Jump to content

Anderzzon

Medlemmar
  • Inlägg

    90
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Anderzzon

  1. Tack Per! =) Hehe jo det ligger något i det!
  2. Oj vad tiden har gått fort, nåväl jag har haft problem att uploada bilder Har väl även fått en del tankar på att byta till en billigare motor, men när man kikar på priserna Mustangerna har så finns det en del andra bilar som från 1969 som har en del att erbjuda. Men vi får se vad som händer Här finns en länk på när motorn går! =) Dock finns ett läckage vid svänghjulet, ska ta isär och se vart det igentligen läcker. Misstänker kamaxel pluggen men man får ta en titt på det.
  3. Ser riktigt bra ut! =) Det enda man kunde önska är lite mer renare motorljud.
  4. Hej! Hur går det med renoveringen? Nyfiken som tusan! Som alla andra Haha! =)
  5. Precis det är Probe kolvar, det blev även en Comp Cam art:33-782-9. (Roller mekanisk) Kikat en hel del på olje modifieringarna och tror jag har rett ut dom viktigaste bitarna iaf. Det har blivit några tvära kast i projektet, har insett att mitt stora intresse ligger i motorer/drivlina. Så igår sålde jag Mustangen för att göra rum för inköp av en bättre Mustang som inte har så mycket rostlagning på listan. Var faktiskt igår och kika på en Mustang Fastback som var perfekt för mitt ända mål men budgivningen stack iväg så jag får kika vidare Annars går det framåt med motorn, remsystem, vipparmar,insug är kvar på listan. Har även byggt en liten vagn för motorn så man kan provstarta den. Rätt skönt att ha hjul på grejerna så man slipper böka runt med motorlyft så fort man ska flytta den! Hade en annorlunda metod för att kolla Piston to Valve Clearence. Var kul att se hur nära ventilerna går kolven, allt låg inom tolleranserna. Hade gradskiva etc såklart monterat så jag kunde se vart jag befann mig hela tiden. Med hjälp utav andra ventil fjädrar så kunde man förhand trycka ner ventilen utan att skada något. Rätt intressant måste jag nog säga, man utvecklas i takt med projektet. Jag har nog köpt allting en gång, för att sedan sälja och köpa andra grejer. Men jag antar man inte är ensam om det?
  6. Jobbade inom ett företag som sålde nyckelfräs maskiner och OBD programmerare till låssmeder. Som ovanstående skrev så ring runt till alla låssmeder i närheten sedan utöka och ta "nära" städer. Minns inte exakt hur tillvägagångssättet är med en Mustang 00. I regel kan man plocka isär tändningslåset eller dörrens lås för att kunna få fram delningen på nyckeln och fräsa den. Trixet är att få transpondern (nyckelns digitala kod) att accepteras av bilens ECU. Troligtvis måste man ta bort alla digitala koder innan ny nyckel programmeras pga stöld säkerhet. (Ibland kan detta vara inbyggt i ECU) Tycker du ska ringa till en Ford Verkstad och prata med dom. Dom kan ju alltid lösa saker men det kan kosta så ringa runt som sagt till många låssmeder. Bästa vore om dom kunde komma ut till dig så du slipper transportera bort bilen. Lycka till!
  7. Har inte provat Allstar men funderar på dessa, dom finns i örebro och har faktiskt väldigt bra pris på Champion kylare. Kika gärna på http://www.agwprodukter.se/ Ska nog prova en sån kylare, dom är ju ruskigt prisvärda =) Eller är det någon som har några invändningar på Chamion kylare i alu?
  8. Om ni undrar hur det går, så pågår monteringen! Saker har kommit i mellan som bruksbilen etc! Sen monteringen i sig har tagit längre tid än förväntat, med hellre rätt än fel. Fel kan det trots allt gå ändå =) Har monterat vevaxeln och kamaxeln och kontroll mätt spelet som är inom tolerans. Nästa sak blir att slipa in ring gap, då min var 0.2mm för tighta. Hade föredragit Non-File ringar men maskin verkstan hade köpt File-To-Fit rings. Antar att man får spendera x antal timmar och få lite erfarenhet av det också =)
  9. Härligt, då är det rätt val för din smak! =)
  10. Inte för att detta behöver vara felet på just din motor men vill ändå dela med mig denna historie! =) Hade likadant fel på min systers bil (nyare bil), motorn gick perfekt när bilen stod stilla. Motorn var allmänt pigg och jag provkörde bilen på en 90 sträcka och kände inga fel. Till slut så öppnade jag motor huven igen och då hade den tryckt ut olja lite varstans. (Ganska riklig mängd) Torkade av allt och kontrollerade slangar etc. Provkörde en gång till med samma resultat! Men kunde banne i mig inte förstå vad som hände! Av rent flax och brist på ideer så drog min far upp olje stickan. Då hade syrrans kille av misstag fyllt på för mycket, stickan gick trögt och hade två spår att gå ner i. Han hade då inte tryckt ner oljestickan ordentligt. Det som hände var när motorn blev belastad så får man högre vevhus tryck och då kollapsa detta och tryckte ut olja! Vill inte klampa nån på tårna och du är säkert en erfaren mekaniker men ibland så kan det vara en enkel förklaring =)
  11. Per, Tänkte på Magnaflow dämparen. jag letade på youtube och kunde hitta detta: Funderar på hur det låter endast bara med Magnaflow dämparen utan några extra dämpare. Är det alldeles för högt som glasspacks?
  12. Det finns också väldigt billiga alternativ. T.ex. http://www.ultrastang.com/products3.php Dessa kit säljs utav flera men jag hittade inte dom länkarna. Kommer ihåg iaf att dom var china producerade, precis som Reybestos enligt dom när jag mailade dom. Väldigt mycket för pengarna, men jag har inte en aning vad för kvalite dom har. Så om nån har provat dessa så vore det av stort intresse! //Jocke * Hittade länken: http://www.discbrakeswap.com/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=1&page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=418&category_id=1
  13. Har pysslat en del och beställt grejer från USA med flygfrakt. Målet är att få igång motorn i sommar (Juli/Augusti) så kände att det var dags att ta lite krafttag. Beräknade komp. förhållandet och det såg bra ut. Blev ca 10,6. Verktygs kitet från comp cams var sådär, vingligt men jag är osäker på om man brukar använda det till mätning av deck höjd. Man såg direkt att infästningen för indikator klockan var en skruv istället för V klämma, riktiga hobby grejer men efter lite pyssel fick man indikator klockan stabil. Tog även och lackade blocket, det var svart innan och bestämde mig för att jag gillade svart istället för ford blå. =) Om sista beställningen går hem nu så kan jag skruva ihop vevaxeln och kolvarna i kommande helgen. Topparna ska jag ställa in öppningstrycket för fjädrarna och montera ihop allt, funderar även på om man skulle skruva isär hela vipparms bryggan och göra rent då man inte riktigt vet vad som kan ha följt med oljan vid raset. En funderingen som kommit upp är alla olje modiferingar, ska kika lite närmare på det i veckan. Jag köpte en hög volyms pump och vissa trycker i brickor och modifierar även olje kanalerna vid vevaxeln så dom matchar med alla ramlagren. Har även sett att vissa modifierar mellan topparna vid lyftarna. Vissa modiferingar är redan gjorda t.ex. har jag sett 2 lager är matchade men inte dom andra. Kommer dock inte riktigt ihåg hur alla olje modiferingarna gjorde nytta med hydraliska lyftar vs rullmekan lyftare. Det som känns sådär är att om man öppnar upp nånstans extra så blir det såklart mindre olja nån annanstans. Förslag mottages gärna! Så ska jag läsa på igen om hur allt fungerade =)
  14. Nej då, allt skulle vara i lösa delar. Som jag skrev förut så är det ganska lång historia och det känns sådär att smutskasta på forum, så nu blickar vi framåt! =) Ska någon lämna iväg något till motorfirma i västerås så skrev ett PM så kan den personen få historien. Ha en bra påsk gott folk! =)
  15. Janne, jo det blev tyvärr så! Efter många om och men så börjar det ta sig! Tog och gjorde en liten prov montering av alla "stora delar" för att se vad som saknas, mycket jobb kvar! Ska lacka blocket, rengörning, kontroll mäta, justera in öppningstrycket för fjädrarna på topplocken, innan montering.
  16. Tack Per! Såg en lite ljus i tunneln när läste det =) Jag ska hämta resterande delarna, sen ta ett djupt andetag! Förmodligen blunda och räkna till en 1000. Haha!
  17. Motivationen tryter på sista versen! Idag hämtade jag motorn (i delar) som skulle vara färdigt, men tydligen var det grejer kvar! Nu börjar man bli rätt less på allt tjat man måste utföra för att få motorn. Motorn borde ha varit färdig i höstas förra året! Det är en lång historia och har ingen lust att smutskasta företag/personer. Hittills har Mustang projektet enbart bestått av tjat tjat fast man är mer än villig att betala för arbetet som utförs på motorn. Tänk om projektet handlade om att lämna iväg grejer och få tillbaka grejerna på den tid som är utlovad. Projektet får gärna handla om att lära sig jobba med chassit etc och handla saker, planera och drömma såklart =) Men nu är motivationen på sista versen och känner allmänt less på projektet! Hur lyckas ni hålla uppe motivationen?
  18. coke89, skickat PM. Så kan vi chatta lite där...
  19. Hej! Tror inte att jag har presenterat mig här, men för er som inte läst mina inlägg så kommer lite kortfattat om mig... Efter att jag köpte en Pontiac Firebird V8 efter att fyllt 20år så växte mer intresse för amerikanska bilar med V8:or. Köpte en 1969 Mustang HT, 2010 April. Den har en 200cui sexa, och projektet är att renovera chassi och lägga i en 428CJ. Min projekt tråd: http://www.mustangclubsweden.org/showthread.php/13249-Mustang-HT-1969-CMC-0000 Alltid gillar 1969 Mustang HT, utan igentligen veta varför. Fastbacks är vackra absolut men HT:an är riktigt vacker i mina ögon. Fast bakänden måste få till en liten vinge, inte en california vinge utan halva höjden är planen. Jobbar på Scanias motorutveckling sedan 2011 juni, och provkör injektorer i provcell. Där mäter jag allt som kan tänkas vara intressant. Injektorer som jag kör är allt ifrån dagens injektorer till framtidens injektorer (för utveckling). Ett riktigt roligt jobb, och att äntligen få jobba med sånt man tycker är roligt känns nästan konstigt då man får lön för det varje månad Här hemma i Eskilstuna bor jag i en liten 1:a, ganska nära stan. På fritiden så blir det att dåna med Mustangen men även en del träning, fest, och umgås med vänner. Har aldrig åkt på några Mustang träffar vilket känns lite tråkigt, men det kommer säkert inom snar framtid. Tror Mustang träffarna är trevligare än Power Meet har jag fått för mig. Har skippat Power Meet dom senaste åren, mest för att jag inte tycker det är så kul att gå runt och bara titta på bilarna, jag vill KÖRA Några besök på strippen har det blivit skall jag väl tillägga, men kontakterna man får här på forumet gör att man gärna vill träffa dom i IRL. Med vänliga hälsningar /Joakim Andersson Eskilstuna, Södermanland
  20. Hej! Har sj en Mustang 1969 HT som jag dånar med. Jag har skrivit en del inlägg om att byta till FE motor (390 / 428). Så om du söker lite på forumet så hittar du rätt mycket information. Jag var inte så insatt i början när jag började skriva här på på forumet så många gjorda inlägg kan nog hjälpa dig. Du kan även se mitt projekt att lägga i en FE motor här: http://www.mustangclubsweden.org/showthread.php/13249-Mustang-HT-1969-CMC-0000 Nu är man mer insatt, men att byta till big block (FE) är mycket jobb. Eftersom du har en 351w så klarar du kanske dig med din org bakaxel om du inte ska klämma ut effekt. Framvagnen, då brukar man byta till grövre spindlar... Fast 390:n om det är org så skulle nog jag ha kvar 351w. FE motorer är betydligt dyrare än 351w. Så om du vill latja lite för mindre peng så är 351w ett bättre objekt rent ekonomiskt. Jag däremot vill ha big block FE, om det är oklokt eller ej kan man diskutera i all oändlighet. Min dröm är att ha big block och det är det som bestämmer det Som någon här sa på forumet, "Det är din dröm bil så det finns inget rätt eller fel". En komplett 390 Fe utan växellåda som behöver renovering kan man sälja för ca 8-13000kr. Detta varierar kraftigt, det beror förstås på om det är GT motor eller liknande! När jag skulle få tag i en 390 motor så fast det knappt att få tag i. Men ibland dyker det upp ett flertal och priser sjunker. Kika gärna på www.nitroz.se > Annonser > Köp & Sälj, men även www.blocket.se . Om du har en stor 4vxl STOR rugg växellåda, så kan du säkert få 5-8000kr för den, sj gav jag ca 6000kr för en sådan som var renoverad vilket jag tyckte var billigt. Lilla ruggen VS stor rugg nedan… om jag minns rätt... "Input shafts had in both a 1 1/16 inch diameter and 1 3/8 inch diameter base." Välkommen & lycka till!
  21. Okej ser inte dumt ut det där, antar du fick tag i 428 vev? Jag använder ***** i västerås. Det tar tid där men jobbet han gör är grymt bra vad jag har hört. Hans specialite är fodring mm... Man börjar bli riktigt sugen på att få hem grejerna! *Redigerad*
  22. Tjenare! Motorn har blivit (kraftigt) försenad. Han har haft många prio ett jobb, men blocket är fodrat/borrat+svetsat. Det blev cement ca 1-2cm i botten vid cylindrarna för att göra det mer stark. Prov monterat kamaxeln och allt går lätt och fint. Även vevaxeln =) Det som återstår nu är att borra om 390 svänghjulet till ett 428 svänghjul. (balans) Slipa vevaxelns vevtappar, balanser allt med H-stakarna och dom nya kolvarna, inslipning av 2-3 ventiler. Men allt som allt hoppast jag på att man får motorn om ca 1 månad, vilket borde gå! Hur går det sj?
  23. Det är många saker som påverkar ljudet men denna youtube länk är ganska bra om man vill jamföra X & H pipe. http://www.youtube.com/watch?v=OvBjesPpNT0 Funderar på liknande ljud i min 428CJ som denna, fast något tystare: Hoppas det hjälper lite grann!
  24. Imponerade! Killen måste hållt på en del innan denna renovering
  25. Mobilt bredband är oftast knasigt, men du kan kika in telenors hemsida: http://www.telenor.se/privat/mobilt-bredband/tackningskarta/index.html En enkel sak som påverkar hastigheten (oftast) är om du har en ca 2,5m lång USB sladd så du kan ha mottagaren vid ett fönster. Har varit med om att hastigheten ökar 20-40%, men det beror såklart på vad för hus man sitter i. Men som sagt mobilt bredband är knasigt, mottagningen varierar och hastigheten likaså. Oftast så får man bara stå ut...
×
×
  • Create New...