Jump to content

Skotran

Medlemmar
  • Inlägg

    50
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Skotran

  1. För att rensa kylaren kan jag rekomendera citronsyra, 6-7 påsar vanlig Santa Maria från ICA, i ett par dagar. Och spola ur nån gång per dag och fyll tillbaka syran, helst filtrerad Fick tipset från en Umeå Maskinkylare, funkade hur bra som helst.
  2. Har haft upp pumpen och såg inget större fel. Kanske får ta upp den igen för nogrannare inspektion.
  3. Ingen som kommit nåt enkelt sätt att mäta "genomsnittsspänningen" ut ur orginalregulatorn. Om den bara visar fel så går den väl att justera till. Det sitter ju en justerskruv på regulatorn som spänner ett metallbleck. Tog själv regulatorn från en gammal folka-pickis, funkar bra fast på vw språk heter den visst 6-voltsregulator istället för 5-volt. Och dom ser väldigt lika ut, och har en likadan justerskruv.
  4. Tackar tackar! Kanske blir att beställa där ändå, om det skiljer mycket i pris jämfört med dom "garanterat amerikanska" kylarna. Ska höra mig för lite mer först bara.. Föresten, kan det vara nåt mer än kylaren som gör att bilen går varm när man kör 60km/h och fortare. under 50 går det hur bra som helst??
  5. Funderar på att köpa ny kylare då min verkar ganska tät, har jobbat ganska mycket redan för att få bättre flöde genom den. Tänkte höra om kylarna från VP Autoparts fungerar? Har läst olika inlägg om att det skulle vara taiwangrejer men jag vill höra från er som KÖPT och PROVAT kylare därifrån. Funkar den? Ser den vettig ut? Vad kostar den inkl. frakt och alla avgifter? Leveranstid? Har förstått att det är beställningsvara..
  6. Har jag förstått det rätt? Visst skickar varningsblinkerskontakten ström till blinkersspaken, separat höger och vänster. Och att det sedan är blinkersspaken som delar ut framåt och bakåt..?
  7. Antar att det inte är normalt?? Eller gör jänkarna så? Vänster fram blinkar ej, men om jag fäller blinkerspaken till vänster blinkar alla utom höger bak? Fel på spaken??
  8. För eget välbefinnade. Men det vore kul att veta om den helt plötsligt stiger eller sjuker i värde bara för att man kollar nummret lite mer nogrant. NÅN gång ska den ju säljas.
  9. Gör det nån skillnad på värdet på bilen om den har 289 lr 260 motor, C3 lr manuell?
  10. Ska sätt ihop den i helgen. MED packningar, hoppas på bästa...
  11. Har haft upp men inte hittat nåt fel på blocket eller topparna. Eftersom det började när jag satte snurr på vattenpumpen så borde felet ligga över topparna, nivån var där pga ett yttre läkage. Troligtvis så kan det ha läckt vid insuget, den var bara tätad med packningsklister. (Det var BARA det som inte hade en riktig packning, så mycket epa-mek håller jag inte på med, hade bara missat att beställa den packningen. men nu har jag sånna också) Så nu ska jag sätt ihop bit för bit och fylla vatten eftersom och kolla om det börjar rinna ur oljepluggen. Gör det inte det och det inte läcker när jag startar den så blir slutsattsen att det var antingen insugspackning (troligtvis) eller nån toppackning, men dom såg inte trasiga ut. men men, vi ser väl vad som händer.
  12. Som rubriken lyder, har haft igång bilen för första gången. Först utan fläktrem, allt funkade (någorlunda iaf). Sen la jag på fläktremen och då kom det glykol ur ventilkåpspackningen På totalt ca en minuts körning (flera korta stunder så den har aldrig blivit riktigt varm) blev det 2,5 cm över max på oljestickan, glykolblandad olja. Har tagit upp topparna men hittar inget fel på dom, inget fel på insuget heller. Glykolen som finns kvar i kylkanalerna har inte runnit ut och jag ser inget konstigt bakom vattenpumpen. Förslag eller erfarenheter?? Är lite lur på att den kan ha frysit... var brukar den gå sönder och hur kollar man det? Provtryck blocket??
  13. Vad är förlängaren bra för? Jag kör utan (den gick av) och jag har lampa, tror det har suttit mätare på den.
  14. Ska visst vara samma motor från 63, men jag vet inte i vilken bil den satt då..
  15. Kan man mäta upp regulatorn för att se om den är trasig? min laddar 16V. och laddningslampan tänds aldrig, inte ens när man vrider på tändningen. men eftersom jag dragit alla kablar nya så vet jag inte om ja kan ha kopplat nåt fel... Startade den föresten första gången igår, har ägt den i drygt ett år...
  16. Född: 87 Bor: Hemma i Bjurholm Inkomst: 2500/mån studiebidrag Gillar: Bilar, MC, Fallskärmshoppning. Kör: Saab 900 -89, Ducati monster 900 -96, tyvärr inte mussen...än..
  17. Oj, tog fel schema. Men, den svartvita kabeln kommer från S på reläet och går till generatorn, men vilken anslutning?? Visst borde det bli STA =stator, eller är jag helt fel ute? Generatorn på bilden är en motorcraft och sitter på min 64½.
  18. Lyckades inte lägga in båda bilderna i samma inlägg...
  19. Den vit-svarta som kommer från S på laddreläet då?
  20. Hur är dom tonade? Jag hade blå toningsfilm på mina rutor, riktigt fult gjort, en HT -65 med ac.
  21. Tackar, det stämmer förutom att det sitter en 289 med c3 i den, kan vara bytt. var hittar sån där info?
  22. Vet inte om det är samma på -65 som på -68, men på -65 är det bara att skruva loss hjulet och dra, bända, knacka loss trumman. den sitter med hjulmuttrana (som du tar bort för att få bort hjulet) och på centrumet på navet, den kan ha rostat fast men med milt våld går det. Om det ändå inte går så kan det bero på att bromsarna ligger på, då får du prova att släppa på spänningen (man sticker in en mejsel i ett avlångt hål på baksidan och skruvar på en kugghjulsliknande sak). KOM IHÅG ATT LOSSA HANDBROMSEN! annars får man samma fenomen som att bromsarna ligger på. Som sagt, jag vet inte om det ser likadant ut på -68 och -65 men du kan prova. ..jag provar att lägga in en bild, ska se om jag lyckas..
  23. motorkod? var hittar man den?? kan man se på chassibrickan vad man har för årsmodell? tex på min står det.. 65A...3....85....19F....62.....1...1 5F07F171601
×
×
  • Create New...