Jump to content

Tomas olsson

Medlemmar
  • Inlägg

    61
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Tomas olsson

  1. Hoppas du finner vad du söker, letade själv länge men så plötsligt var jag ägare till en -68 fastback och jag är supernöjd. Tips: Leta på bilträffar, biltävlingar m.m, det kan ligga en "Till salu" skylt i nån framruta om du har tur.
  2. Grattis i dubbel bemärkelse. Det var ett reportage i Classic Motor (eller nostalgika) förra året med 2st Mustang C/S, kanske det kan vara läsvärt, kanske till och med är nån av dom bilarna.
  3. Varför inte en sån här direkt på batteriets minuspol, finns på #iltema för 40:-, funkar klockrent.
  4. Tjena. Såg att du har en beg. 9" bakaxel med 3,50 i utväxling, har en -68 fastback med 9" och 3,00 i utväxling dessutom odiffad, har du axeln kvar så är jag intresserad om den är diffad. Tomas Olsson, Söderhamn.
  5. Kolla tändningsinställningen, fick samma problem själv på min 351c för några veckor sen, från en dag till en annan var den hopplös att starta kall, det kändes samtidigt som att det blev dåligt med "pulver" i den när jag väl fick igång den. Det visade sig att tändningen stod alldeles för lågt, ställde upp den och bilen startade och gick som en klocka, vi funderade hur det kan komma så plötsligt då fördelaren var ordentligt åtskruvad?? Svaret fick vi ett par dag senare, rörsprinten till kugghjulet på fördelaraxeln gick av vid en kallstart några dagar senare, det var det som fick tändningen att bli lägre när sprinten var på väg att gå av. Det är inte helt ovanligt att sprinten går av på 351c har jag fått lärt mig, jag borrade upp hålet och satt i en grövre sprint samt att jag bytte olja till 10-40W istället för 20-50w och håller tummarna att det inte ska hända igen. Ett långskott men väl värt att kolla.
  6. Hade samma höga CO-halt på min 351C med Holley 600 vacuum, byte powervalve sen var problemet löst, 0.6 i CO.
  7. Satte på ett 2,5 tums flowmaster med "40" dämpare, ej rostfritt, låter på tok för mycke, nästan "blöddrar" på en del varv, runt 1800-2000 är den olidlig, är det nån som vet nå fina slutdämpare som man kan sätta dit?
  8. Var in på Mekonomen och Meca butiken här i Söderhamn, bägge sa att Tripac har gjort konkurs, är det ngn mer som vet?
  9. Det där låter som en special lösning, kolla bland båttillbehör, det finns nåt som heter "vantskruv", den är justerbar med högergäng på ena sidan och vänstergäng på andra sidan, kanske ett långskott men kanske värt att kolla? http://www.biltema.se/sv/Bat/Monteringsdetaljer/Vantskruv/Vantskruv-2000018075/
  10. Tack för svaret, 750 låter stort, en typ 600 räcker väl till, har du nåt tips på fabrikat och typ, Holley/Edelbrock/Quickfuel? Vaacum/dubbelpump? Har en Holley600vac som ligger i fint skick, tyvärr så är det gängpaj på bensinanslutningen, kan man få tag i den "främre koppen" där bensinintaget är? Har för mig att jag såg ett filmklipp där du tar en tur med din bil, verkar gå som en dröm. Vad har du för drivlina?
  11. Är det nån som kan säga vad det här är för typ av förgasare? Det står 33102 instansat på ett ställe och P36 på ett annat, tänkte ha den på en 351cl 2v som är relativt otrimmad, passar den?
  12. NPD håller högre kvalitet enligt mig.
  13. Jag har skickat ett privat medelande till dig.
  14. Har en -68 fastback, vet inte om det är lika, om du vill kan jag ta lite bilder imorron.
  15. Nu är förgasaren renoverad och monterad, har även provstartat, motorn går skapligt, snudd på bra, nu blir det grundlig inställning och kalibrering till våren.
  16. Kan finnas en fastback -68 GT clone med 390 till salu i Nynäshamn, om du vill kan jag kolla om jag hittar telefonnumret. Den är iof. svart och inte highland Green.
  17. En undring, hastighetsmätaren slutade att funka under en crusing i somras och det visade sig att hastighetsmätarwiren hade lagt sig mot avgasröret och smällt ihop vilket gjorde att den blev "stum", plastdrevet som sitter i änden på vajern ser fint ut, nu är jag rädd att det är det inre drevet som sitter i växellådan som har tagit stryk, hur byter man det? Är det "låda ur" som gäller?? Har en 4 vx manuell toploader från 1970.
  18. Tack för svar, har redan köpt ett renoveringskit och har idag hämtat förgasaren ( i molekyler ) som har ultraljudstvättats, lägger upp en "före bild" så som den såg ut innan jag började renoveringen.
  19. Opps, blev lite fel, beteckningarna på spänningstabbarna är L7805CV och L7806CV.
  20. Har precis tagit ur innanmätet ur min spänningsregulator och ersatt det med en spänningsstab L7205 som jag köpte på Elfa för 12 spänn, jag har jordat tankmätaren via ett 10 Ohms motstånd och då visar nålen ca: 1mm över "fulltstrecket", blir kul att prova i bilen till sommaren. OBS: Provade först med en L7206 som gav ut 5.95 volt enl. mitt instrument och då stack nålen iväg alldeles för långt, den L7205 som jag nu har satt dit ger ut 5,21 volt. Stämmer det att det är 10 ohm vid full tank och 73 ohm vid tom?
  21. Är det nån som har erfarenhet av Carter-förgasare, har en Carter 625 AFB 9627S som ligger och som jag funderar på att renovera i vinter. Fördelar/Nackdelar. Tips&tricks?
  22. Franska träskruv?? PL400 funkar mycke bättre.
  23. Grattis, det kan aldrig finnas för mycket "vildhästar" på dom Svenska vägarna.:clap::clap:
  24. Kolla så att verkligen har bra jord mellan kaross/motor/batteri, låter lite som ett sånt fel.
  25. Hade samma problem med min Holley 4-port,600 enkelpump, fick 2:a på bilprovningen för jag hade 8,5 i Co, det stank avgaser så att det stack i ögonen, dessutom blev tändstiften kolsvarta, och den var grymt törstig. En förståsigpåare rev isär förgasaren och hittade felet direkt, det var nåt som hette powervalve som stog öppen hela tiden, han bytte den och vips så funkade allt perfekt. Bilen blev mycket bättre att köra och det blev en väldig skillnad på soppaförbrukningen, och lukten. Vid efterkontrollen så hade jag under 1,0 i Co.
×
×
  • Create New...