Jump to content

John

Medlemmar
 • Posts

  354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by John

 1. Finns olika fästen till både ram och block !!! How To Identify And Choose Engine Mounts (motortrend.com)
 2. Ta och såga ett spår i den så spänningen släpper, sen är det bara att peta ur den. När du pressar i den nya så sätt något emellan i länkarmen så inte länkarmen pressas ihop.
 3. Fick du inte bort den yttre stålhylsan när du demonterade den gamla bussningen ?
 4. Lite svårt att se på din bild, men är räfflorna/lettringen kvar på bussningen ? Finns inte dom så glider länkarmen gärna.
 5. Kulskålen i vippan eller skuren ventilstyrning/ventil ! Har haft ett liknande ljud, då var det vipparmen/kulan.
 6. John

  AC

  De icing switchen sitter på värmepaketet. Men den kopplar bara ifrån magnet kopplingen då det blir för kallt i recivern. Förmodligen har du inget köldmedel i systemet.
 7. Sitter den verkligen på torpedväggen ? Ska sitta på innerskärmen under huvgångjärnet om det är rätt. Och går verkligen en slang in i ventilkåpan ? Om det är kol cannistern du menar så är det en luftning till tanken. Ska gå en pappers slang till luftrenaren, och en gummislang till stålröret på torpeden som går till ett filter uppe på tanken.
 8. Det där är väl ett främre stötfångare fäste tycker jag det ser ut som !
 9. Även 71/73 med competition suspension har dessa ! Lättast att hitta beg från en sådan.
 10. Dyrare här ! PLATES, REAR SPRING - #5796-5 - National Parts Depot (npdlink.com)
 11. Staggered Shock Plates 68-71 Mustang Boss 302/429 428 Cobra Jet & 71' Boss 351 | eBay
 12. Händer att bendix drevet slirar i frikopplingen ! Då fungerar det i bland och när den slirar låter det som den går utan belastning. Har hänt mig med både nya och beg start motorer. Drevet går att byta om det skulle vara felet.
 13. Är det ett sådant här du söker är det väl samma som till 429 har jag för mig. Ska väl inte vara så svårt att få tag i !
 14. Gjorde det på min 71'a. I mitt tycke helt bortkastade pengar och onödigt arbete. Men finns kanske starkare led lampor i dag.
 15. Sitter båda kolvarna i cylindern ? Kan ju fattas på en sida. Har fått en hjulcylinder med tre kolvar i en gång. Så att det kan fattas en är väl inte helt otroligt.
 16. Har för mig att det sitter styrstift som ska passa i respektive sida i bakljuspanelen.
 17. Ja det är olika h och v sida på (bezel) kromsargen.
 18. Temp på en org servo 1970 att jämföra med !
 19. Sprängkåpa och kopplingskåpa är ju egentligen två olika saker. Sprängkåpan är ju i stål och avsedd för racing i första hand. Men båda har ju samma syfte, att montera växellådan på. Har du en äkta sprängkåpa i stål så är det absolut att rekommendera att den justeras in. Helt rätt att den sitter på två styrstift. Men precisionen är väldigt varierande . Har motorblocket linehonats så förskjuts centrumet och kåpan hamnar ur läge. Samt med tiden så kan mycket hända. Googla på Bellhousing Dial-In så får du mer info om du undrar mer.
 20. Original satt det long typ, 3 fingrar. Har fått shimsa om sådana vid flera tillfällen. Är väl ofta "renoverade" tryckplattor man erbjuds,av varierande kvalitet tyvärr. Köper bara centerforce numera. Hitintills utan några problem. Är väl inte helt fel att kontrollera kopplingskåpans centrering också.
 21. Satte du dit en solfjäder tryckplatta eller en longplatta ?
 22. Hade själv problem med återgången på en 69,a. Problemet på den var att yttre p-ändarna hade stått och kärvat fast. Efter byte av dessa så fungerade allt som det skulle. Bara ett tips !
 23. Är den svensksåld kan det vara stansat i kofferten någon stans. Förekom även på privatimport ibland. Men det är bara att stansa ett nytt på inner skärmen synligt och vara tyst vid besiktningen. Skall dock vara en viss storlek på siffrorna, kommer inte ihåg vad storleken ska vara. Men det vet nog någon annan här på forumet.
 24. Bara att göra en ny plåt. jag fick min förstörd av en oaktsam glasmästare vid ett vindrute byte. Den behövs väl inte egentligen, om du har ett synligt instansat chassie nummer. Så här såg min ut efter rutbytet. Jag gjorde en ny.
×
×
 • Create New...