Jump to content

supersnake

Medlemmar
  • Inlägg

    56
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av supersnake

  1. Det där med att topplockspackningen skulle gå tror jag isåfall mer beror på att de som byter till E85 helt enkelt laddar hårdare med turbon och därmed blir trycket i brännkammaren högre än vad packningen är designad för. Man gör helt enkelt ett billigt trim med högre laddtryck utan att det blir spikning men inte anpassar resten av delarna för det högre trycket i cylindern.
  2. Beror mycket på relationen man har till den som frågar. Men om ni inte ha en relation så är det brukligt med att ta betalt för totala bränslekostnader samt en avgift man själv tycker är skäligt för uppdraget. Är du bjuden till bröllopet/festen? Om du är det och har den relationen med dem så kan det vara en fin bröllopsgåva att ge dom en tur i världens ballaste bil.
  3. En liten fundering bara, jag har hört att det är bättre att byta olja efter vintern pga att oljan vill dra till sig fukt när den står. Är detta felaktigt? Vad är expertisens råd kring detta?
  4. Om svetsningen görs rätt så håller det säkert.... med det sagt anser jag att det finns för mycket som kan gå fel för att man ska ge sig på en liknande lösning på en bil man ska köra med i trafik. Det är lite tråkigt om en svets ger sig efter några år pga. försvagningar i material m.m. Genom att svetsa en styrarm så bryter du den homogena konstruktion som den har för att garantera hållbarhet över tid mot vibrationer och stor belastning. Jag anser att det är för stora risker att ta mot att få lite bättre svängradie och snabbare styrning.
  5. Jag tycker den ar pa sitt satt fran, mycket hellre den an en breddad japs. Men priset ar ju galet hogt for den bilen. Du far ju en helt ny 2013 shelby GT500 for dom pengarna.
  6. Min uppfattning är att om Prytz har tagit in den och att allt är gjort som han säger så är det nog så. Han är en bra referens för bilen, men priset är säkert förhandlingsbart. Om det är Prytz som byggt maskinen så är den helt säkert välbyggd. Det här med kompressor och besiktning är lite knepigt. Har man osis och får en nitisk bes. man så kan det bli problem, och i värsta fall körförbud. Om man rullar in med kompressor och dom påpekar att den absolut inte får vara där så stick där ifrån direkt. Besiktningen gäller inte om du avbryter den. du kan då boka en ny tid på ett annat ställe.
  7. Man frågar ägaren, kan han hjälpa dig med att få fram info så är det bra. Verkar han ovetande om det så får man höra med tidigare ägare. Finns ingen tidigare ägare eller någon som vill hjälpa dig med att få fram info så gör man nog bäst i att dra öronen åt sig. Alternativt tar man hjälp av någon som har bra koll på dessa bilar och synar den ordentligt, priset ska givetvis vara satt efter historik och skick.
  8. WOW... Helt fantastiskt häftig kärra du har.
  9. Kolla så den verkligen går på alla burkar, liknande symtom kan uppkomma om motorn inte går på alla.
  10. Eller så siktar man högre, kör på en GT500 direkt.
  11. Så fort man ändrar grundkonstruktionen, dvs går från original rör till ett annat typ av rör så håller jag helt med om att en ny tune ska till. Så länge man använder samma rör som sensorn sitter i så behövs ingen tune. Dvs, om man bara byter filter så behövs det ingen tune, men byter man röret som sensorn sitter i så måste man ha en ny tune pga, att flödes mönstret i rören skiljer sig åt. (OBS!! flödesmönstret är det viktiga och inte flödeshastigheten för att en tune ska stämma pga att det är flödeshastigheten som bilens dator räknar på och mönstret ges av tunen)
  12. Så länge diametern i röret där du har din MAF sensor inte ändras så behövs ingen tune, det är att slänga pengar i sjön. Din dator i bilen är såpass smart att den kan räkna bränsle/luftförhållandet så blandningen blir bra. Den lilla effektökning du kommer få med filtret på 5-10hk beror helt på att motorn lättare får i sig mer luft, till detta behövs ingen tune. Vad tunen gör om du ska ha tune för bara luftfilter är att den ger en annan respons på ditt spjällhus och därmed upplevs bilen piggare. Ska du köpa tuner så löp linan ut med ett insugssystem som har större diameter så du får bra flöden. Det är lätt att vilja tro att genom att plugga in en liten dator i sin bil så sker det "underverk", men så länge du inte har överladdat eller har gjort någon fysisk förändring i motorn så kommer näst intill inget att hända. Om någon "kunning" som säljer endast sportluftfilter till dig och menar att du måste ha tune, han försöker helt enkelt att blåsa dig.
  13. Bara om papprena från staterna säger att det är en GT och inte en specialmodell av Roush.
  14. Instämmer med föregående talare, GT500 har feta utvecklingsmöjligheter till mycket bra priser och du har på köpet en bil som är reggad med skruvkompressor och får inga problem med besiktningen.
  15. Om du menar strippen på 401m så misstar du ju dig här. (jag var lite otydlig men det var det jag menade med "Köra snabbt rakt fram") Men menar du en generellt snabb bil som ska slicka banan och köra fort på autobahn och hålla hög fart längre sträckor så är det ju helt riktigt.
  16. Shelby 1000 har stel bakaxel. Jag har stel bakaxel i min shelby GT500 som jag har en motor effekt på 750HK och det lirar kanon bra tycker jag. Visst skulle man kapa någon sekund på banan om man hade delad axel och bra inställningar.
  17. Många i staterna gillar köra rakt fram snabbt, då är det fördel med stel axel och billigare. Tror det kan vara en kombo av efterfrågan och tillverkningskostnad som ligger i grund för det. Jag vet inte hur shelby 1000 har det med bakaxeln, måste kolla.
  18. Cobran från 1999 till 2004 hade delad bakaxel.
  19. Jag kollade bolaget, och vad jag kan se så är där inget konstigt alls att anmärka på. Bolaget ser solidt och stabilt ut. Nuvarande styrelsemedlemmar har suttit sen 2004. Vad jag kan utläsa på deras omsättning så ser det inte ut att dom har anledning att basunera ut på internet för att få jobb. Jag testade att googla men fann absolut inget negativt om dem. Jag tror du lugnt kan kontakta dem, allt ser bra ut och jag hittar inga anledningar till att inte vända sig till dem.
  20. En tummregel är att är det för bra för att vara sant så är det så oxå... Vad är det som gör att han inte lkan använda bilen i högertrafik???? Bara för att ratten sitter på "fel sida" där så innebär inte det att bilen inte kan användas i högertrafik. Detta vet han naturligtvis, annars hade han inte tagit dit bilen. Hade det inte gått att använda en vänsterstyrd bil där så hade han inte tagit dit den. En mustang 67- Fastback i fint skick har alltid ett marknadsvärde globalt. Han kan lätt se vad dom är värda i Sverige och han är nog inte dummare än att han hade kunnat ordna försäljning här enligt vårt marknadsvärde om allt är rätt och går rätt till. Om det nu skulle vara så att allt är ok och han vill bli av med bilen snabbt så tycker jag att du ska skicka dit din kusin som i sin tur tar med någon bil och pappers kunning (om nu inte din kusin kan detta) och titta på bilen och kolla pappren och alla chassie nr m.m. Carfax borde du kolla upp, och det går att få tag i tidigare ägare m.m. Om nu denna säljare nämner det minsta om handpenning eller liknande så bara släpp denna bil. Du skall inte släppa en krona utan att du är där och alla papper är i ordning. (enda alternativet är att din kusin gör affären åt dig och se till att bilen kommer över till Sverige). Att bilar i England ställs till salu till priser som är för bra för att vara sant är inte ovanligt. Detta är bluff annonser (ofta på blocket) där det dras upp en historia om att bilen inte går att sälja i england för ingen vill ha vänsterstyrt (men resten av världen vill typ...) och därmed är inte bilen värd något. Ofta vill dom ha handpenning, betalar man det så är man blåst på de pengarna.
  21. Rätta mig någon om jag har fel men... Om man ryker dit med kompressor på sin bil i en flygande besiktning eller i vanliga bes. och bilen inte är reggad med det så blir det ny reg. bes. som gäller. Men vad som kan bli det stora problemet är att du måste då visa intyg från tillverkaren att bilen är orginal återställd och detta lämnar dom inte ut... Därmed står man med en bil som inte går att få godkänd för gatan igen, inget skoj scenario.
  22. Tjena Snake! En liten kontroll fråga först bara... är det Shelby Cobra GT500 du fundera på? Om isåfall så är det någre enkla punkter man kan kolla. Vin. koden skall börja med 1ZVHT88, då är det en Shelby GT500 från -07 och framåt. Den skall ha och vara reggad med en skruvkompressor och ge minst 500hk. Dom kom ut 2007, så årsmodell tidigare är inga äkta. Den ska ha en 6 vxl. manuell låda. Brembo bromsar, shelbyhuv, shelbyspoilers, shelbydiffusor. m.m. Jag själv har en 2008 Shelby Cobra GT500. Jag har nu tänkt att sälja den. ;( Bilen är super fin och har helt ren historik och Carfax. Jag dra ett PM till dig med mer info.
  23. Tjena och grattis igen. Kan tro att du är nöjd, men mycket vill ha mer. Såg att du även hittat till det andra foumet. Mvh kompressor Trans Am GTA.
  24. Jag kollade upp dom lite. Bolagets ledamot är Britt Carina Sröm, det är Glenns maka. Glenn finns inte med i uppgifterna om bolaget, han är inte representerad i styrelsen. Han är heller inte omnämd i bolaget styrelse historik. Marita Camilla Röksund sitter som suppleant. Båda dessa kvinnor har tidigare varit i ett bolag som hette Calvinia AB som gick i konkurs 2009, dock var rollerna i bolagets styrelse den omvända. Så här beskrivs deras verksamhet: Föremålet för bolagets verksamhet är att köpa, sälja och förvalta aktier, obligationer, reverser, andelar, fastigheter, köpa och sälja patent och know-how-rättigheter, driva, köpa och sälja administrativa tjänster, ingå borgensåtaganden samt idka därmed förenlig verksamhet, dock ej sådan verksamhet som avses i lag om bankrörelse eller lag om kreditaktiebolag. Tillika äger bolaget rätt att för dotterbolag och närbesläktade företag ingå borgensåtagande, så och till dessa lämna lån och därmed förenlig verksamhet. Alltså inte mycket om bilar... eller någon Glenn Ström.... Du får göra din bedömning utifrån detta, men för min egen del så har jag bilden klar för mig hur jag hade gjort.... Hoppas infon kommer till pass.
×
×
  • Create New...