Jump to content

Toni CMC1361

Medlemmar
  • Inlägg

    93
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Toni CMC1361

  1. Jag hade samma problem som du. Både accpump- och vacuummembranlocket var lika dana. (Heter det "dana"...?) Locken ska vara plana. Jag slipade dem, sen blev det tätt. Fick dock justera lite på hävarmarna efteråt.
  2. Hej mv1313. Vad ska du ha för växellåda till dinGT40? Jag frågar för att det är viktigt att tänka på motorns vridmoment när man väljer låda. Till 289 och 302:or räcker oftast de starkaste Audilådorna, men väljer du bigblock eller över 350 hp börjar växellådorna bli exklusiva, läs t.ex ZF. Bara ett tips när du ska väja motor...
  3. Tack grabbar, jag trodde det bara var jag som är så "barnsligt" förtjust i att växla upp och ned och bara lyssna och känna! Känna trycket mot ryggstödet och lyssna på urkraften framför fötterna. Att göra tre fullgasväxlingar och känna att det är stadiga grejor som håller trots att billen är helt orginal... Visserligen med en gammal Hurstspak som gör lägena lite kortare (men hårdare att få i) men ändå... Man är priviligierad och tacksam!!! Tack Henry!
  4. Om det bara gäller besiktningsresultatet... kan du göra som jag: Häll i ett par liter etanol (E85) i tanken. Jag fick 0,1 i CO-värde!!! Jag har en Autolite 4100 -66.
  5. Hej Tony Jag bytte till Conrads i våras och har inte haft några problem. Visst blir den varm, det ska den ju eftersom energin in, 12V, kommer ut som endast 5-6V. Skillnaden blir till värmeenergi. (Toktips: Skruva upp kalibreringen till 7-8V så får du mindre värme men mera soppa... i alla fall enligt mätaren!!! ) Visst e vi smarta?
  6. Det ter sig uppenbart att herrarna i föregående postningar icke har haft förmånen att betrakta en Mustang Cabriolet från 1966. Vilket härmed är ändrat och självfallet är det då fastställt att det är 1966 års modell som inte bara är vackrast utan även den mest eftertraktade! Högaktningsfullt
  7. Häpp! Kan nu meddela att Sally går som ett spjut! Jag tryckte ihop fjädern till sekundärmembranet lite grann och vips, nu är portarna med i leken igen! Med en bränsleförbrukning på 1,5 lit/mil, blandad körning, tycker jag det är helt OK. Tack Radioman.
  8. Tack för svaren, jo då, nog har jag renoverat själv! Det är väl därför det inte vill sig! Jag ska prova med att minska fjädertrycket mot sekundärmembranet och se om det hjälper. Förgasare är rätt kul att pilla med, de är så behändiga. Att dra in hela 289:an i köket är ju inte så populärt...! Däremot avråder jag alla att tvätta förgasaren i diskmaskinen! Den blir visserligen fantastiskt ren, men allt som sedan diskas i maskinen luktar soppa i 14 dagar efteråt!!! Tro mig, min sambo tog tiden...
  9. Tack för svaren, men... Alla packningar är bytta, kulorna är på plats och löper lätt. Dock har jag bara två kulor (ha-ha), en vid accpumpen och en på primärsidan. Var sitter kulan för sekundären och ligger den i en bensinkanal eller en luft (vakuum) kanal?
  10. Jag har en 289:a med en fyrports Autolite 4100. Manuell låda. Kruxet är att sekundärportarna inte vill öppna fullt. Det rycker lite i dem ibland, men de öppnar aldrig fullt. (För att kolla detta tejpade jag upp en webkamera och en ficklampa under huven och drog iväg med laptopen i sonens knä!) Sekundärmembranet är nytt och löper lätt med ett litet "pysande" från rörer i venturin, när man drar drar i dess hävarm. Varför vill den inte som jag? Undrar...
  11. Misslyckades i Denver med en beg. förgasare i den incheckade resväskan. En kvinnlig säkerhetskontrollant som inte visste vad en förgasare vad, ringde till kaptenen på Lufthansaplanet och frågade om han ville ha med en manick som luktade bensin... Gissa vad han tyckte!? Fick tyvärr beskedet först uppe i luften. "- Mister, er väska är inte med planet p g a att man funnit ett "illegal item" i den vid genomlysningen i Denver". Halva kabinen höll på att sätta plastmaten i vrångstrupen!!! Lyckades med hjälp av en kompis få ut den från flygplatsen och fick den senare skickad till mig på ... ett annat sätt! Resan efter gick dock en kylare och en radio igenom. Ge aldrig upp!
  12. Trätofflor, tajt T-shirt, utsvängda jeans och långt hår. Så såg jag ut då...
  13. ... och kopplingen till Mustang är...?
  14. Ha ha, dagens garv! Mopar + tape = sant.
  15. "Järnröret", nr 4, ska gå ned till grenröret. Förgsaren suger luft genom det röret via chokehuset för att värma den spiralformade bimetalltråden som styr chokespjället. Vid stor motorbelastning (högt vacuum) påverkas även en liten kolv i chokehuset som hjälp. Vad 1, 2 och 3 är vet jag inte, men skulle vilja veta...
  16. Jag vill använda min bil för att ha kul och det inbegriper väl en och annan fullgasrepa också. Det tar nog minst lika hårt på bilen som en liten nätt studentska i kortkort uppe på cabställningen. Visserligen skymmer väl delar av henne backspegelutsikten... f'låt, backspegelsikten, men det går ändå!!! Inte för att JAG skulle titta, men jag har en kompis som berättade...! F. ö. är studentveckan i Malmö en enda lång cruising, även om alla inte kör Mustanger så ser man en och annan kul bil. Ha en skön vår.
  17. Krya på dig!!! (Det som inte dödar det härdar... sägs det...)
  18. Smart och skitsnyggt. Gör du beställningsjobb ? (Gissa på vad...? )
  19. Du kan ju köpa dem av mig, t ex...! Jag har en sats liggande. Hör av dig på min mailadress.
  20. Hej Peter Jag har en 66:a med 4 vxl låda och backen går i och ur lika lätt som övriga växlar. Dvs när den är kall går de aningen trögare, men inte mycket. Det kanske är backljuskontakten som har lossnat och kommer i kläm, eftersom backljuset inte fungerar...? Generellt tror jag att automatare är mer eftertraktade, men bara av de som aldrig fått göra fullgasväxlingar!!!
  21. Tack Lasse i Visby för switchen, nu ska den bara hamna rätt oxå... Någon som vet var i handskfacket den ska sitta och var reläet ska fästas? Kopplingsschemat och "elteckningen" har jag, men de ger inte exakta positioner. Ha en skön helg!
  22. Det står en röd -66:a med vit cab o röd inredning i ett garage i Malmö och väntar på solen... Du får gärna komma och titta och fråga. Slå bara en pling först, tel numret får du via ett mail till mig.
  23. Ha ha, snart kommer väl någon och påstår att Ford kommer från Hisingen... eller hur det nu var. Torrare vägar åt folket!!!!!!
  24. Jag har fn bara planerat att åka upp till Classic Car Week i Rättvik, till vårt jubileum, men det blir säkert något mer. Jag kan väl få höra av mig? Är trots allt rätt nyfiken på den där gråa...
  25. Fredde... Vad har du nu gått och gjort? Någon blev just nu mycket, mycket ledsen! Denna trodde du var trogen... Denna är ju givetvis din riktiga kärlek, din gamla -66a cab. Om du nu minns henne... Ja, ja, jag tröstar ju henne givetvis så gott jag kan med ny kylare, renoverad förgasare och en glittrande orginalradio (att köpa grejor till dem brukar ju hjälpa...). Psst. Jag själv tycker Chevan är skitsny... rätt fin!
×
×
  • Create New...