oljan i lådan byttes
  6. Min C6 låda läcker, en hel del nu när den stått still någon månad, ja jag vet, det är olja i turbinen som trycker på och det verkar läcka mot motorn. Det lär vara någon typ av packning som är boven i dramat och min fråga är: Måste lådan ut för att fixa detta? Skall samtidigt byta olja och oljefilter i lådan, men det går ju att göra på plats. Samt, ATF F/G olja även till C6, va? Och sisådär 12-15 liter? Och, man jag fylla på allt via "sticka" eller skall turbinen fyllas separat? Behöver jag typ en ny packning när jag skruvar tillbaka oljetråget mot lådan?
  7. Du skall iallafall inte köpa den lilla trekantiga modellen, skumgummit försvinner med tiden...troligtvis ner i motorn och det är inte så bra!
  8. Var kan jag hitta/köpa ett bra el schema till min 71:a? Mest av allt för det bakom instrumentbrädan, i min bil är det ett virrvarr av hemma snickrat, lösa sladdar, extra säkringar...you name it! Glöm detta, fått tag i ett! Och dessutom köpt dessa.
  9. Tack, bra tips! Är knappast originalfantast, funktion är ledordet!
  10. Vi måste skilja på licenstillverkat och sammansättningsfabriker...det är inte samma sak! Dessa monterades på sammansättningsfabriker, dvs ungefär som IKEA's platta paket, men att du monterar en Billyhylla hemma är inte tillverkning. Jag jobbar på Scania, vi bygger lastbilar i Sverige, Holland, Frankrike och Brasilien, sen finns det dessutom några sammansättningsfabriker ute i världen.
  11. Tror att kontaktdon är rätt ord, jag avser alla dessa kontakter till ljuse, tuta, blinkers, tankarmatur, mot rattstången...etc. etc Till min bil, när jag köpte den, följde det med en universell kabelhärva, men inga kontakter. Går dessa att köpa någonstans? Bilen är en Mach 1, 1971
  12. Inte testat, men eftersom jag har taskigt vakuum i min bil hat jag tittat lite på en vakuumtank, de "sparar" vakuum för senare användning. Kanske kan det vara något? Jag tror att jag kommer att köpa och installera en sån i vinter, man hittar dem hos tex Hansen och de är inte jättedyra. MEN som sagt, jag har bara tänkt på det, INTE testat, så det är bara en tanke!
  13. Tack! Chansar på att jag behöver 19 kuggar/taggar. Blir det fel så blir det fel...då får jag plock ut innerdrevet och kolla vad som sitter där.
  14. Bytte utväxling i bakaxeln i samband med att jag fick den renoverad, tidigare visa hastighetsmätaren för mycket, nu visar den åt h-vete för mycket! Jag vet att det finns ett inre och ett yttre drev som man kan laborera med, men hur räknar man ut vad man skall ha? Växellådan är en C6, okänt årtal och var den suttit från början, bakaxeln är 8 tum, utväxlingen är 3.0:1, däck 225/60 -15
  15. Var inne på Hansen Racing och skulle beställa...men hitta till nyare Ford, Mopar och GM, men inte till min 71:a Mustang? Så vad letar jag efter, tips emottages tacksamt!
  16. Tack så jättemycket! Bara att försöka hitta en original luftburk då! Men de finns kanske nytillverkade?
  17. Hej! På min Mach 1, 71:a med 302 motor(tror jag) sitter det någon typ av "high rise" insug och en Edelbrock förgasare(600 cfm?) så en vanlig luftburk får inte plats under huven! Så tipps på luftburk som skulle kunna funka efterfrågas! Tidigare satt ett edelbrock filter men det har blivit väldigt "ätet" på insidan med tiden så det känns inte 100%! Jag inbillar mig att bränd plast kanske inte alltid åker ut med avgaserna och med tiden kan göra skada! Om någon skulle känna igen insug/förgasare så får man gärna berätta för mig vad det är jag har under huven!
  18. Är kanske ett närmsta klassiskt problem med sliten "ragg joint", dessa finns att köpa. Inte bytt på Mustangen, men väl på min Pontiac, det var lätt, men lite mer plats under huven på den.
  19. Vet inte hur mycket det skiljer mellan 69 och 71, men på min 71a var jag tvungen att justera rutan så den täta mot "b stolpen" dvs den fasta bakre rutan. Finns på min bil iallafall justeringsmöjligheter i rutramen inne i dörren Jag hitta YouTube klipp på hur man gjorde
  20. Efter massor med strul och semesterresa är nu bladfjädrarna av också från främre fästena, fick såga av dem, bakaxeln är fixad, nya drev och lager. Nya bussingar och bultar är inskaffat och montering skall påbörjas, men åtdragningsmoment, var hitta jag det? Dels skall bultarna som håller bladfjädern på plats i de nya bussningarna dras med moment? I så fall vilket? Dels uklamrarna som håller bakaxeln i fjäderbladen, vilket moment? Stötdämpares infästning mot plattan vid bladfjädern, vilket moment? Helst Nm, har ingen moment nyckel graderar i kp. Sen en dum fråga, kan man fetta eller smörja bussningarna så det blir lättare att pressa in?
  21. Fick såga av dem, jävla jobb, trångt och tungt. Har du ingen tigersåg så köp en av hög kvalitet, min gick varm hela tiden så jag fick pausa. OCH köp ett bra sågblad för extremt hård metall.
  22. Har tänkt på det med hammare...har en elektrisk typ Hilti Ahh, det borde inte vara så svårt då Tack
  23. Jag har fortfarande problem att få av dessa bultar. Iallafall på en 71 så kan man inte slå rakt på, karossen sticker ner i vägen. Men förr eller senare så fixar det sig väl...MEN då kommer nästa problem. De bultat som sitter där nu har jag gått hårt fram med och måste bytas, men Hansen hade inte dessa? Någon som vet var man kan köpa dem?
  24. Nya bultar blir det garanterat, de som satt bak ser ut att vara såna man fäster stolpar i plintar med. Bilen var nybesiktigad när jag fick den, ändå sakna ena bulten mutter i hänget bak och de andra 3 satt löst och kunde skruvas av med fingrarna Till domkraften har jag en stor gummikloss 100*150mm, hör till domkraften, den borde funka utmärk. Jag har knackat både här och där utan att hitta någon annan rost än lite ytrost... Tack!
  25. Jag har problem med att få av främre fästet till bladfjädrarna! Olyckligtvis har jag placerat pallbocken så att hållare ligger mot bladfjädern, så jag undra om jag kan lyfta bilen i det markerade fältet, så jag kan flytta pallbocken! (bild 1) Sen går det inte att få ur bulten, kanske ligger det i spänn pga ovanstående problem? (bild 2) Om inte det är skälet...hur gör jag då?
×
×
  • Create New...