Jump to content

Tungelsta HT-67

Medlemmar
  • Inlägg

    303
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    5

Allt skrivet av Tungelsta HT-67

  1. https://www.summitracing.com/parts/clv-6411/make/ford/model/mustang/year/1966 Lite många pengar men kanske kan snickras ihop i garaget .
  2. Allt från luftrenare och topplock osv. kan ha blivit bytt . Om det är som du tror med en 351 C 4V 1969 så är det 300 hk . Om du har Closed chambers toppar med herrejösses (4V) insug så har du en siffra (4) ingjuten i toppen . Nedanför ventilkåpan i framkanten . För mer info. https://kvicksilverpuman.blogspot.com/p/how-to-identify-351c-cleveland.html https://kvicksilverpuman.blogspot.com/
  3. Tror att Per försöker förklara de olika skillnaderna mellan olika elektroniska tändningar . Varav Pertronix är den billigaste men kan råka ut för missöden ibland . Elektroniken sitter rätt nära 20 - 30 t volt .
  4. Istället för mekaniska brytare och en kondensator byter man till elektronisk brytare . Så glöm bladmått / kamvinkelmätare + förhoppningsvis ingen mer service på dessa delar (bra att ha med sig originalprylarna dock)
  5. Varför brytare , finns ju modernare saker https://www.summitracing.com/parts/pnx-1281/make/ford Hur ser tändstiften ut
  6. Du behöver en rattstång (komplett) från en sen -67 eller -68 . Dessa är kollapsbara . Blir det inte enklare med en ny ersättnings styrsnäcka .
  7. Min värmepump i mitt hus behöver bytas . Ny VP 115000:- Har ett renoveringsobjekt (bil) importerat från Florida . Rostlagning behövs , V8 med trumbromsar runt om , automat och servo till styrning .
  8. https://vp-autoparts.se/sv/artiklar/skruv-13-x-1-1-4-grade-8.html
  9. Dörrkontakter är det som bryter strömmen till belysningen . Ljuskontakten till yttre belysning sköter om yttre belysning .
  10. 2.79:1 har original bakaxel till din 66:a (troligtvis) Man brukar byta till 3.5:1 (tex) när man trimmat , man brukar vilja ha högre varvtal på motorn . Som du själv skriver så har du 0 i vakuum på tomgång . För att få ned varvtalet på motor så är det överväxel som gäller på lådan då . AOD är ett förnuftigt val .
  11. Vet ej hur långt du har kommit ang skruva ihop motor med låda . Konverter skall ej sitta på startkransen när det skall monteras ihop . Gör du så knäcker du pumpen i lådan , med största sannolikhet . Konvertern skall monteras på automatlådan , det är som en nyckelfattning , du får snurra på konverter för att hitta rätt position .
  12. Synd att du byggde bort manuell vxl , finns en 5 vxl som har överväxel tex . Finns även automater med ö-växel . https://www.motortrend.com/how-to/mump-0608-ford-transmission-swap/
  13. Kommer du köra på blyersättning iom att du ej har härdade säten
  14. Staget du tillverkat till huvudbromscylindern , vilka krafter ska det ta upp
  15. https://www.npdlink.com/1965-1973-mustang/heating-cooling/heater-fresh-air-vent/heater-blower-motor-heater-core-heater-case?year=1966 https://vp-autoparts.se/sv/artiklar/ford-mercury/ford-mustang-65-73/varmesystem-air-condition/varmesystem/varmesystem-mustang-65-73/index.html
  16. På min 67:a är det lagat med ngr kilo spackel Det enda rätta som håller i längden är att byta plåten (under och över) Täta runt rören som kupeluften passerar , detta för att förhindra att vatten tar sig in i skarven . Måla med grundfärg och toppfärg . Det är ett klassiskt ställe med rost .
  17. VIN nummer berättar mycket . Plåten i dörrsidan resten .
  18. Finns ljuddämpare som monteras på ändrören , ser ut som massa skivor + ett lock
  19. Utan att veta om det är skillnad på stötdämpartorn till en med 302 eller en bil med 302 boss . Men Ford original har tjockare metall än dagens eftermarknads shock tower assy . Refererar från denna man Min före detta -68 GT med 390 hade förstärkningar på tornen .
  20. Om du kollat toe in / out och det är korrekt så kanske du har slitna framvagnsleder . Övre a-armens inre bussningar tex . På min första mustang jag ägde så kunde bussningarna förflyttas flera millimeter , åt fel håll .
  21. Prova under Köpes istället
  22. https://www.hagerty.com/valuation-tools/ford/mustang/1968/1968-ford-mustang-gt?id=aCn1I000000Cvo3SAC&vbeSqlId=126503&catalog=yes
  23. Solen är din kompis Blir ännu varmare i en svart sopsäck .
×
×
  • Create New...