Jump to content

Morst

Medlemmar
  • Inlägg

    148
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Morst

  1. Haha! Vad roligt! Kul på många sätt, han verkar trots sin aktningsvärda ålder frisk som en nötkärna, går och köper sig en helt fabriksny bil och en Mustang GT till på köpet! Han sa ju i filmklippet att han förmodligen inte kommer att leva så många år till och att han ville försöka leva, njuta och ha det bra den tid han hade kvar. Ett både rörande och mycket vettigt resonemang. Lennart är verkligen en krutgubbe med god smak!
  2. Jag har dessvärre ingen kylare men har du frågat någon av dessa: Umeå Maskinkylare http://www.umemaskinkylare.se/sv/startsida.htm Bilkylspecialisten http://www.bilkylspecialisten.se/KYLARE.html Kalmar kylarrenovering http://www.kalmar-kylarrenovering.se/ Kylarservice http://www.kylarservice.se/ Malmö bilkyl http://www.malmobilkyl.se/ Kristianstads kylarrenovering http://www.kylarrenovering.se/ Jag har inte varit i kontakt med dem själv med enligt de själva så kan de både renovera, i vissa fall nytillverka eller skaffa kylare. Kan vara värt ett försök om du inte skulle springa på någon frisk begagnad kylare.
  3. Ojoj! Riktigt grann, verkar ha en jävla maskin under huven också med tanke på hur låg den är i fronten!
  4. Morst

    Mustang-musik

    NackaBosse & PeterF: Det där var fasen ingen skit! Oavsett omständigheterna så har jag svårt att inte le åtminstone lite grann så snart jag hör Airbourne - döbra!! Jag vet inte om denna har varit med tidigare i tråden men de förutom PeterF och mig som uppskattar Airbourne finner säkert också stor ståpäls i dessa herrar: The Refreshments såg jag faktiskt i Chainsaw City i helgen - riktigt bra!
  5. Hell-e-lujah! Praise the Lord! Lord Nelson! ;-) Jag har sett några tidigare filmklipp med motorer från NRE och jag har allvarligt svårt att fatta vilka sjuka monster till motorer som kommer till i deras lokaler! Helt otroligt! Sedan var ju helt klart motorsången något alldeles extra i 1400-hästarsshelbyn! Varvade friskt och verkade ha nästan hur mycket ork och vrid som helst, imponerande maskin! :-D
  6. Hehe! Tja, så kan det ju alltid användas! Men vadå? Backljus är alltid bra att ha, det sitter ju ändå originalmonterat i bilen och det är väl alltid roligt att det mesta funkar på kärran!
  7. Nu vet jag ju inte alls vad det är för grejor du har men i de allra flesta fall vågar jag påstå att vanlig hederlig bromsvätska används i hydrauliskt manövrerade kopplingar, både på bilar och motorcyklar. Många bilar har dessutom ingen egen behållare till kopplingsvätskan utan bara en slang från huvudkopplingscylindern ansluten till bromsvätskebehållaren, t.ex. Volvo 700 och 900 som redan nämnts! Visst, bromsvätska är ganska tuff mot lack och gummi men gummit i broms- och kopplingssystemet är byggt för att tåla bromsvätskan så det behöver du inte bekymra dig för. Var bara lite försiktig så att du inte sölar bromsvätska på fel ställen och skölj med vatten och torka med en trasa om du skulle spilla.
  8. Morst

    Elvis

    Åhå! Intressant program det där, tack för det! Lite info och insyn i Elvis´ liv och uppväxt är inte alls fel, dessutom är och var han riktigt bra och himla trevlig att lyssna på! :-) Jag vill inte sabba din länk nu men jag skulle ändå vilja rekommendera det här programmet nu när vi ändå snackar rock och bilar: http://svtplay.se/v/2530520/vem_tror_du_att_du_ar_/del_2_av_8__dregen Givetvis går det inte att jämföra med Elvis men jag gillade Backyard Babies mycket och Dregen är både rolig, charmig och har som synes i programmet riktigt bra bilsmak! :-)
  9. Morst

    50-tals motell

    Aah! Fan vad fett! Mycket trevligt initiativ får jag säga! Klart värt att besöka om jag har vägarna förbi Bromölla någon gång.
  10. Suck, jag har faktiskt sett filmen och det var nära att jag höll på att spy när jag förstod vad som väntade mustangen. Jag säger definitivt nej till ett motorbyte av den här sorten!
  11. Vad bra! Nu har jag inte rivit i så mycket annat än Volvo rödblockstoppar samt ett par utombordare och de som jag lämnat in för planfräsning (en efter kokning och en efter frätskador pga. gammal aggressiv glykol) har jag bara tagit ett 240-400 sandpapper och slipat lite där jag känt med fingret att det varit antydan till vassa kanter i förbräningsrummen. Ett generellt tips för de flesta motorer och toppar skulle jag vilja påstå.
  12. Morst

    Däckhjälp

    Den gubben är ju inte klok! Men köra idiotilsken Festis kan han i alla fall! Mycket imponerande körning!
  13. Vad fränt! Jag vet inte om jag är lite väl stereotyp av mig när det gäller polacker och Polen i allmänhet men detta var faktiskt riktigt roligt att se! Det är ju inga risiga bilar de har direkt, det har helt klart lagts ner gott om både tid och pengar på dem. Sedan verkar de inte vara helt främmande för att slira med däcken heller, vilket alltid är kul...sägs det. Jag gillade dock inte riktigt burnandet när det står bilar precis bakom den som burnar... Annars en riktigt trevlig film!
  14. Morst

    Mustang-musik

    Ska nog jag också göra nösta gång jag beställer skivor, jävlar vad bra dom var!!
  15. Usch! Det såg inget vidare ut... Synd på en motor som verkligen verkade potent så länge den gick! Jag skulle gissa på antingen topphaveri eller toppackningsras då motorn inte verkade ha tvärstannat utan varvade ner som den skulle när den stängdes av samt utvecklade stora mängder vit rök både genom avgassystemet och motorrummet. Bara en gissning utan att veta bättre men som jag ändå anser vara ganska rimlig.
  16. Morst

    Kul att åka med!

    Rakskurna avgrundsskrik och V8-domedagsmuller! Mums!
  17. Japp! Gött är det! Men jäklar anåda vad jämnt det var länge!
  18. Morst

    Mustang-musik

    Mmm, King Diamond är inte så dumt! Med finsk brytning: "Te ä jo saatana perrkele att man int fattar ett ord finska!" Ratcats musik var helt klart mysig, Janne, men som sagt så kan jag inte finska överhuvudtaget så stor synd är det ju att jag inte förstår vad de sjunger. Jag får ju inte riktigt samma utbyte av musiken som de finskkunniga så att säga.
  19. Hehe! Du är inte ensam om att vilja ha den där besten... Priset, ja. Uuuh, det vågar jag inte tänka på en gång när en hyfsat ordinär ny Mustang går på en 6-700000 utan större ansträngning, vad ska då inte den här M3-dödaren kosta!?
  20. Hehe! Ungefär! Jag har aldrig sett honom "live" men han verkar STOR!!
  21. Morst

    Burnout

    Haha! Den där ute:en (Australisk variant på pickup) gjorde ju allt för showen! Massor av däckrök, en fruktansvärd börn med för hög kurvhastighet, voltar två varv, landar tryggt (?) på hjulen igen och puttrar vidare som om inget hänt! Coolt!
  22. Okej, där fanns en startspärr i alla fall! Bra att jag fick reda på det. Jag kom förresten på nu när du nämner det att det tydligen ska sitta samma typ av "krockbrytare" framme vid kofångaren och någonstans där bak av samma eller liknande typ som i Ford Sierra och som funkar på samma sätt, dvs. dödar bränslepumparna. Dessa är vad jag kunde se i elschemat (äldre Haynes) inga större svårigheter att bygla bort. Jaså, ingen trigger på vevaxeln? Okej, jag har som sagt säkert missat vissa grejor vad gäller komponenter men det jag inte vet får jag bara ta reda på, som t.ex. hur beroende sprutet är av hastighetsgivaren på lådans utgående axel och hur den signalen ser ut... Okej, då letar jag vidare och kollar med "drivlineimportörer" vad de kan ordna fram. Tack så länge!
  23. Jodå, så pass ordning är det allt på loftet så att jag känner till att femnollan sitter i betydligt fler bilar än Mustangen, även om man verkligen kan undra om jag inte har tomtar på loftet ibland... Hade jag haft elsystemet, lådan, kardanen och det andra samt en kass eller dålig motor så hade jag inte tvekat att slå till på en av de motorerna du länkade till, men nu är problemet att jag inte har något alls. Visst kan jag köpa en motor som suttit i en Thunderbird, Bronco, Van eller Explorer men då har jag ju givetvis problemet att motorn i de allra flesta fall har eller har haft automatlåda så då behöver jag förutom en passande T5-låda med medbringare och styrsystemet ett svänghjul och kopplingsattiraljer. Japp, jag har för avsikt att använda original EEC-IV vilket jag förstått är styrsystemet på dessa motorer. Det är tvunget att använda sig av en motor i strikt originalskick, med all originalmonterad avgasreningsutrustning och original styrsystem vid kommande registreringsbesiktning. Passar mig bra som inte har för avsikt att trimma vidare i någon större utsträckning. Nu får du rätta mig om jag har fel då du är betydligt mer insatt i detta sprut än jag själv, men jag har fått intrycket av att det är ett ganska okej system utan några jätteavancerade funktioner och som verkar funka fint utan att ha några större hyss för sig. Om man som jag som pillar lite med gamla Volvosar då och då så tycker jag faktiskt att bränsle- och tändsystemet inte verkar vara mycket mer avancerat än ett vanligt Bosch LH 2.4 Jetronic. En lambdasond i vardera främre röret, varvtal/triggergivare på vevaxelremskivan, hallgivare eller motsvarande i fördelaren, luftmassemätare, motortempgivare, tomgångsmotor, åtta spridare, spjällägesgivare av potentiometertyp, självdiagnostik med blinkningar...har säkert glömt något. Inga större konstigheter med andra ord, inga CAN-bussar och startspärrar till höger och vänster utan vanliga enkla kablar från A till B typ. Nu vill jag absolut inte låta styv i korken men det verkar som sagt kunna gå att mecka ihop och få att funka. Många tack för dina synpunkter! /Morst
×
×
  • Create New...