Jump to content

Ronnie S

Medlemmar
  • Inlägg

    885
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Ronnie S

  1. Ronnie S

    Tips

    Här är en rolig reklamfilm från 60-talet där en Mustang JR är med:
  2. Helt rätt, 195/75-14 stämmer väldigt bra i rullomkrets jämfört mot 6.95-14.
  3. Stock är alltså en bil som inte fanns någon beställning på när den tillverkades. Fabriken hade en viss överproduktion, så de byggde dessa bilarna med den utrustning som de trodde köparna ville ha. Retail är en bil som byggdes på beställning av en kund (i ditt fall är det väl Svenska Ford?) med den utrustning som kunden hade beställt. Visst är det roligt att kunna få reda på hur bilen såg ut från början? Jag tycker också det är värt pengarna för en Marti report.
  4. Jag tittade på deras hemsida, och RADK4 innehåller den smala 20-tumskylaren. Den monteras mot kylarramen med 2 bultar på vardera sidan. Det ska även sitta täckplåtar vid sidorna som täcker "hålen" som blir i kylarramen. RADK5 innehåller den breda 24-tumskylaren (som sitter på AC-bilar och big block). Den hålls på plats med en stor "bracket" i ovankant (jag vet inte hur den sitter fast i underkant), titta på RADB3. Den stora kylaren används utan täckplåtarna jag skrev om ovan. Det borde fungera lika bra med den stora kylaren, men du måste ha grejorna för att hålla fast den också, då den ju inte monteras likadant som den smala kylaren.
  5. Jag har ju min gamla Corvair -66 kvar. Dessutom har jag köpt en Firebird 400 -69 som är på väg hem från USA, så helt tomt blir det inte.
  6. Här är Build sheet från en kompis bil (en svensksåld -66 Fastback). Det satt tejpat till kablaget under instrumentbrädan, så det svarta man ser är tejprester. Jag suddade lite i chassienumret, eftersom jag inte har bett honom om lov att få lägga ut bilden.
  7. Ja, det är lätt att tänka fel när man översätter till engelska. Eftersom cab betyder taxi på engelska så borde blackcab vara en svarttaxi, eller....... (En öppen bil heter ju convertible, men det visste ni nog redan.)
  8. Det finns även sliptrissor som är gjorda för att ta bort stripes med. Här är Biltemas variant: http://biltema.se/sv/Verktyg/Slip-och-Kap/Polerverktyg/Stripesborttagare/ Jag har inte provat själv, så jag vet inte hur resultatet blir. Jag kan dock tänka mig att det är ganska jobbigt att ta bort breda stripes med dessa sliptrissor, så jag skulle nog försöka med de andra metoderna först.
  9. Du har rätt, det är extra förstärkningar på insidan av golvet på cab. För 65-66 finns det instruktioner att köpa på hur man modifierar (skär ur) en konsol från en HT/FB så att den passar i en cab (se länk). http://www.virginiaclassicmustang.com/65-66-CONVERTIBLE-CONSOLE-CUTTING-INSTRUCTIONS-P830.aspx Jag vet inte om det finns motsvarande till 67-68, tyvärr.
  10. Backljus: Här finns några bilder på hur backljus ska monteras. Det var ju option med backljus på 1965, men blev standard 1966. http://www.hammar.dyndns.org/cgi-bin/showimg?is1615a.gif?750 http://www.hammar.dyndns.org/cgi-bin/showimg?is1615b.gif?750 http://www.hammar.dyndns.org/cgi-bin/showimg?is1615c.gif?750
  11. På en 66-68 sitter original kickdown-vajer mellan en arm på gaspedalen (ute i motorrummet) och armen på växellådan. Vajern har inget hölje utan hänger helt slak ända tills man trycker gasen i botten. Så här ser vajern ut: http://www.virginiaclassicmustang.com/66-68-AUTOMATIC-TRANSMISSION-KICKDOWN-CABLE-C60Z7A187D-P2965.aspx Vissa andra årsmodeller, som original har stag till kickdown, måste man troligen hitta på någon annan lösning på om man byter till annan förgasare än original.
  12. Det ingick även ratt med träimitation, sätesklädslar med ett kromat "emblem" på ryggstödet samt konsol i mitten av taket. Dörrsidorna till deluxe-inredning 1968 har ju även ett kromat galler längst ner, och belysning innanför gallret som tänds ihop med innerbelysningen. (Det skulle även kunna ha ingått rostfria sargar på kopplings- och bromspedalerna, men jag blev lite osäker där. 1965-66 ingick det i alla fall.)
  13. Jag håller med Eskil. En Mustang -66 har inte friskluftsintag genom kick-panelerna, så det kan knappast påverka ventilationen. Om det vore en bil med friskluftsintag i kick-panelerna (t ex en GM-bil) och man stoppade in högtalare där så vore det en helt annan sak.
  14. Jag tänkte bara på 1967-69, eftersom bilden visade en -68. De nyare Mustangerna har jag inte så stor erfarenhet av.
  15. Den hette Lime Gold, och Fords färgkod var I. http://www.svs.com/zim/mustang/67colors.html Den var både 1967 och 1968 den populäraste färgkulören på Mustang, men 1969 tappade den förstaplatsen. Lime-grönt var populärt även hos andra biltillverkare i slutet på 60-talet, de flesta amerikanska biltillverkarna kunde erbjuda någon variant av lime-grönt.
  16. De tidiga Fordarna (upp till och med 1966) har två Drive-lägen. Det första (närmast neutralläget) går att bilen använder tvåan och trean. Den startar alltså på tvåan och växlar automatiskt till trean. Nästa växelläge (drive med grön punkt) gör att alla tre växlarna används. Från och med 1967 (1966 på Fairlane GTA) finns bara ett Drive-läge (D), precis som på de flesta andra bilar. Drar man ner spaken till läge två så är dock lådan låst på tvåans växel hela tiden (åtminstone på C4-automaterna, jag törs inte säga hur det är på C6 och FMX). Bilen startar alltså på tvåan och växlar aldrig varken upp eller ner. Risken finns väl att folk använder tvåans växel att starta på vid hög belastning (fullastad bil, släpkärra etc) och på så sätt bränner lådan.
  17. Jag såg också annonsen, men gissar att det var ett skämt. "Säljes pga åldersskäl" brukar betyda att det är någon som fyller år, och att några snälla kamrater har satt in en fejkad annons..
  18. Ja, det var bara Mustang GT och bilar med K-code (289 hi-po) som hade dubbelt avgassystem från fabrik 1965-66.
  19. Ronnie S

    garage

    Här är ytterligare ett tips: www.bjorklidens.se
  20. "Factory" tolkar jag som fabriksutrustad, dvs att det skulle ha suttit på bilen från början. Air condition var ett tillbehör, det sitter då en luftkonditioneringsanläggning påhängd under instrumentpanelen. "Power 4 piston factory disc brakes" låter lite underligt. På Mustang 65-66 kunde man välja till antingen servobroms (power brakes) eller skivbromsar fram (disc brakes), men det gick aldrig att få båda samtidigt. 4 piston betyder bara att det är fyrkolvsok. Personligen tycker jag om färgen, det passar verkligen med ett svart vinyltak till den. Bilen ser ganska original ut, förutom ratten och 3-punktsbältena som nämns i texten. "Great sound system" är nog inte heller original.
  21. Nej, jag tror inte jag har handlat därifrån någon gång.
  22. På en 66:a med både automatlåda och servobroms är slangen till automatlådan kopplad på backventilen vid bromsservot. Den tjockare slangen går alltså från insuget till servot. Vid servot är både den tjocka slangen från insuget och den tunna till automatlådan ansluten. Här är en bild på en backventil: http://johnsmustang.com/Catalog/680/
  23. Den översta, liggande, säkringen ska var 14 A. I nästa rad med stående säkringar är den vänstra 14 A, den i mitten 2,5 A och den till höger 7,5 A. I tredje raden är det en 20 A-säkring (liggande).
  24. När motorn är kall och går på choke (högt varvtal) så är det normalt att det hugger till rejält. Vid varm motor och normal tomgång så ska det inte bli något större ryck, normalt sett.
  25. Det ser konstigt ut. Jag letade fram min gamla hardyskiva, och det ser precis ut som på Oscarssons bilder. Jag har borrat bort styrbultarna (en smalare och en grövre). Hardyskiva 003.jpg[/attachment:2y6zslbh] Så här ser det ut efter montering av den nya. Styrbultarna är ersatta av nya (som man skruvar fast med mutter på baksidan) som följde med när jag köpte Hardyskivan (och då var det ändå en pirat av fabrikat Help). Hardyskiva 001.jpg[/attachment:2y6zslbh]
×
×
  • Create New...